Time  7 hours 26 minutes

Coordinates 1846

Uploaded September 6, 2015

Recorded August 2015

-
-
4,022 f
2,006 f
0
14
29
57.08 mi

Viewed 1015 times, downloaded 61 times

near Teruel, Aragón (España)

El Camino del Cid es un recorregut pels llocs relacionats amb la vida del llegendari cavaller espanyol Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. i de l'una obra literària: El Cantar de Mio Cid. En ambdós casos es tracta de referències d'Àmbit internacional: el Cid, "heroi castellà per excel·lència, el cavaller Més excels de l'Espanya medieval" i el Cantar, "una de les Grans Obres Clàssiques de la literatura europea".
La ruta travessa Sis Províncies espanyoles (Burgos, Sòria, Guadalajara, Terol, Castelló, València)

De quan comencem la nostra particular, Ruta del Cid la idea era viatjar des de Burgos a València seguint una ruta híbrida entre el camí proposat pels "Canarios" i el seguiment de d'Aníbal http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id = 80,304 que toca molt menys asfalt i dóna una volta important per tal de passar si o si pel Cañon del Riu Lobos i per imperatiu legal hem de fer un altre volta per passar pel Monasterio de Silos i reprendre el track previst a Hontoria de la Pineda.


Etapa 7 Terol- Caudiel

Sortim de Terol per grans avingudes tenint com a referència a les fires, un centre comercial i Dinópolis situats al barri de la Fuenfresca. Allà prenem l'antiga N-234, El camí se separa per fi de la carretera i seguim paralels a una riera pel Camino de la Suertes fins arribar al Barranco del Nabali, aqui pugem fins a enllaçar amb la Via Verde d’Ojos Negros , km66. Aquesta via verda és la més llarga d'Espanya (163 km) i de moment està habilitada des de l'estació minera de Santa Eulàlia, a prop de Cella, fins a Torres-Torres, prop de Sagunt, però el projecte acabarà a València en un futur pròxim.
En lleugera ascensió ens porta fins al Port Escandon, a partir d’aquí és descens, tot i que sempre hi ha algun petit tram d'ascens, passem per Pobla de Valverde, Sarrion, entrem a la Comunitat Valenciana, Barracas tras una llarga recta arribem als aerogeneradors sobre el turó de la Cruz. La via, que transita entre parets estretes i tallades a pic (trinxeres), comença a baixar i ens deixa en l'arruïnada estació de Torás-Bejís. Pedalem per l'Alt Palància. Arribem a les Masadas Blancas, un petit nombre de casetes resta de l'antiga estació. Aviat arribem al Viaducte de la Fuensanta, de gairebé 150 m de longitud. Hem travessat diversos túnels perfectament il·luminat i encimentats, aquest últim de 220mts que ens deixa, només sortir d'ell, en una font-safareig i les cases que formen part de "El Barri" de Caudiel.
Fi d'Etapa

Etapa 7 Terol-Caudiel
Distància: 92Km
Ascens: + 589mts (Garmin)
IBP: 43

Etapa 7 Teruel- Caudiel


El Camino del Cid es un recorrido por los lugares relacionados con la vida del legendario caballero español Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. y en una obra literaria: El Cantar de mío Cid. En ambos casos se trata de referencias de ámbito internacional: el Cid, "héroe castellano por excelencia, el caballero más excelso de la España medieval" y el Cantar, "una de las grandes obras clásicas de la literatura europea".
La ruta atraviesa Seis provincias españolas (Burgos, Soria, Guadalajara, Teruel, Castellón, Valencia )

Cuando empezamos nuestra particular Ruta del Cid la idea era viajar desde Burgos a Valencia siguiendo una ruta híbrida entre el camino propuesto por los “Canarios” y el track de Anibal http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=80304 que toca mucho menos asfalto y da un importante rodeo con tal de pasar sí o sí por el Cañón del Río Lobos y por imperativo legal debemos hacer otro rodeo para pasar por el Monasterio de Silos y retomar el track previsto en Hontoria del Pinar.
Etapa 7 Teruel-Caudiel

Salimos de Teruel por grandes avenidas teniendo como referencia a las ferias, un centro comercial y Dinópolis situados en el barrio de la Fuenfresca. Allí tomamos la antigua N-234, El camino se separa por fin de la carretera , seguimos paraleos a una riera por el Camino de la Suertes hasta llegar al Barranco del Nabali aqui subimos hasta enlazar con la Via Verde de Ojos Negros, km66. Esta vía verde es la más larga de España (163 km) y de momento está habilitada desde la estación minera de Santa Eulalia, cerca de Cella, hasta Torres-Torres, cerca de Sagunto, pero el proyecto acabará en Valencia en un futuro próximo.
En ligera ascension nos lleva hasta el Puerto Escandon, a partir de aqui es descenso, aunque siempre hay algun tramo pequeño de ascenso, pasamos por Puebla de Valverde, Sarrion, entramos en la Comunidad Valenciana , Barracas tras una larga recta llegamos a los aerogeneradores sobre el cerro de la Cruz. La vía, que transita entre paredes estrechas y cortadas a pico (trincheras), empieza a bajar y nos deja en la arruinada estación de Torás-Begis. Pedaleamos por el Alto Palancia. Llegamos a las Masadas Blancas, un pequeño número de casitas resto de la antigua estación. Pronto llegamos al Viaducto de La Fuensanta, de casi 150 m de longitud. Hemos atravesado varios tuneles perfectamente iluminado y encementado , este ultimo de 220mts que nos deja, nada más salir de él, en una fuente-lavadero y las casas que forman parte de “El Barrio” de Caudiel.
Fin de Etapa


Etapa 7 Teruel-Caudiel
Distància: 92Km
Ascenso: + 589mts (Garmin)
IBP: 43


Mes informació del Club Ciclista Horta a www.cchorta.com
Facebook
Waypoint

Albentosa

Albentosa es una localidad y municipio de la provincia de Teruel en la comunidad de Aragón, España.
Waypoint

Barracas

Barracas (en valenciano Barraques) es un municipio de la Comunidad Valenciana (España), situado en la provincia de Castellón y en la comarca del Alto Palancia. Está situado al suroeste de la provincia, en el límite de ésta con la de Teruel.
Waypoint

Caudiel

Caudiel es un municipio de la Comunidad Valenciana, España. Situado en la provincia de Castellón y perteneciente a la comarca del Alto Palancia. Está situado en la zona norte de ésta, justo en el límite con la comarca del Alto Mijares, en el enlace entre la Sierra de Espina y la Sierra de Espadán.
Waypoint

Corrales de la Estacion

Waypoint

El Frente de Viver

Waypoint

Estacion Albentosa

Albentosa es una localidad y municipio de la provincia de Teruel en la comunidad de Aragón, España.
Waypoint

Estacion Barracas

Waypoint

Estacion Caudiel

Waypoint

Estacion de Toras

Waypoint

Estacion Puebla de Valverde

Waypoint

Estacion Sarrion

Waypoint

Estación de Puerto Escandón

fountain

Fuente 6 Caudel 1930

Intersection

KM 66 Via Ojos Negros

Ferrocarril Abandonado
Waypoint

Limite Atonomico - Aragon

Waypoint

Llano de Barracas

Waypoint

Molinos de Viento

Waypoint

SARRION

Sarrión
Waypoint

Teruel

Waypoint

TUNEL

Waypoint

Tunel 10

Waypoint

Tunel 11

Waypoint

Tunel 12

Waypoint

Tunel 13

Waypoint

Tunel 14

Comments

    You can or this trail