Time  5 hours 13 minutes

Coordinates 3040

Uploaded May 5, 2014

Recorded May 2014

-
-
66 f
16 f
0
3.2
6.4
12.86 mi

Viewed 1926 times, downloaded 32 times

near Zandhoven, Flanders (Belgique)

Wandelclub St-Amelberga te Zandhoven organiseerde op zondag 4 mei 2014 hun jaarlijkse Sint-Amelbergatocht te Zandhoven.
We vertrokken uit het clublokaal van Harmonie Sint-Amelberga aan de Schriekweg en verlieten de bebouwde kom via Beggard en Pauwenveld om al snel langs de Hagendoornlaan door het groen te wandelen. Langs de Mussenbaan bereikten we de drukkere Schildebaan die we naar rechts volgden om aan de andere kant van de E34 snelweg te geraken, waar een fraai stukje bos op de wandelaars wachte. Langs de Doornbaan staken we dan door naar de Hallebaan en naar de rustpost bij 't Lekker Koetje, waar de liefhebbers ook van het hoeve-ijs konden genieten.
We wandelden verder richting Oelegem, volgden even de Knodbaan en gingen een stukje langs de omgrachting van het Fort van Oelegem om dan ruim anderhalve kilometer de Antitankgracht te volgen tot we terug aan de E34 kwamen. Deze keer gingen we onder de snelweg door en stapten langs een mooie en rustige parallelle dienstweg terug naar de Oelegembaan in Zandhoven. Ongeveer 750m langs deze wat drukkere baan bracht ons tot aan restaurant Bistecca (vroeger Zwarte Hengst) waar we rechtsaf de Kerkstraat volgden en na een stukje Antwerpsebaan terug de bossen in trokken.
Het pad bracht ons naar de Bogaereweg en de Sint-Jozefstraat die ons een kleine kilometer terug naar Zandhoven voerde. Even voorbij het busstation en de brandweer gingen we rechtsaf naar Het Veld, waar we een ietwat wild maar mooi parkachtig domein bewandelden. Als kers op de taart kwamen we aan de rand van dit domein langs Het Bergske, een knooppunt van trage wegen achter Huize Coopmans in Zandhoven dat tot Buiten-Gewoon-Plekje werd verkozen door Regionaal Landschap de Voorkempen en dan ook voorzien werd van een rustbank en een kettingzaagbeeldje van een eekhoorn. Een steegje tussen de tuinen bracht ons terug naar de startzaal voor nog een rustpauze.
We zetten onze wandeling verder langs de Beggard, die we deze keer helemaal tot aan het Nazarethpad volgden. We trokken verder door het groen tot aan de Kapellebaan waar we rechtsaf ging tot aan de Kapel van de H. Familie. Even voorbij het grote, Woon- en Zorgcentrum trokken we weer de bossen in. Met een lusje rond Hooidonck en Schegel bereikten we het clublokaal van een visput waar we even konden verpozen om daarna rechtsaf door bos en veld terug naar de Kapellebaan te wandelen, waar we na even rechts onmiddellijk linksaf de Heistraat ingingen, voorbij pub De Proeverij. Een zijwegeltje naar links bracht ons terug naar de Schriekweg, die ons een kilometertje verder weer naar de startplaats bracht.
Waypoint

Mussenbaan

Waypoint

Over de E34

Waypoint

Boswegel

Waypoint

Bosrand Doornbaan

Waypoint

Doornbaan

Waypoint

Bosje aan 't Lekker Koetje

Provisioning

't Lekker Koeike

't Lekker Koeike (Ice Cream Parlour) Hallebaan 15 a 2520, Ranst, Antwerpen, BEL 03 385 85 32
Waypoint

Bosrand Knodbaan

Waypoint

Gracht Fort Oelegem

Waypoint

Antitankgracht

Waypoint

Dienstweg naast E34

Waypoint

Oelegembaan

Waypoint

Bogaereweg

Waypoint

Tussen Veldstraat en Beggard

Waypoint

Het Bergske

Waypoint

Van Beggard naar Het Bergske

Provisioning

Amelberga Clublokaal

Waypoint

Heuvelheide

Waypoint

Tussen Nazarethpad en Kapellebaan

Waypoint

Kapel H.Familie

Picnic

Clublokaal Visput

Waypoint

Tussen Schegel en Kappelebaan

Waypoint

Langs de Heistraat

Parking

Parking Beggard

Comments

    You can or this trail