-
-
1,372 f
299 f
0
8.8
18
35.21 mi

Viewed 441 times, downloaded 3 times

near Aiguaviva, Catalunya (España)

Sortida dels dos David's, Gavarres a tot gas!!! Un recorregut de pendents fortes i un bon esmorzar d'embotits als Metges.

Wikipedia:
Sant Cebrià de Lledó és un antic poble de masies disseminades situat al mig del massís de les Gavarres, a uns 300 msnm. Al seu minúscul nucli urbà hi ha la parròquia i el Mas Aldrich de la plaça, situats a ponent de la plaça pública. A 200 m. a ponent, a la vora de l'antic Camí Reial de Sant Sadurní, es troba el Mas Martí Vell. Al voltant d'aquest nucli hi ha nombrosos prats (antics camps de conreu) i es gaudeix d'una bona panoràmica sobre la plana del Ter i del Daró, des del cap Norfeu fins a Begur, passant pel golf de Roses, el massís del Montgrí i les Illes Medes.

A l'església parroquial es veneraven els sants metges Cosme i Damià, motiu pel qual el lloc es popularment més conegut pel nom de "Els Metges". A més de complir les seves funcions religioses era el lloc on es reunia la universitat del poble, antic consell dels caps de casa, precedent dels actuals ajuntaments. Té la nau romànica, però als segles XVI-XVII es va construir l'actual campanar, l'absis poligonal i les capelles laterals. La porta actual es frontal i porta la data 1588 a la seva llinda. S'hi accedeix des del cementiri.

Baixant per un camí que surt del nucli parroquial en sentit nord hi ha a un prat on es troben les restes de "Can Mont".

Altres masos de famílies originàries del lloc que encara hi podem trobar són el Mas Aldrich del Mas (actualment conegut per Can Cassà), el Mas Barceló, el Mas Castelló i el Mas Costa. A prop de les runes del Mas Noguer (que va pertànyer a la casa de Mont, essent la masia encara actualment localitzada de la que es tenen dades més antigues) hi havia un molí de vent.[1]
CAN VILALLONGA
Coll de Llumeneres
Coll del Matxo Mort

Comments

    You can or this trail