Time  2 hours 50 minutes

Coordinates 2309

Uploaded January 27, 2019

Recorded January 2019

-
-
391 f
-3 f
0
7.3
15
29.02 mi

Viewed 200 times, downloaded 17 times

near Barri de les Corts, Catalunya (España)

Aquest hivern m’he decidit a descobrir i recórrer els diferents espais que componen els ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT.

ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT (espais visitables)

El delta del Llobregat d'avui és un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i paisatgístic i per la biodiversitat que alberguen, un indret a tocar de Barcelona on conviuen els espais naturals protegits, conreus, zones urbanes, industrials i de serveis, xarxa viària i ferroviària, i infraestructures com el Port i l’Aeroport de Barcelona. L’esforç dels darrers anys ha permès recuperar la fauna del delta i recarregar l’aqüífer subterrani, un immens dipòsit natural d’aigua que alimenta centenars d’empreses i algunes companyies d’abastament de l’àrea metropolitana, l’aqüífer, ha possibilitat la transformació de l’agricultura i ha facilitat que se’n fes un ús humà intensiu; de fet, és una de les zones agrícoles més riques de la Mediterrània, els aiguamolls litorals estan connectats amb l’aqüífer i en depenen. El delta del Llobregat és el segon delta en extensió de Catalunya i conserva un dels aiguamolls més importants del país, i amb les obres de desviament del curs final del riu, també s’ha guanyat una nova platja, s’han regenerat pinedes, i s’ha creat la llacuna de Cal Tet, de 75 hectàrees, i una zona inundable per evitar que el riu surti de mare durant les crescudes, i així compensar la desaparició d’espais naturals provocats pel desviament del riu.


RUTA 1: Espais del Riu Llobregat i la Pineda de Can Camins-la Platja del Prat

RUTA 2: El Remolar-Filipines i la Platja de Viladecans

RUTA 3:

Sortida habitual de Barcelona per l’avinguda Diagonal i el nou carril bici del Parc Cervantes. La baixada fins al riu Llobregat, travessant Esplugues i Cornellà, es realitza per l’antiga carretera de Barcelona a Calafell (la de les Costes del Garraf), avui reconvertia en una ample avinguda per on passa el tramvia i on s’ha habilitat un carril bici.
Ja a Cornellà, es continua per els seus estrets carrers del nucli vell (passo per el costat del seu antic castell, documentat ja l’any 1204), en direcció al riu, que travesso per la passarel•la al costat de diferents instal•lacions esportives, i el camp de futbol del R.C.D. Espanyol.
Per el Passeig del Llobregat, es passa al costat de la La Masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT

Poc després de passar sota la C-31, deixo el Passeig del riu direcció a El Prat de Llobregat, que es travessa per l’avinguda Onze de Setembre (carril bici), després, zona de polígons i de nou per carril bici, tranquil tram fins arribar a l’entrada de l’ESPAI NATURAL DEL REMOLAR-FILIPINES (a la web s’informa de l’horari d’obertura de l’Espai Natural) ESPAI NATURAL DEL REMOLAR-FILIPINES
Per la Carretera de la Vidala ens endinsem en l’Espai Natural. A l’aparcament, on hi ha l’àrea de descans i el Centre d’Informació, s’agafa la pista que ressegueix el curs final de la Riera de Sant Climent, i que finalitza a la Platja protegida de Viladecans, al costat mateix de la desembocadura de la Riera de Sant Climent, i on es troba la torre-mirador de Cal Francès, avui en obres. Breu descans per gaudir de la tranquil•litat de l’indret. De nou a l’aparcament, deixo la bicicleta i realitzo a peu part del recorregut de la Maresma de Les Filipines.... el Pont de la Vidala, el Prat d’Orquídies, l’Aguait de la Maresma.
De nou en ruta, enfilo el camí de tornada a casa, variant la ruta per agafar diferents carrils bici al costat de les instal•lacions de l’aeroport, i de nou a El Prat, agafar el passeig del riu al costat del Pont de Nelson Mandela, continuant per la Gran Via per la que entro de nou a Barcelona.
Birding spot

AGUAiT del BRAÇ DE LA VIDALA

AGUAiT del BRAÇ DE LA VIDALA
Birding spot

AGUIAT DE LA MARESMA

AGUIAT DE LA MARESMA
Information

CENTRE D'INFORMACIÓ

CENTRE D'INFORMACIÓ
Waypoint

entrada a L'ESPAI NATURAL DEL REMOLAR - FILIPINES

entrada a L'ESPAI NATURAL DEL REMOLAR - FILIPINES
Waypoint

inici recorregut de la MARESMA DE LES FILIPINES

inici recorregut de la MARESMA DE LES FILIPINES
Information

MASIA DE CAN COMAS

MASIA DE CAN COMAS
panorama

MIRADOR DE CAL FRANCÈS

MIRADOR DE CAL FRANCÈS
panorama

MIRADOR DE LA VIDALA

MIRADOR DE LA VIDALA
panorama

MIRADOR RIERA DE SANT CLIMENT

MIRADOR RIERA DE SANT CLIMENT
Lake

PONT DE LA VIDALA

Camino
Photo

PRAT D'ORQUÍDIES

PRAT D'ORQUÍDIES
Picnic

ÀREA DE LLEURE-PÀRKING

ÀREA DE LLEURE-PÀRKING

Comments

    You can or this trail