-
-
3,923 ft
3,147 ft
0
2.1
4.2
8.38 mi

Viewed 1720 times, downloaded 43 times

near Ribnica (Serbia)

PK ,,ERA,, iz Užica sa svojih 15 učesnika je izveo planinarski izlet na planini Zlatibor. Polazak od planinarskog doma ,,Ljubov dom,, i pored vrha Lupoglav, prešli smo preko Rečice i izašli na kosu koja nas je direktno vodila na vrh Džamija (1176 m) i dalje grebenom na Crni vrh (1198 m). Sledi spuštanje do mesta zvanog Svatovsko groblje i dugi odmor u šumarskoj kući u Čavlovcu. Nastavljamo sa usponom na vrh Kobilja glava (1178 m). Ovim vrhom smo zaokružili uspone na sva tri najviša vrha zlatiborskog područja Čavlovac. Silazak kroz zaseok Kutleše do početne tačke.
Waypoint

Cavlovac

Waypoint

Kob glava

Vrh Kobilja glava 1178 m
Waypoint

Dzamija

Vrh Dzamija 1176 m
Waypoint

Recice

Potok Recice
Waypoint

start

pocetak staze
Waypoint

voda 1

cesma
Waypoint

plan dom

Ljubin dom
Waypoint

M Rajcevin

Mala Rajcevina
Waypoint

Crni vrh

Crni vrh 1198 m
Waypoint

Kutlese

Zaseok Kutlese
Waypoint

Sum kuca

Sumarska kuca u Cavlovcu
Waypoint

Lupoglav

Waypoint

Svat grobl

Svatovsko Groblje

2 comments

  • Vukmanov Dejan Jan 9, 2021

    Pozdrav za Stefa. Isao bih sa grupom od 20 planinara ovom stazom koju ste vi postavili . Vidim da je trek snimljen 2015g. Zanima me da li je taj trek uobicajan ili ste vi improvizovali. Ako postoji staza da li je markirana i da li moram obratiti paznju na neke delove (prelazak preko potoka ili nesto slicno)
    HVALA

  • Photo of stefs

    stefs Jan 9, 2021

    Dejane, prošle godine je moj klub markirao stazu koja takođe polazi od planinskog doma ,,Tornik,, i slična je ovoj. Na mejl stefano.slobodan@gmail.com mi se javi da ti na tvoj mejl dostavim mapu i trek markirane staze. Ovo je jedna od 20 staza koju smo prošle godine markirali na teritoriji Parka prirode ,,Zlatibor,,. Ovog proleća bi trebalo postaviti usmeravajuće i druge table i zvanično je pustiti u širu upotrebu. Tada ćemo izbaciti i trek na wikiloc. Staza je atraktivna i prilično bezbedna i u zimskim uslovima. Ima prelaz preko jednog manjeg potoka, ali to nije problem.

You can or this trail