Time  3 hours 56 minutes

Coordinates 3130

Uploaded November 27, 2015

Recorded November 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
312 f
0 f
0
5.8
12
23.38 mi

Viewed 2013 times, downloaded 92 times

near Pals, Catalunya (España)

Quinta ruta de un recorrido por los pueblos del Baix Empordá. Esta comprende a los pueblos de:
Gualta- Fontanilles – Palau sator – Fontclará - Sant Juliá y Feliu de Boada – Torrent – Pals.

Empieza la ruta sin viento ,con una calma total, un sol esplendido que a cada instante que pasa aumenta la temperatura, pero a medida que nos acercamos al mar y al llegar a la altura de la playa de Pals, cuando transitamos por el medio de un bosque poblado de pinos que se molestan los unos a los otros, empezamos a oir un sonido en la parte alta de los árboles que atribuimos al ruido de las olas del mar, pero nada más cierto de la realidad, ya que se trata del viento del norte que empieza a soplar con fuerza y que nos acompañará hasta llegar a Gualta, donde por extraño que nos parezca desaparecerá por completo.
Salida de Pals por el centro de la población, por la Calle Carmany donde encontramos el camino que se dirige hacia las pinedas, está marcado por rayas rojas y luego amarillas que te llevan a la parte sur de la Playa de Pals.

Una vez allí, seguimos por la playa hasta llegar a las proximidades de Les Basses d'en Coll, que hay que bordear girando a la izquierda. En verano y según el nivel acumulado de Les Basses que desemboca en el mar es más fácil atravesarlas por la playa, pero en invierno el caudal es mayor y lo mejor es rodearlas.

Encontramos la carretera que se dirige hacia la C-31 y una vez en ella a la izquierda está el club de Golf Empordá, y una vez cruzado empieza el camino, bien indicado que nos llevará a Gualta.

A partir de aquí hay la información de los letreros de la carretera que nos llevarán a cruzar todos los pueblos anteriormente descritos hasta llegar a Torrent donde hay que desviarse para tomar la dirección hacia Pals donde terminará esta ruta en el mismo lugar que empezaba.

LA TRADUCCION AL CATALAN ES DEL TRADUCTOR DE GOOGLE

Cinquena ruta d'un recorregut pels pobles del Baix Empordà. Aquesta comprèn als pobles de:
Gualta- Fontanilles - Palau sator - Fontclara - Sant Julià i Feliu de Boada - Torrent - Pals.

Comença la ruta sense vent, amb una calma total, un sol esplèndid que a cada moment que passa augmenta la temperatura, però a mesura que ens acostem al mar i en arribar a l'alçada de la platja de Pals, quan transitem pel mitjà de un bosc poblat de pins que es molesten els uns als altres, vam començar a sentir un so a la part alta dels arbres que atribuïm al soroll de les ones del mar, però res més cert de la realitat, ja que es tracta del vent del nord que comença a bufar amb força i que ens acompanyarà fins a arribar a Gualta, on per estrany que ens sembli desapareixerà per complet.
Sortida de Pals pel centre de la població, pel Carrer Carmany on trobem el camí que es dirigeix ​​cap a les pinedes, està marcat per ratlles vermelles i després grogues que et porten a la part sud de la Platja de Pals.

Un cop allà, vam seguir per la platja fins arribar a les proximitats de les Basses d'en Coll, que cal vorejar girant a l'esquerra. A l'estiu i segons el nivell acumulat de les Basses que desemboca al mar és més fàcil travessar-per la platja, però a l'hivern el cabal és major i el millor és voltar.

Trobem la carretera que es dirigeix ​​cap a la C-31 i una vegada en ella a l'esquerra hi ha el club de Golf Empordà, i un cop creuat comença el camí, ben indicat que ens portarà a Gualta.

A partir d'aquí hi ha la informació dels rètols de la carretera que ens portaran a creuar tots els pobles anteriorment descrits fins arribar a Torrent on cal desviar-se per prendre la direcció cap a Pals on acabarà aquesta ruta al mateix lloc que començava.
Photo

Playa de Pals

Playa de Pals
Photo

Golf Emporda

Golf Emporda
Photo

Gualta

Photo

Fontanillas

Fontanillas
Photo

Palau Sator

Palau Sator
Photo

Fontclara

Fontclara
Photo

Sant Juliá de Boada

Photo

Sant Feliu de Boada

Sant Feliu de Boada
Photo

Torrent

Torrent
Photo

Pals

3 comments

 • JMNO Sep 30, 2017

  I have followed this trail  View more

  Variada en totes les vessants pero GPS indispensable

 • Photo of rvrv01

  rvrv01 Jul 9, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  very nice route with an unusual path from Pals to SA Riera. You cross 3 differents places first medieval village of Pals, then get to the beach at SA Riera, the long beautiful 4 miles beach of la boca del ter then the rice plantations just behind and back the Emporda plain throuh Gualta palau sator Torrent and Pals. you can eat at Mas Pou Palau Sator, fine food

 • Photo of garriga.com

  garriga.com Jul 9, 2018

  Thank you very much for your comments.
  Salut.

You can or this trail