Time  4 hours 8 minutes

Coordinates 2182

Uploaded December 22, 2018

Recorded December 2018

-
-
3,736 f
2,420 f
0
5.2
10
20.64 mi

Viewed 300 times, downloaded 14 times

near Campdevànol, Catalunya (España)

Ruta senzilla i curta, que tenia com a principal objectiu visitar els coneguts grogs del Torrent de la Cabana, a prop de Campdevànol.

Advertència: ruta a evitar els caps de setmana, i especialment a l'estiu, quan autèntiques "ordes de pixa-pins" (molts d'ells incívics) envaeixen i embruten la zona, que altrament és de gran bellesa.

Sortim de Campdevànol pel camí ral en direcció Gombrèn i, després de l'àrea de lleure de la Font de Querol i el càmping adjacent, creuem el riu Merdàs i ens endinem a la muntanya. Prenem una pista asfaltada, que dóna accés a la zona dels gorgs, però inicialment no ens hi apropem sinó que seguim pedalant per la pista principal. Anem pujant, alternant trams de diferent pendent, fins a cota 1.100m aproximadament: aquí iniciem un ràpid descens fins a la finca de la Riba, i ens desviem a la dreta per arribar fins el Gorg de Caselles, fora del conjunt dels 7 gorgs del Torrent de la Cabana.

Retornem a la finca de la Riba, pugem un tram i iniciem el descens per la mateixa pista que hem pujat: en aquest cas, caldrà estar atents a la desviació a la dreta cap els 7 gorgs del Torrent de la Cabana: fent la ruta en aquest sentit, començarem pel que es troba més amunt, el gorg de Caselles. Anirem seguint un corriol assenyalat amb marques grogues, recorrent els diferents gorgs (a alguns caldrà baixar-hi a peu): en aquest camí caldrà empènyer la bicicleta en diferents trams. En dia d'estiu ha de ser totalment impossible circular-hi amb la massificació d'excursionistes que hi ha.
Després de visitar tots els gorgs, retornem a la pista principal i baixem cap a l'àrea de lleure, tornant de nou a Campdevànol pel camí ral.

NOTA: la qualificació s'ha donat pel nivell de dificultat tècnica del corriol que ressegueix els 7 gorgs del Torrent de la Cabana.
Intersection

Acces Torrent de la Cabana

Waterfall

Gorg Caselles

Waterfall

Gorg de l'Olla

Waterfall

Gorg de la Bauma

Waterfall

Gorg de la Cabana

Waterfall

Gorg de la Tosca

fountain

Gorg del Colomer

Waterfall

Gorg del Forat

Waterfall

Gorg Petit del Colomer

Shelter

La Riba

Ruins

Mas en runes

Lake

Presa La Riba

Comments

    You can or this trail