-
-
57 f
-509 f
0
3.1
6.1
12.3 mi

Viewed 25 times, downloaded 0 times

near Zandhoven, Flanders (Belgique)

De wandelingen zijn twee luswandelingen die telkens vertrekken aan de Sint-Amel¬ber¬ga¬kerk in Zandhoven.
De wandeling in de voormiddag is 11,0km lang. Na het voorzichtig oversteken van de Ringlaan N14 komen we in een landelijk gebied. We steken de Klein Wilboer¬beek over, welke van noord naar zuid doorheen het bos stroomt. In het bos komen we voorbij een kapel. Na het oversteken van de Goormansstraat bereiken we het centrum van Pulderbos. We komen snel terug in een openruimte met links en rechts bossen en vijvers. Na een kasteel bereiken we Pulle. Langs landelijke wegen keren we terug naar Zandhoven. We dienen echter opnieuw de Ringlaan N14 over te steken.

In Café Sport ( De Linde 2, 2240 Zandhoven – Tel: 03-484 33 60) spreken we ons lunchpakket aan. Is momenteel gesloten, wij zijn naar 't Koffieboontje gegaan.
Na de middagpauze vatten we onze tweede wandeling van slechts 8,1km aan. We verlaten Zandhoven terug via de Ringlaan N14. We komen onmiddellijk in een openruimte en de bossen van het kasteel Bautersemhof, actueel een restuarant. Aan de achterzijde van het kasteel verlaten het bos. We komen echter aansluitend in het Binnenbos. Aan het einde van het bos ligt het Kasteel Hovorst dat we van op afstand kunnen bewonderen. Na het opnieuw oversteken van de Ringlaan komen we terug naar Zandhoven. Na het oversteken van de Ringlaan komen we nog in twee kleien bossen alvorens het centrum van Zandhoven te bereiken

Comments

    You can or this trail