Time  3 hours 14 minutes

Coordinates 5929

Uploaded January 9, 2019

Recorded December 2018

-
-
899 f
-46 f
0
6.2
12
24.97 mi

Viewed 115 times, downloaded 5 times

near el Camp de l'Arpa del Clot, Catalunya (España)

LA VALL DE SANT ISCLE-FONT DE CAN FERRER-FONT DE CAN LLOSES-SANT ISCLE DE LES FEIXES-GR 173-TORRENT DE CAN COLL-ÀREA DE LLEURE DE CAN COLL-FONT DE SANT PAU-ESCOLA FLOR DE MAIG--PI D’EN XANDRI-PARC DE LA RIERA DE SANT CUGAT-PARC FLUVIAL DEL BESÓS

Subimos al Coll de la Ventosa por Horta y, una vez en el Forat del Vent, tomamos el sendero que va a buscar la Vall de Sant Iscle por el hermoso paraje de la Font de Can Ferrer.
Bajamos disfrutando como siempre de este umbrío camino hasta llegar a la pista de Can Catà. Nos desviamos a la derecha para visitar la Font de Can Lloses y su tranquilo entorno junto al cauce del torrente.
Continuamos por el camino que sale desde este paraje en dirección Norte y que nos lleva por el margen derecho del Torrent de Sant Iscle de nuevo hasta la pista de Can Catà, un poco antes de Sant Iscle de les Feixes y pasando junto a Can Fermí.
Al poco de pasar junto a Sant Iscle de les Feixes y de Can Catà tomamos el GR-173 a la izquierda en dirección a Can Coll.
Pasamos junto a los campos de Can Codina y, siguiendo el curso del torrente del mismo nombre, llegamos al àrea de lleure de Can Coll.
Nos desviamos a la izquierda y, cruzando la carretera de Horta a Cerdanyola (WP17), accedemos a un gran espacio abierto donde están las ruinas de la antigua bóbila de Can Coll, una antigua fábrica de baldosas, tejas o ladrillos abandonada.
Detrás de la fábrica sale un camino que tomamos y nos lleva hasta el escondido paraje de la Font de Sant Pau.

FONT DE SANT PAU:
” Està situada a la llera del torrent de Can Coll i rodejada d’una abundant vegetació de la qual en destaquen uns gran plàtans.
El doll i la pica estan dins una construcció ornamental feta de pedra vista en forma de cova.
L’entorn és ampli i molt ben conservat, format per una ampla vorera que per un costat té una gran bancada i per l’altre el torrent.
S’hi accedeix tan per un costat del torrent com per l’altre per mitjà d’una llarga filera d’escales.
La font va ser retrobada per Miquel Tormos després de més de cinquanta anys d’haver estat perduda i soterrada per esllavissades. Estava mig metre per sota del sòl. Un cop ubicada i després d’haver desenterrat un banc de pedra d’uns 12 metres de llarg, va ser notificada al Patronat de Collserola el qual es va posar d’acord amb l’Ajuntament de Cerdanyola i la van recuperar totalment l’any 1996.”


Continuamos camino y llegamos enseguida a l’Escola Flor de Maig donde tomamos una pista a la derecha.
El camino nos lleva hasta unos campos que bordeamos por un pequeño sendero hasta llegar directamente a la explanada donde se encuentra el Pi d’en Xandri.
Seguimos en dirección Sant Cugat hasta llegar a la plaza Rotary International donde tomamos el carril-bici de la Avda. de les Corts Catalanes.
Rodamos fácilmente hasta llegar a las inmediaciones del Parc de la Riera y vamos cruzando las diferentes passeres para salir por el otro extremo del parque.
Después de cruzar la Passera de Na Joana pasamos junto a la masía de Ca La Beguda, para, cruzando la carretera de Sabadell, llegar al carril bici del polígono de la Ferrería.
Llegamos a Montcada, cruzamos el puente y, ya por el Parc del Besós, de vuelta a casa.

Salud!
Mountain pass

01 Coll de la Ventosa

Waypoint

02 Can Ferrer

panorama

03 Vistas

Magnífiques vistes des del Forat del Vent
Intersection

04 A la dreta

fountain

05 Font de Can Ferrer o Vella

River

06 Torrent de Sant Iscle

fountain

07 Font de Can Lloses

Font de Can Lloses a la llera del Torrent de Sant Iscle.
Waypoint

08 L'Era de Can Fermí

Waypoint

09 Can Fermí

Sacred architecture

10 Sant Iscle de les Feixes

Waypoint

11 Can Catà

Intersection

12 A l'esquerra

Prenem el GR-173 a l'esquerra.
Waypoint

13 GR-173

panorama

14 Vistes a Can Codina

River

15 Torrent de Can Coll

Picnic

16 Àrea de lleure de Can Coll

Intersection

17 Creuem la Bv-1415

Sortim a la Bv-1415, la seguim uns metres a la dreta i prenem un camí a l'esquerra.
Ruins

18 Bóbila de Can Coll

Antic forn continu per coure rajoles, teules, etc., que normalment estaba situat prop del terral d'on s'extreu l'argila.
Intersection

19 A l'esquerra - Escales

Trobem la fita que senyala la baixada per unes escales fins a la Font de Sant Pau
fountain

20 Font de Sant Pau

Waypoint

21 Escola Flor de Maig

L'Objectiu de l'Escola és oferir al jovent d'entre 12 i 20 anys, amb necessitats educatives especials, una atenció educativa, adequada i pròpia, que permeti bastir uns fonaments sòlids de cohesió per a la igualtat i el progrés social. Presenta un model educatiu integral en el marc de l'ensenyament obligatori i postobligatori amb recursos i estratègies educatives facilitadores del desenvolupament de les habilitats cognitives, afectives, socials, comunicatives, creatives, motrius... Apliquen instruments per motivar i vertebrar el treball que es proposa amb les necessitats i l'adequació curricular específica que correspongui. (info a la web de l'escola)
Intersection

22 Pista i camps de conreu

Trobem una pista que prenem a l'esquerra.
Intersection

23 A la dreta

Prenem un petit sender a la dreta que voreja el camp de conreu.
panorama

24 Vistes a la Torre Negra

Vistes a la Torre Negra des d'un amagatall...
Tree

25 Pi d'en Xandri

El pi d'en Xandri és un pi pinyoner (en llatí Pinus pinea) monumental situat en el territori del parc rural de Torre Negra a Sant Cugat del Vallès amb més de 230 anys (segons una anàlisi dendrològica va germinar l'any 1774). L'arbre té una alçada de 23 metres, un perímetre de 3,20 metres de tronc i un gruix de soca de 3,60 metres. La seva capçada té una amplada de 21 per 15 metres. Es diu d'en Xandri perquè es troba en terres que antany van ser propietat d'un pagès anomenat Xandri.
Bridge

26 Passera de Xercavins

Bridge

27 Passera de Can Baiell

Bridge

28 Passera de Montflorit

Bridge

29 Passera de Guiera

Park

30 Parc de la Riera de Sant Cugat

Bridge

31 Passera de Na Joana

Waypoint

32 Ca La Beguda

Masía de Ca La Beguda. Cavalls.
Tunnel

33 Tunel sota el tren

Waypoint

34 La Ferreria

Carril bici al costat de la Riera de Sant Cugat i el poligon industrial de la Ferreria.
Bridge

35 Pont de Montcada

River

36 Parc del Besós

Comments

    You can or this trail