Time  2 hours 46 minutes

Coordinates 5578

Uploaded March 25, 2018

Recorded March 2018

-
-
1,128 f
205 f
0
5.9
12
23.57 mi

Viewed 93 times, downloaded 3 times

near el Camp de l'Arpa del Clot, Catalunya (España)

Corto recorrido ideal para alguna de esas ocasiones en las que no tenemos mucho tiempo para salir en bici..
Subimos al Coll de la Ventosa por Horta y, una vez en el Forat del Vent, tomamos el sendero que va a buscar el Torrent de Sant Iscle en el hermoso paraje de la Font de Can Ferrer.
Bajamos disfrutando como siempre de este umbrío camino hasta llegar a la pista de Can Catà y desviarnos para visitar la Font de Can Lloses y su tranquilo entorno junto al cauce del torrente.

FONT DE CAN LLOSES:
”Construcció original de formes molt senzilles.
La base és empedrada i tan el frontal com els dos laterals són de pedra tallada i col.locada en fileres.
El tub és de ferro.
Ha estat recuperada durant 2009 i presenta molt bon aspecte.
Està situada en una gran esplanada ombrejada per arbres grans com castanyers, roures i garrofers.”


Continuamos por el camino que sale desde este paraje en dirección Norte y que nos lleva por el margen derecho del Torrent de Sant Iscle de nuevo hasta la pista de Can Catà, un poco antes de Sant Iscle de les Feixes y pasando junto a Can Fermí.
Al poco de pasar por la finca, retomamos el sendero que transcurre junto al Torrent de Sant Iscle hasta llegar al Bosc de Canaletes, cerca del Parc de la Riera de Sant Cugat en Cerdanyola.
Pasando por Ca la Beguda conectamos con el carril-bici del polígono de la Ferrería y llegamos hasta el río Ripoll cuyo curso seguimos brevemente para ir a buscar el Camí de la Serra que bordea el Parc de la Llacuna en Montcada.
Subimos el camino hasta encontrar el desvío que nos lleva hacia los campos de Can cabanyes y, al poco, giramos de nuevo a la derecha para bajar por el Camí del Pedró hasta las Llacunes de Can Duràn.

LLACUNES DE MAS DURÀN:
” Les llacunes de mas Duran, o del Gurugú, pertanyen a la conca del Besòs i es localitzen al terme municipal de Montcada i Reixac, entre el barri del Masrampinyo d’aquesta població, i Ripollet.
Es tracta d’una petita llacuna que ocupa una superfície de menys de mitja hectàrea i que té el seu origen en extraccions d’àrids. Es tracta d’un espai situat ben a prop de l’aiguabarreig del riu Ripoll amb el Besòs, fet que facilita l’aflorament d’aigua dels aqüífers superficials i la seva inundació permanent al llarg de l’any. En no rebre aportacions directes de l’aigua superficial dels rius esmentats, l’aigua de les llacunes té una qualitat molt acceptable.
Pel que fa a la vegetació, les llacunes presenten un bon cinyell de vegetació helofítica, destacant especialment el canyís i la boga. Puntualment es localitzen taques de joncs i de canyes.”


Después bajamos hasta el río Ripoll que cruzamos para ir a buscar el Besós y volver por el parque fluvial hasta Barcelona.

Salud!
Mountain pass

01 Coll de la Ventosa

Waypoint

02 Can Ferrer

Can Ferrer, propietat privada
panorama

03 Vistas

Magnífiques vistes des del Forat del Vent
Intersection

04 A la dreta

fountain

05 Font de Can Ferrer o Vella

Font de Can Ferrer o Vella. Paratje amagat i preciós.
River

06 Torrent de Sant Iscle

Intersection

07 A la dreta

fountain

08 Font de Can Lloses

Font de Can Lloses a la llera del Torrent de Sant Iscle.
Sacred architecture

09 Sant Iscle de les Feixes

Sant Iscle de les Feixes, dintre de una propietat particular.
Waypoint

10 Can Catà

River

11 Torrent de Sant Iscle

Waypoint

12 Bosc de Canaletes

Bridge

13 Passera de Na Joana

Waypoint

14 Ca La Beguda

Tunnel

15 Pont sota el tren

Waypoint

16 Polígon Industrial La Ferreria

Intersection

17 Carril bici - Riu Ripoll

Prenem el carril bici al costat del riu Ripoll
Intersection

18 Pista de terra a la dreta

Pista de terra
Intersection

19 Carril bici

Comença un carril bici de pujada
Waypoint

20 Camí de la Serra

Intersection

21 A la dreta

River

22 Torrent de Can Duràn

Tree

23 Plataners de Can Cabanyes

Els plataners són ser uns elements molt recordats per l'Amadeu Rovira i Boix, un dels tres fills dels masovers que van viure a la masia de Can Cabanyes tot just quan el polvorí militar de Mas Duran va esclatar l'any 1950. Segons ens explica, cada any s'esporgava un i l'altre es deixava per l'any vinent. D'aquests dos arbres sortia la llenya que els ajudava a passar l'any, ja sigui per a coure els aliments o escalfar-se durant els rigorosos hiverns d'aquella època.
Waypoint

24 Can Cabanyes

Can Cabanyes, que pertany a l'antiga parròquia de Sant Pere de Reixac, ja resta documentada al segle XVII (1619), al primer document actualment trobat. Val a dir que el mas tenia originalment una altra denominació, Mas Masserras.
Intersection

25 A la dreta

Park

26 Parc de la Llacuna

Adjacent als espais rurals i envoltat d'altres zones verdes trobem el Parc de La Llacuna, un espai natural que s'identifica com el pulmó verd de Montcada i Reixac. La llacuna, formada esporàdicament durant una activitat d'extracció d'àrids, és el punt central del parc mentre que al seu voltant es on desenvolupen activitats lúdiques i educatives.
Lake

27 Llacunes de Can Duran

Les llacunes de mas Duran, o del Gurugú, pertanyen a la conca del Besòs i es localitzen al terme municipal de Montcada i Reixac, entre el barri del Masrampinyo d’aquesta població, i Ripollet.
Bridge

28 Pont de Montcada

Pont de Montcada (Bv-5012)
River

29 Parc Fluvial del Besos

Comments

    You can or this trail