-
-
1,156 f
527 f
0
6.7
13
26.79 mi

Viewed 1049 times, downloaded 27 times

near Benlloch, Valencia (España)

Aquesta és una ruta més que de muntanya, de cicloturisme. Ens permet gaudir del patrimoni rural i natural de l'interior, amb visita a tres pobles i recorregut per diversos paisatges de natura i de cultiu, amb oliveres i armelers principalment, granges i varies sènies.

La recomane molt a tot aquell que, a banda de fer un poc d'esport, li agrade gaudir dels paisatges i conèixer el nostre interior.

Transcorre pel corredor de Les Coves entre les serres d'Engalceran i Valldàngel, una de les zones més o menys planes entre serres, a prop del litoral.

Per a realitzar-la he juntat dos rutes, donat que el meu coneixement de la zona era nul: la ruta http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3808795 eentre Benlloch i la Torre Endomènech i la http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7231835, entre la Torre i Les Coves, encara que aquesta té un tram més. És segur que els autors tenen un molt bó coneiximent de la zona.

Crec que aproximadament la meitat és per asfalt, encara que són camins rurals molt poc transitats (no vaig trobar a ningú) i en trams en mal estat. La resta és pista que, llevat de tres o quatre llocs on aquesta està desfeta i cal anar a peu, es pot fer fàcil. Com que havia plogut el dia abans, em vaig trobar prou zones de fang.

Podem agafar aigua a la Torre, a l'eixida del poble, i a la Font de Boira; a més de a les Coves.

La qualifique de moderada per alguna xicoteta complicació que té per l'estat dels camins, i perquè és un poc "trencacames". No hi ha cap desnivell considerable, encara que contínuament anem pujant i baixant.

Després de eixir de Benlloch, la ruta va per la Via Augusta, passant pel costat de Vilanova d'Alcolea. Podria estar un poc més cuidada, però es pot fer sense problemes. Al arribar a l'altura de la Torre, deixem la Vía Augusta per entrar, per la carretera, al poble, on hi ha al menys dos bars on esmorçar.

Després de l'esmorçar, pegue una volta per vore aquest poble de La Torre Endomènech, i vaig a eixir pel costat dels safaretjos, on hi ha un parell de fonts. Continue per asfalt, camins rurals, fins al Mas Nou, on faig per la dreta, a travessar el "Barranc de las Vueltas". A partir d'ací, continuem per pista molt agradable fins uns massos després del "Barranc Toll de Caldera". Ací anem a la dreta, altra vegada asfaltat. Més avant, al "Barranc de Piedralarga", hi ha la Font de Boira.

Continuem ací per pistes, en algún cas poc "visibles", fins a un promontori on podem vore per primera vegada el poble de Les Coves de Vinromà. Un poc més avant, es baixa junt a una pista de motocross y, per una pista prou desfeta, i atravesant camps d'armelers, junt al "Barranc del Masvell", arribem al poble.
Després de travessar la carretera, no aplegue a entrar al casc urbà, sols entre a la Font de Company. Amb la botella plena d'aigua em vaig per la dreta, per un camí asfaltat junt a una granja. Aquest camí pronte es converteix en pista de terra, junt a la "Rambla de Villanueva". Al travessar varios barrancs com el "Barranc de Piedralarga", és on pitjor està la pista.

Més avant es travessa la CV-10, i es bordeja durant un rato el "Barranc de las Vueltas". tirem a la esquerra i, travessant camps d'oliveres, anem a eixir a un caminet rural asfaltat que ens durà a una bifurcació que ja em passat abans. Sembla que seria bona opció continuar pel costat del barranc fins al "Mas Nou" on ara, en lloc de travessar el barranc, continue per la carretera a buscar el track de l'altra ruta, la que ens porta a Benlloch.

Després d'una forta pendent per la carretera, arribem a la CV-154, que porta a la Sarratella. Però anem un poc cap a baix, per agafar una pista que, per mig de camps d'oliveres ens arrima a Benlloch.

A partir d'ací hi ha una continua sèrie de pista/ asfalt, pujada/baixada que no té més complicació que el travessar alguns barrancs on la pista està un poc desfeta per l'aigua. Es veu a prop Benlloch.

De sobte, em trobe amb un ermitori prou gran, amb zona de picnic. És segons diu allí en una placa la "Ermita de Ntra. Sra. del Adyutorio y de los santos Abdón y Senén". Després de contemplar el paratge i l'ermitori, baixe per un cami asfaltat, recte cap a Benlloch.

Nota: lal majoria dels toponímics els he tret de "Earth", espere que siguen els correctes.

Comments

    You can or this trail