Download

Distance

16.93 mi

Elevation gain

965 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

965 ft

Max elevation

1,195 ft

Trailrank

32

Min elevation

337 ft

Trail type

Loop
 • Photo of De la Galera a Mas de Barberans
 • Photo of De la Galera a Mas de Barberans
 • Photo of De la Galera a Mas de Barberans
 • Photo of TORRE DE LA GALERA
 • Photo of PONT SOBRE BARRANC DE LA GALERA
 • Photo of BARRANC DE LA GALERA

Time

2 hours

Coordinates

1492

Uploaded

November 25, 2014

Recorded

December 2006

Send to your GPS

Download trails from Wikiloc directly to your Garmin, Apple Watch or Suunto.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Send to your GPS Send to your GPS
Be the first to clap
Share
-
-
1,195 ft
337 ft
16.93 mi

Viewed 1438 times, downloaded 14 times

near La Galera, Catalunya (España)

[CA] De la Galera a Mas de BarberansEl barranc de la Galera és, a banda d'un dels importants barrancs situats a llevant del Parc Natural dels Ports, un element natural indissociable a la fundació del poble de la Galera i la seva destacable torre de defensa. Resseguir el curs del barranc amunt fins a l'encimbellat poble de Mas de Barberans permet descobrir l'agricultura d'aquestes terres i acostar-se al sempre espectacular massís dels Ports.
Ruta no senyalitzada.
Des d'Amposta s'arriba a la Galera passant per Masdenverge i Santa Bàrbara per la T-344 i la T-350. A Santa Bàrbara cal tombar a l'esquerra per la T-331 i, havent deixat enrere el poble, al giratori cal tombar a la dreta seguint els indicadors per arribar a la Galera per la TP-3311. Una vegada a la Galera, se segueixen els indicadors cap a la piscina municipal, al costat de la qual es començarà la ruta.

0,00 km (110 m). De les piscines es torna a entrar al poble pel carrer Sant Isidre, es tomba pel primer carrer a l'esquerra, passant per davant de l'Ajuntament, i pel següent (Sant Antoni) a la dreta.

0,45 km (112 m). Al costat de la torre de la Galera, es tomba a l'esquerra pel carrer Major i se supera el barranc de la Galera pel pont. La torre de la Galera és l'element arquitectònic més representatiu del poble. El barranc de la Galera va ser la línia divisòria natural de les jurisdiccions dels hospitalers d'Ulldecona i de Tortosa. Va ser construïda a la banda de la jurisdicció reial (Tortosa) del barranc al voltant del 1340, però la seva funció defensiva de l'orde dels hospitalers va ser molt curta i, al s. XVIII, va passar a fer d'església parroquial, funció que avui dia encara perdura, combinant una mateixa estructura merlets i campanar, espieres i rellotge.

0,65 km (115 m). Es tomba a la dreta pel carrer Cantallops. Uns 200 m més enllà cal travessar, amb compte, la carretera i seguir recte pel camí asfaltat indicat com a Camí de Cantallops.

2,00 km (140 m). Cruïlla: es travessa el canal de Xerta-Càlig, controvertida i monumental obra inacabada impulsada els anys 70 del segle passat que preveia transvasar aigua de l'Ebre a Castelló. Amb 34 km de recorregut, l'obra actual va de Xerta fins a més enllà de la Galera. Es deixa a la dreta el camí per on s'arribarà a la part final de l'excursió. Amb el decorat del massís dels Ports de fons, s'avança en lleugera pujada resseguint ordenats i nets camps d'oliveres a l'esquerra i l'ample barranc de la Galera a la dreta.

6,28 km (240 m). S'ajunta un camí també asfaltat per la dreta, que puja del barranc. Progressivament, per distància i altitud guanyada, amb l'aproximació al poble de Mas de Barberans també els abruptes relleus del Parc Natural dels Ports van guanyant definició i protagonisme.

6,37 km (242 m). Bifurcació: cal seguir per la dreta el curs del barranc.

6,90 km (260 m). Un camí també asfaltat marxa per la dreta i baixa a creuar el barranc. Cal seguir, però, recte, pujant molt suaument.

8,65 km (300 m). Nova bifurcació: cal continuar per la dreta.

9,00 km (310 m). Atenció! Cal prendre el camí asfaltat de la dreta, que més endavant davallarà per creuar el barranc.

9,45 km (295 m). Es passa el barranc de la Galera i es tomba a l'esquerra, en pujada, continuant posteriorment lleugerament a la dreta.

11,80 km (325 m). Seguint sempre el camí principal s'arriba a una carretera que puja de Santa Bàrbara, ja a prop de Mas de Barberans, cap a on es dirigeix ara l'itinerari.

11,94 km (325 m). A l'encreuament de carreteres cal anar a mà dreta, cap al poble.

12,10 km (330 m). Es pren el vial de l'esquerra per dirigir-se al nucli de Mas de Barberans. Es guanya altitud de forma ràpida. S'entra al poble pel mateix vial que s'hi arriba, seguint pel carrer Molí i després a l'esquerra pel carrer Clavell. Al final del carrer, en un marcat revolt a la dreta que fa baixada, hi ha un mirador. Enclavat a sota mateix dels contraforts de llevant del massís dels Ports i del seu punt culminant, el Caro, de 1442 m d'altitud, Mas de Barberans (350 m) gaudeix també d'impressionants vistes a tota la plana de l'Ebre, el delta i la serra de Montsià.

13,70 km (340 m). Es deixa enrere el mirador i, a la propera cruïlla, se segueix a la dreta, cap a la Sénia.

14,10 km (330 m). Abans de sortir del poble es pren, davant del carrer de la Creu, un camí asfaltat de l'esquerra que baixa de forma pronunciada.

14,70 km (300 m). Se surt a la carretera TV-3421, de la Sénia a Roquetes, per la qual se circularà amb precaució durant uns 4 km.

17,80 km (225 m). Se segueix recte per un curt tram de carretera vella.

18,20 km (220 m). Ben aviat es continua per un camí de terra, de baixada.

19,00 km (215 m). S'entra a un camí novament asfaltat a l'alçada d'una immensa gravera i se segueix recte. Més endavant es deixa a l'esquerra el trencall d'accés a aquesta gravera. Durant el tram següent, fins a la següent desviació, caldrà parar molt de compte als camions que van i vénen de la gravera.

22,60 km (145 m). Es tomba a la dreta.

22,90 km (140 m). Novament es pren l'opció de la dreta per un camí secundari i es creua el barranc de les Coves per un pont elevat, en el punt que també es troba el canal de Xerta-Càlig, que se seguirà uns metres.

24,80 km (140 m). Es continua recte.

25,10 km (140 m). Es continua recte.

25,30 km (140 m). Es coincideix amb el tram inicial del recorregut. Per arribar al punt de sortida, caldrà ara tombar a l'esquerra. Al punt 26,50 km s’entra a la Galera. Es desfà el camí pel nucli del poble.

27,20 km (110 m). Piscines municipals de la Galera. Final del recorregut.
Més informació

[ES] De La Galera a Mas de BarberansEl barranco de La Galera es, aparte de uno de los importantes barrancos situados a levante del Parque Natural de Els Ports, un elemento natural indisociable a la fundación del pueblo de La Galera y su destacable torre de defensa. Recorrer el curso del barranco hacia arriba hasta el elevado pueblo de Mas de Barberans permite descubrir la agricultura de estas tierras y acercarse al siempre espectacular macizo de Els Ports.
Ruta no señalizada.
Desde Amposta se llega a La Galera pasando por Masdenverge y Santa Bàrbara, por la T-344 y la T-350. En Santa Bàrbara hay que girar a la izquierda por la T-331 y, habiendo dejado atrás el pueblo, en el giratorio hay que girar a la derecha siguiendo los indicadores para llegar a La Galera por la TP-3311. Una vez en La Galera, se siguen los indicadores hacia la piscina municipal, al lado de la cual se empezará la ruta.

0,00 km (110 m). De las piscinas se vuelve a entrar en el pueblo por el Carrer Sant Isidre, se gira por la primera calle a la izquierda, pasando por delante del Ayuntamiento, y por la siguiente (Sant Antoni) a la derecha.

0,45 km (112 m). Al lado de la torre de La Galera, se gira a la izquierda por el Carrer Major y se supera el barranco de La Galera por el puente. La torre de La Galera es el elemento arquitectónico más representativo del pueblo. El barranco de La Galera fue la línea divisoria natural de las jurisdicciones de los hospitalarios de Ulldecona y de Tortosa. Fue construida en la parte de la jurisdicción real (Tortosa) del barranco alrededor del año 1340, pero su función defensiva del orden de los hospitalarios fue muy corta y, en el siglo XVIII, se convirtió en iglesia parroquial, función que hoy en día todavía perdura, combinando en una misma estructura almenas y campanario, mirillas y reloj.

0,65 km (115 m). Se gira a la derecha por el Carrer Cantallops. Unos 200 m más allá hay que cruzar, con cuidado, la carretera y seguir recto por el camino asfaltado indicado como Camí de Cantallops.

2,00 km (140 m). Cruce: se cruza el canal de Xerta-Càlig, controvertida y monumental obra inacabada impulsada en los años 70 del siglo pasado que preveía transvasar agua del Ebro a Castellón. Con 34 km de recorrido, la obra actual va de Xerta hasta más allá de La Galera. Se deja a la derecha el camino por donde se llegará a la parte final de la excursión. Con el decorado de los puertos de fondo, se avanza en ligera subida recorriendo ordenados y limpios campos de olivos a la izquierda y el ancho barranco de La Galera a la derecha.

6,28 km (240 m). Se junta un camino también asfaltado por la derecha, que sube del barranco. Progresivamente, por distancia y altitud ganada, con la aproximación al pueblo de Mas de Barberans también los abruptos relieves de los puertos van ganando definición y protagonismo.

6,37 km (242 m). Bifurcación: hay que seguir por la derecha el curso del barranco.

6,90 km (260 m). Un camino también asfaltado marcha por la derecha y baja hasta cruzar el barranco. Pero hay que seguir, en línea recta, subiendo muy suavemente.

8,65 km (300 m). Nueva bifurcación: hay que seguir por la derecha.

9,00 km (310 m). ¡Cuidado! Hay que tomar el camino asfaltado de la derecha, que más adelante bajará para cruzar el barranco.

9,45 km (295 m). Se pasa el barranco de La Galera y se gira a la izquierda, en subida, siguiendo posteriormente ligeramente a la derecha.

11,80 km (325 m). Siguiendo siempre el camino principal se llega a una carretera que sube de Santa Bàrbara, ya cerca de Mas de Barberans, hacia donde se dirige ahora el itinerario.

11,94 km (325 m). En el cruce de carreteras hay que ir a mano derecha, hacia el pueblo.

12,10 km (330 m). Se toma el vial de la izquierda para dirigirse al núcleo de Mas de Barberans. Se gana altitud de forma rápida. Se entra en el pueblo por el mismo vial por el que se llega, siguiendo por el Carrer Molí y después a la izquierda por el Carrer Clavell. Al final de la calle, en una marcada curva a la derecha que hace bajada, hay un mirador. Enclavado debajo mismo de los contrafuertes de levante del macizo de Els Ports y de su punto culminante, el Caro, de 1.442 m de altitud, Mas de Barberans (350 m) goza también de impresionantes vistas a toda la llanura del Ebro, el delta y la sierra de Montsià.

13,70 km (340 m). Se deja atrás el mirador y, en el próximo cruce, se sigue a la derecha, hacia La Sénia.

14,10 km (330 m). Antes de salir del pueblo se toma, delante del Carrer de la Creu, un camino asfaltado de la izquierda que baja de forma pronunciada.

14,70 km (300 m). Se sale a la carretera TV-3421, de La Sénia a Roquetes, por la cual se circulará con precaución durante unos 4 km.

17,80 km (225 m). Se sigue recto por un corto tramo de carretera vieja.

18,20 km (220 m). Muy pronto se sigue por un camino de tierra, de bajada.

19,00 km (215 m). Se entra en un camino que vuelve a estar asfaltado a la altura de una inmensa gravera y se sigue recto. Más adelante se deja a la izquierda el desvío de acceso a esta gravera. Durante el tramo siguiente, hasta el siguiente desvío, será necesario prestar mucha atención a los camiones que van y vienen de la gravera.

22,60 km (145 m). Se gira a la derecha.

22,90 km (140 m). Nuevamente se toma la opción de la derecha por un camino secundario y se cruza el barranco de Les Coves por un puente elevado, en el punto en el que también se encuentra el canal de Xerta-Càlig, que se seguirá unos metros.

24,80 km (140 m). Se sigue recto.

25,10 km (140 m). Se sigue recto.

25,30 km (140 m). Se coincide con el tramo inicial del recorrido. Para llegar al punto de salida, será necesario girar a la izquierda.

26,50 km (115 m). La Galera. Se retrocede el camino por el centro del pueblo hasta las piscinas.

27,20 km (110 m). Piscinas municipales de La Galera. Fin del recorrido.
Más información

[EN] From La Galera to Mas de BarberansThe ravine of La Galera, in addition to being one of the most important ravines lying to the east of Ports Natural Park, is a natural feature that cannot be disassociated from the founding of the town of La Galera and its outstanding defence tower. Climbing the course of the ravine up to the village of Mas de Barberans at the top enables you to discover the farming activities of the area and brings you closer to the always spectacular Ports massif.

Unmarked trail.
You reach La Galera from Amposta, passing through Masdenverge and Santa Bàrbara, along the T-344 and T-350 roads. In Santa Bàrbara you turn left along the T-331 road and after passing the village you turn right at the roundabout, following the signs for La Galera along the TP-3311 road. Once in La Galera, follow the signs for the municipal swimming pool, beside which your itinerary begins.

Km 0.00 (110 m). From the swimming pool you go back into the village along the Carrer Sant Isidre, taking the first street on your left, passing by the town hall, and going along the following street to the right (Sant Antoni).

Km 0.45 (112 m). At the tower of La Galera, you turn left along the Carrer Major and cross the ravine of La Galera by the bridge. The tower of La Galera is the town's most characteristic architectural element. The ravine of La Galera was once the natural dividing line between the jurisdictions of the Knights Hospitalers of Ulldecona and Tortosa. The tower was built on the royal jurisdiction side of the ravine (Tortosa) around 1340, but its defensive role for the Order of the Knights Hospitalers was a short one and, in the 18th century, it came to form part of the local parish church, a function that it still fulfils even today, combining in one and the same structure not only battlements and a bell tower, but also spyholes and a clock.

Km 0.65 (115 m). You turn to your right along the Carrer Cantallops. 200 m further on, you carefully cross the road and keep straight on along the asphalted track that is signposted as the road to Camí de Cantallops.

Km 2.00 (140 m). Crossroads: you cross the Xerta-Càlig canal, a controversial and spectacular, though unfinished, work begun in the 1970s that was intended for carrying water from the Ebro to Castelló. 34 km in length, the present work goes from Xerta until just beyond La Galera. You pass the track to the right, which you will be taking towards the end of your itinerary. Against the backdrop of Els Ports, you continue a slight ascent past neat and tidy olive groves to the left and the broad ravine of La Galera to the right.

Km 6.28 (240 m). An asphalted track on the right, which climbs through the ravine, now joins you. The abrupt relief forms of Els Ports also gradually gain in definition and relevance as you go on gaining altitude and approach the town of Mas de Barberans.

Km 6.37 (242 m). Fork: you follow the course of the ravine to the right.

Km 6.90 (260 m). An asphalted track leaves to the right and descends, before crossing the ravine. But you keep straight on, climbing gently.

Km 8.65 (300 m). Another fork: you keep on to your right.

Km 9.00 (310 m). Take care! You take the asphalted track to your right, which later descends before crossing the ravine.

Km 9.45 (295 m). You pass the ravine of La Galera, turn left as you ascend, and then continue slightly to your right.

Km 11.80 (325 m).Keeping always to the main route, you come to a road that climbs from Santa Bàrbara, which is now close to Mas de Barberans, towards which the itinerary now heads.

Km 11.94 (325 m). At the road intersection you turn right towards the town.

Km 12.10 (330 m).You take the road on your left in order to make for the nucleus of Mas de Barberans. You gain altitude rapidly. You enter the town along the same road that heads for it, following the Carrer Molí and then making left along the Carrer Clavell. At the end of the street, at a sharp bend on the way down, there is a vantage point. Standing below the eastern foothills of the Ports massif and its highest point, El Caro, at a height of 1,442 m, Mas de Barberans (350 m) also has spectacular views over the whole plain of the Ebro, the delta and the Montsià range.

Km 13.70 (340 m). You leave the vantage point behind and at the next intersection you keep right towards La Sénia.

Km 14.10 (330 m). Before leaving the town, opposite the Carrer de la Creu you take an asphalted road on the left that descends sharply.

Km 14.70 (300 m). You come out onto the TV-3421 road from La Sénia to Roquetes, along which you cycle carefully for about 4 km.

Km 17.80 (225 m). Keep straight on along a short stretch of the old road.

Km 18.20 (220 m). Soon you continue along a dirt track that descends.

Km 19.00 (215 m). You come to another asphalted track by a huge gravel quarry and you keep straight on. Further on, you pass the turning off on your left that gives access to this quarry. During the following stretch, as far as the next turning off, you must take great care with the trucks entering and leaving the quarry.

Km 22.60 (145 m). Turn right.

Km 22.90 (140 m). Again you take the option on your right along a secondary track and cross the ravine of Les Coves over a raised bridge, at the point where you meet the Xerta-Càlig canal, which you follow for a few metres.

Km 24.80 (140 m). Keep straight on.

Km 25.10 (140 m). Keep straight on.

Km 25.30 (140 m). You coincide with the initial stretch of the itinerary. You turn here to your left in order to get to your starting off point.

Km 26.50 (115 m). La Galera. You retrace your steps through the town centre as far as the swimming pool, the finishing point of your itinerary (km 27.20, 110 m).
More information

Font: Generalitat de Catalunya, 26/01/07

Waypoint

MIRAD0R

Waypoint

TORRE DE LA GALERA

 • Photo of TORRE DE LA GALERA
Waypoint

ESGLÉSIA MAS BARBERANS

Waypoint

PONT SOBRE BARRANC DE LA GALERA

 • Photo of PONT SOBRE BARRANC DE LA GALERA
Waypoint

BARRANC DE LA GALERA

 • Photo of BARRANC DE LA GALERA
Waypoint

CANAL INACABAT XERTA-CÀLIG

Waypoint

PAS PER BARRANC LA GALERA

Waypoint

PONT SOBRE BARRANC DE LES COVES

Waypoint

PISCINA MUNICIPAL

Waypoint

MAS DE BARBERANS

Comments

  You can or this trail