-
-
1,606 ft
721 ft
0
7.3
15
29.07 mi

Viewed 769 times, downloaded 20 times

near Villafamés, Valencia (España)

Ruta fàcil en general, per a conèixer aquesta zona entre Vilafamés, la Rambla i Benlloch. La majoria del camí és asfaltat, encara que amb molt poc tràfic (sols em creue amb cuatre cotxes en tot el matí). Ens permet veure paisatges canviants i nombroses masies, en diferent estat de conservació, algunes habitades, però totes elles conservant la seua atmosfera de tranquil·litat i temps passats.

Hi ha un tram bastant complicat, però que es pot obviar, i és la baixada al barranc dels Estrets. Es pot modificar si en el km 2 aproximadament, en lloc d’anar cap a dal del tossal, ens desviem cap a l'inici d'aquest barranc, i ho passem tot per dins.

A l'arribada a la Rambla, com porta bastant aigua per les últimes pluges, em dirigisc cap al nord, intentant anar sempre per la riba, encara que comprove que no es pot, i he d'anar un tram per la CV159, sempre en direcció al Pou de Beca.

Creuant la CV15, em dirigisc a aquest primer caseriu, per terreny asfaltat i en contínua pendent, encara que no fort. Ací hi ha una petita zona recreativa al costat de la font de la qual mana un generós caudal, tal vegada per la pluja caiguda.

A partir d'ací la ruta ens ofereix els majors pendents de la jornada, primer per asfalt, després per una pista en bon estat, creuant algun barranc, com el del Mas de l'Herrero, amb unes quantes cases, algunes habitades. Uns pocs metres més endavant, per un camí rural asfaltat, la Masia de l’Estela i un encreuament: la Vall d'Alba a la dreta, i la Serra a l'esquerra. Seguisc de front, fins a agafar una pista asfaltada estreta però en mal estat, tota de baixada, i arribar a un desviament que agafe a l'esquerra per al tradicional esmorzar, aquesta vegada a Benlloch.

Seguint la Rambla del Metge, per pista, arribe a la CV156 i per allí fins al poble de Benlloch, amb punxada inclosa que repare a la xicoteta ermita barroca de Loreto, que hi ha a l'entrada del poble.
Després de l’esmorçar, torne cap al barranc del Metge, de nou, encara que per un camí paral.lel a l’anterior. Després hi ha més masos que visitar: el Mas de Marcelino i el Mas de Belladona. Per camins rurals i pista en bon estat, arribe de nou a Vilafamés.

Comments

    You can or this trail