Time  2 hours 58 minutes

Coordinates 775

Uploaded September 14, 2016

Recorded September 2016

-
-
1,202 f
592 f
0
1.7
3.3
6.64 mi

Viewed 857 times, downloaded 39 times

near Pedralbes, Catalunya (España)

Itinerari de la XVI Caminada Popular del centre excursionista Els Blaus

Podeu trobar el següent text a la nostra pàgina en format PDF amb els horaris inclosos.

Sortim de l’ estació superior del funicular de Vallvidrera, a la plaça Pep Ventura. Anem direcció a les escales per baixar fins a la plaça de Vallvidrera. Amb molt de compte, creuem la plaça i agafem el carrer Mont d’Orsà de pujada. Continuem per aquest fins a arribar a la plaça dels Pins. Aquí deixem el carrer Mont d’Orsà i continuem cap a la dreta per agafar el carrer de l’antic camí a Santa Creu d’Olorda, que surt planer i de moment asfaltat. Una mica més endavant trobem una cadena i el carrer esdevé una pista de terra.
Continuem una bona estona per aquesta deixant tots els trencalls que anem trobant. Més endavant arribem a la masia de Can Cuiàs, just a la carretera de Vallvidrera a Molins de Rei.

En aquest punt farem una parada de 25 minuts per esmorzar.

Ara, amb molt de compte, creuem la carretera a prop d’un pal indicador, fem una mica de baixada i passem per el costat d’una pista barrada amb un cadenat. De seguida la deixem per continuar per un corriol que surt cap a la dreta bastant paral·lel a la carretera.

Continuem una bona estona per aquest corriol, força planer, seguint els senyals del PR fins a arribar a un camí asfaltat. El creuem i tornem a agafar el corriol que tenim just davant. Continuem per aquest fins a desembocar a una pista ample. Deixem la pista que surt per l’esquerra, nosaltres continuem recte per la pista pujadora.
Un cop a dalt som a un collet amb dues torres elèctriques molt grans, trobem un pal indicador de Turó de Collserola–Turó Rodó i l’agafem cap a l’esquerra. Continuem per aquesta pista ampla i planera fins a arribar a un altre pal indicador on diu Coll d’en Solanes-Penya del Moro, ara girem cap a l’esquerra per un camí menys ample. A molts pocs metres més endavant, veiem a terra un pal amb una senyal del PR-164 on girem cap a la dreta per un camí més estret. Continuem una bona estona per aquest camí, amb molt de compte ja que és força pedregós i baixador.
El final del camí estret desemboca en una pista ampla i ens trobem en una bifurcació. Nosaltres agafem la pista cap a l’esquerra, tot seguint les senyals del PR 164. Continuem per aquesta pista ampla i de baixada fins a desembocar a un altre, on trobem un pal indicador de Santa Margarida-Torre del Bisbe, ara girem cap a la dreta
i on poc a poc la pista es fa una mica pujadora. Arribem a un pal indicador de Forn de Calç-Santa Margarida-Santa Creu d’Olorda, continuem rectes per la mateixa pista que seguim. Arribem a una bifurcació, davant veiem la muntanya de Santa Creu d’Olorda, nosaltres girem cap a la dreta per la pista més ampla. Continuem una bona estona per la pista ampla, planera i una mica baixadora fins a arribar a un pal indicador de Forn de Calç-Torre del Bisbe, en aquest punt deixem la pista ample per agafar el corriol cap a l’esquerra. Continuem una bona estona per aquest corriol baixador, passant per davant del forn de calç. Al final del camí desemboquem en una pista ampla, on veurem un pal indicador de Valldonzella-Carretera de Molins que agafem cap a la dreta.

En poca estona, veiem a l’esquerra les runes del que havia sigut el Monestir de Valldonzella i a la dreta, una font que no té aigua. Continuem rectes per la pista que es va fent, a poc a poc, pujadora. En una corba, ens trobem un pal indicador on diu Coll de les Torres-Carretera de Molins, deixem la pista que ve de la dreta per continuar per la de l’esquerra que segueix sent ampla i pujadora durant una bona estona.
Al final de la pujada, arribem al coll de les Torres, just davant de la carretera de Molins de Rei.

Aprofitem per fer una parada de 5 minuts i un petit avituallament d’aigua després de tota la pujada.

Continuem recte per el pal indicador de Turó de Coscollera-Turó Rodo, pista ampla i de baixada. Continuem una estona per aquesta pista fins arribar al collet amb dues torres elèctriques per on havíem passat abans, al inici de la caminada. Ara girem cap a l’esquerra per una pista molt baixadora. Poc després en la corba a la dreta deixem
la pista ampla per continuar rectes per un corriol que havíem fet a l’inici. Continuem una bona estona per aquest corriol, arribem a un camí asfaltat que creuem per seguir rectes per el corriol del davant. Al final d’aquest corriol, girem una mica a l’esquerra per creuar la carretera de Molins de Rei, tornem a ser a Can Cuiàs.
Ara seguim per la pista de la dreta d’on havíem vingut a l’inici direcció a la plaça dels Pins. Un cop a la Plaça girem cap a l’esquerra per agafar el carrer de Mont d’Orsà. Continuem per aquest carrer fins arribar a la Plaça de Vallvidrera. La creuem per el semàfor i continuem una mica cap a l’esquerra per anar a buscar les escales que
de pujada ens porten a la Plaça de Pep Ventura (estació superior del funicular de Vallvidrera) on arribem al final de la caminada.

View more external

Waypoint

Arribada Vallvidrera

La sortida i arribada son al mateix punt, l'estació superior del funicular de Vallvidrera
Provisioning

Can Cuiàs

En aquest punt es donarà l'esmorzar
Provisioning

Carretera Molins (avituallament)

Mountain pass

Coll de les Torres

En aquest punt hi haurà aigua!
Waypoint

Corriol (opcional)

Intersection

Desviació Dret.

Intersection

Desviació esq.

Ruins

Forn de calç

Sacred architecture

Monestir de Valldonzella

Restes del primer Monestir de Valldonzella (S XIII), que després es traslladà al pla de Barcelona, al raval i finalment a Sant Gervasi.
Waypoint

Sortida Vallvidrera

La sortida i arribada son al mateix punt, l'estació superior del funicular de Vallvidrera

Comments

    You can or this trail