-
-
2,313 f
310 f
0
10
20
40.92 mi

Viewed 2538 times, downloaded 93 times

near el Coll, Catalunya (España)

Una de les moltes activitats realitzades durant el 50è aniversari de L'Escola Virolai, va ser la realització d’aquesta sortida en BTT. La idea no és més que la d’unir l’escola amb l’abadia de Montserrat. Paral•lelament a la nostra ruta, La nit anterior, un altre grup de caminants, va sortir amb la mateixa intenció i destí, finalment, hi haurà un dinar a Montserrat tots plegats, caminants, ciclistes, familiars,....
Així doncs el 22 de Maig de 2010, un petit grup de BTTistes, entre el que hi hagut ex-alumnes, pares d’alumnes i el guia de l’expedició, un mestre de l’escola, ens reunim ben de matí a l’escola per iniciar aquesta aventura, amb el ferm propòsit d’arribar a Montserrat a l’hora de dinar.
Sortim de la ciutat en busca de la Serra de Collserola, accedim a la serra per la pista que surt les llars Mundet i puja fins la carretera de les aigües. Travessarem la serra amb força rapidesa baixant per la preciosa pista de la Vall de Sant Medir (pi d’en Xandri) en direcció Sant Cugat del Vallès.
Sortim de Sant Cugat en direcció al CAR, i combinant trams de pista i asfalt, arribem al barri de Les Font (Terrassa), descens finals fins a la riera.
Creuem la riera de les Arenes (breu recés per avituallar-nos) i comença llar tram de pujada, creuem una altra urbanització i la carretera ens deixa a la transitada C-243 (breu tram per ella).
Iniciem llavors el ràpid descens fins la fa poc, preciosa riera de Gaià, per desgràcia, les horroroses obres de la monstruosa B-40, han malmès aquesta idíl•lica vall. Rodem per la llera de la riera una bona estona, per sort ningú es va remullar massa, tot i que en aquesta ocasió, l’aigua baixava força neta, fins que encarem una duríssima rampa que puja fins la urbanització Oasis de Olesa de Montserrat, que travessem.
Un ràpid descens, ens deixa als afores de Olesa, i parem en el pàrking d’un súper per comprar i beure alguna cosa, cal agafar forces per el que encara ens queda, que no és poc.
Sortint de Olesa de Montserrat, ens veiem obligats a rodar gairebé 2 Km per la transitada i perillosa C-55 (s’ha d’anar amb molt de compte), fins que s’agafa el desviament de la pista cap al Balneari de La Puda. Ja de nou per pista, passem al costat del antic balneari de la Puda (tancat l'any 1958), destrossat per una crescuda del riu i que actualment es troba en estat ruïnós. Preciós tram de la ruta, rodem a tocar del Llobregat, que baixa amb força, encaixonat entre les muntanyes. Abans d’arribar a l’aeri tenim la primera visió del Monestir dalt de la muntanya, ens tocarà suar de valent.
Arribem a Monistrol de Montserrat, on ens regrupem tots de nou i encarem l'ascensió final fins al Monestir de Montserrat. La pujada la fem en la seva totalitat per la carretera ( hi ha la opció de pujar per pista fins al Monestir de Sant Cecília, i després continuar per la carretera), són 9 quilòmetres de pujada, no molt exigent, amb algun descans, però que se'ns fan llargs i durs per l'acumulació de quilòmetres a les cames, encara que la recompensa final de la fita aconseguida, i d’estar en un lloc únic i màgic, recompensa sobradament el patiment.
Fantàstic dinar de germanor tots plegats, i tornada a Barcelona en autocar, ha sigut una bonica experiència, dura, però molt sentida.

Comments

    You can or this trail