Time  10 hours 32 minutes

Coordinates 15012

Uploaded April 17, 2018

Recorded September 2017

-
-
1,672 f
114 f
0
15
30
59.98 mi

Viewed 203 times, downloaded 3 times

near Corbera de Llobregat, Catalunya (España)

Via Augusta
Avís important per al kl.74 on ens vam ficar en un camí equivocat en remuntar el barranc quan haviem de seguir a l'esquerra cap al mar l'error subsisteix fins al kl.92 de la ruta.
Per tota la resta matí impressionant de muntanya i bosc des de la mateixa sortida de Corbera fins a Vilanova i la Geltru en el mar creuant tot el parc natural del Garraf.
Dinar a la taverna del Port de Vilanova, a la tarda amb algun ruixat pels passejos marítims de Cubelles, Cunit, Calafell, Comarruga, Franques, Altafulla, etc Fins Tarragona.
.
Corbera
La vila de Corbera de Llobregat, a vint-i-cinc quilòmetres de Barcelona, a la comarca del Baix Llobregat, situada a la vora dreta del riu que li dóna nom, té una superfície de 18,36 km² i s'estén des del Puig d'Agulles i la Creu de l'Aragall fins aigües avall de la riera de Sant Joan o de Corbera quan desguassa al Llobregat en l'indret de la Roca de Droc. Els seus límits, doncs, són al NE el municipi de Castellbisbal mitjançant el riu Llobregat; a tramuntana o nord els termes municipals de Castellví de Rosanes i de Gelida; a ponent el terme municipal de Cervelló i a llevant el de Sant Andreu de la Barca, Pallejà i La Palma. El municipi en el seu punt més alt, es troba a una altitud de 342 m sobre el nivell del mar i comprèn tota la vall de la riera de Corbera i la capçalera de la de Rafamans. El seu territori és molt accidentat orogràficament pel massís del Garraf-Ordal i està cobert en bona part per extenses zones de bosc.

Trenta-una urbanitzacions resten repartides per tot el terme municipal de Corbera: Nucli Urbà, Ca n'Armengol, Can Canonge, Can Coll, Can Llopard, Can Lluís, Can Margarit, Can Montmany, Can Moriscot, Can Palet, Can Planes, Can Rigol, el Bonrepòs, el Mirador, els Herbatges, els Carsos, els Guixots, l'Amunt, la Casa Cremada, la Creu de l'Aragall, la Creu de l'Aragall Júnior, la Creu Nova, la Creu Sussalba, la Servera, la Soleia, les Cases Pairals, les Parretes, Mas d'en Puig, Sant Cristòfol, Santa Maria de l'Avall i Socies.
Corbera de Llobregat Custodiada pels massissos del Garraf i l'Ordal , la vila mil·lenària de Corbera de Llobregat està envuelto de paratges naturals de gran bellesa que visitant pot recrerer d'a travès d'antics camins de ferradura recuperats. Passejant pel nucli històric descobrim el seu ric patrimoni arquitectònic, com el Casal de Santa Magdalena o l'Hospital de pelegrins (s.XVI) i, sortint del poble, l'antic Priorat de Sant Ponç , sobre es conserva una les estriences romàniques més ben conservades de la zona.
Olesa de Bonesvalls[1] és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès. Limita amb les comarques del Garraf i amb el Baix Llobregat. Està situada en ple Massís del Garraf, entre el puig Bernat (606 m) i el Montau (653 m), a l'est, i el coll d'Esteles i la serra de Riés i l'inici de la depressió del Penedès, a l'oest. El terreny és molt accidentat. El terme de 30,8 km quadrats és drenat per la riera d'Oleseta (que es forma a la creu d'Ordal dins el terme de Vallirana) i per la de Begues, que s'uneixen a l'Hospital i aflueixen, a través de la riera de Ribes, a la Mediterrània.
Avencs i margallons. La roca calcària ha creat un paisatge exòtic, ric en formes càrstiques –avencs, dolines i rasclers– i amb una vegetació pròpia, l'espècie més coneguda de la qual és el margalló. Les barraques de vinya i els murs de pedra seca es dissimulen al mig de la pedra blanca i envolten antigues masies i algunes de les petites poblacions que es troben a l'interior soliu del parc.
Vilanova i la Geltrú és una ciutat i municipi, i també la capital de la comarca del Garraf. Històricament, és el resultat de l'agregació del nucli de la Geltrú, que antigament era un municipi independent, al terme de Vilanova de Cubelles, que antigament formava part del terme de Cubelles, municipi actualment límitrof amb Vilanova i la Geltrú. Tot i així, avui dia és impossible distingir els dos nuclis, a causa del gran creixement demogràfic, que els ha dut a formar una conurbació urbana completa
La Torre dels Escipions és un monument funerari en forma de torre construït a la primera meitat del segle I dC al costat de la Via Augusta, a uns 6 km al nord-est de Tàrraco. Està format per tres cossos superposats i a la façana de l'intermedi presenta dues figures d'Atis —divinitat oriental funerària— que sostenen una inscripció. Una errònia identificació de les figures amb els germans Escipions és l'origen del nom tradicional. La Torre dels Escipions va ser bastida amb carreus de lumaquel·la. La planta és gairebé quadrada, amb una base de 4,47 per 4,72 m. L'estudi dels paral·lels coneguts fa que hom suposi que la Torre dels Escipions estava rematada per una coberta de forma piramidal, avui totalment perduda (l’alçada conservada es de 9,17 m, aproximadament).

Comments

    You can or this trail