-
-
3,786 ft
2,087 ft
0
5.5
11
22.15 mi

Viewed 1487 times, downloaded 25 times

near El Serrat, Catalunya (España)

Itinerari no gaire llarg però intens a l’entorn de l’altiplà de St. Hilari Sacalm (Guilleries) enllaçant el cim de St. Miquel de Solterra o les Formigues i el mirador de les Roques del Rei.
Sortim del polígon industrial de St. Hilari per l’ampla pista del Sobirà; ens desviem un parell de Kms( rètol) per visitar la singular Torre o casa senyorial de Villavecchia; tornem a la pista i l’hem de seguir fins a la font del Abeuradors; en aquest punt enfilem a l’esquerra el camí de pujada al cim de les Formigues; després d’una forta remuntada arribarem a la font de Saguarda on hem de deixar les bicis i continuar a peu el darrer tram (15 minuts) per un corriol ben marcat.
El cim de St. Miquel (1204mts) sostre de les Guilleries se’ns presenta amb la seva peculiar creu de ferro i tres formigues forjades al seu peu; ens ofereix en dies clars una extraordinària visió aèria de tota la regió; el Montseny al sud, el Mediterrani a l’est, el Bassegoda i els Pirineus al nord i Montserrat i Pedraforca a l’oest.
Seguim la ruta tornant a la font dels Abeuradors; la connexió amb les Roques del Rei la farem travessant esplèndids boscos de faigs, castanyers i pi negre. Passarem per la bonica ermita del Padró (ruta de les 10 ermites de Sta. Coloma) per anar a trobar el mas enrunat de cal Rei on neix el sender de pujada a les Roques del Rei (7 minuts a peu); es tracta d’un bell mirador que s’alça sobre dos promontoris rocallosos de pendents escarpats amb una creu de ferro al seu cim; gaudim d’una bona vista de St. Hilari i del massís del Montseny al fons i de la immensa boscúria que tapissa tot el muntanyam de la contrada.
La pedalada continua fins a l’elegant ermita de Sta. Margarida de Vallors (també dins de la ruta de les 10 ermites) amb el seu bell i fotogènic campanar, el portal neoclàssic i el petit cementiri al costat. Iniciem la pujada de retorn al poble de St. Hilari tot passant per diversos masos i refent els tres primers kms de la ruta.
Haurem completat un recorregut molt atractiu ideal per fer en una matinal amb l’ascensió a dos cims emblemàtics i que ens ofereix a més a més un bon tast de boscos, camins, masos, ermites i paisatge d’aquesta extraordinària zona de les Guilleries.

Comments

    You can or this trail