Time  4 hours 40 minutes

Coordinates 3042

Uploaded November 20, 2016

Recorded November 2016

-
-
399 ft
-210 ft
0
6.1
12
24.43 mi

Viewed 569 times, downloaded 45 times

near Banyoles, Catalunya (España)

Ruta força entretinguda on faré una colla de corriols, alguns de baixada molt divertits i altres que serà una mica més complicat per la gran quantitat d'arbres caiguts i branques que faran que haguem d'anar amb compte. Vaig aprofitar per fer una mica de neteja.
Surto de Banyoles i enfilo cap al veïnat de Mas Usall, creuo la variant i giro a l'esquerra a Can Seraia per anar a buscar el camí que porta fins a Fontcoberta.
Aquí agafarem el primer corriol del dia, ràpid i divertit que passa al costat de l'alzina reclamadora de Puig Saguardia i continua fins a trobar-nos amb la carretera que va a Vilavenut.
Petit tram d'asfalt fins al Mas Sant Bartomeu i agafo pista fins a l'alçada de Can Casica on agafem el corriol potser més divertit de la jornada, amb baixada i força net encara que cal estar atent per no equivocar-se fins a sortir a camí cimentat que puja al veïnat de Palol de Farga.
Aquí giro a l'esquerra i just a l'alçada d'unes granges agafo pista que puja a la dreta on trobo una batuda de senglars. Just quan passo els gossos acaben de trobar un grup d'una quinzena i els fan anar cap a l'altre costat així que jo aprofito per passar en direcció a Santa Caterina d'Espasens per un corriol que arriba fins a davant.
Marxo de Santa Caterina per una pista i deseguida la deixo creuant un pastor doble i seguint un corriol en pujada que cada cop es va tornant més embardissat. Torno a creuar un altre pastor doble i després d'uns metres el corriol ja s'acaba i va a sortir al costat d'un camp. Compte si fa poc que ha plogut perquè quedareu ben enganxats.
Vaig a sortir a tocar de la carretera i faig un petit tram d'afalt.
Giro a l'esquerra i després a la dreta per anar fins a la carretera que va a Ollers per pista, la creuo i agafo la pista que correspon al GR-1 fins que la deixo per provar sort amb un corriol que s'acaba una mica més amunt en un camp. El mateix, si ha plogut pot ésser un enganxament total.
Enllaço altre cop amb el GR-1 i passo al costat de Cal Tonet. Uns metres més endavant hem desvio a la dreta per agafar el tram que va fins a Vilademí fins que el deixo per provar un corriol que hem porta fins al cim del Bon Aire on hi ha un dipòsit d'aigua i un punt geodèsic.
Torno al corriol ample i just a la corba abans d'enllaçar amb el GR-1 agafo un altre corriol que gairebé no es veu que hem portarà a enllaçar amb el que va fins a Vilademí. Aquest tram està molt embardissat i brut, amb molts arbres al mig del camí i molta branca trencada. Cal anar amb compte però és força entretingut.
Arribo a tocar de Vilademí i agafo un altre corriol més net que passa per una alzina reclamadora i creuant un tallafoc hem porta fins al GR-1.
Allà segueixo la pista a la dreta fins a passar al costat de Can Canet i segueixo el tram asfaltat fins que segueixo recte per anar a buscar un altre corriol molt divertit de baixada fins a Martís.
Creuo el Pla de Martís i passant per Sant Cristòfol d'Usall vaig a buscar la carretera que baixa fins a Can Po. Allà giro a l'esquerre i corriol que passa per sota el pont de la carretera de Banyoles a Serinyà i vaig a sortir al costat del Turó de Can Morgat.
Vull pujar però veig que han tallat l'accés perquè estan talant arbres. Espero que el corriol que hi pujava no desaparegui.
Faig la volta a l'Estany i vaig per Can Morgat cap al paratge dels Tenyers i fer el corriol de baixada que va a sortir al Frigolet on dono per acabada la sortida.
Waypoint

Alzina de Puig Saguàrdia

Waypoint

Alzina Reclamadora Vilademí

Waypoint

BON AIRE

Waypoint

CAL TONET

Waypoint

CAN CANET

Waypoint

CAN CASICA

Waypoint

Can Cau de Dalt

Waypoint

CAN COMES

Waypoint

CAN MORGAT

Waypoint

CAN PO

Waypoint

CAN RAMIÓ

Waypoint

CAN SERAIA

Waypoint

CAN TRAVER

Waypoint

Corriol a Bon Aire

Waypoint

Corriol a Vilademí

Waypoint

Corriol acaba camp

Waypoint

Corriol embardissat acaba camp

Waypoint

Creu Martís

Waypoint

Creuar pastor doble

Waypoint

FONTCOBERTA

Waypoint

Inici corriol

Waypoint

MARTÍS

Waypoint

MAS PERE

Waypoint

MAS SANT BARTOMEU

Waypoint

MAS USALL

Waypoint

Obrint camí

Waypoint

Pista puja del GR-1

Waypoint

RECTE, NO GIRAR ACABA CAMP

Waypoint

Riera Castellar

Religious site

SANT CRISTÒFOL D'USALL

Religious site

SANT ESTEVE DE VILADEMÍ

Religious site

SANTA CATERINA D'ESPASENS

Waypoint

VEÏNAT PALOL DE FARGA

Comments

    You can or this trail