Time  6 hours 4 minutes

Coordinates 21871

Uploaded July 9, 2018

Recorded July 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,711 f
91 f
0
2.5
5.0
10.01 mi

Viewed 1403 times, downloaded 115 times

near Xeresa, Valencia (España)

XERESA-MONDÚVER-XERESA (PR-CV 153 I RUTA DELS CORRALS DE XERESA) 08-JUL-18

Recorregut: Panell de Inici - Corral de les Cabres - Font del Mondúver - Pal segona circular (Picaio) Enllaç Xeraco - PR-CV 51 - Panell Mondúver – Senda Antiga Mondúver – Corral de l’Obreret – Corral de Foquio – Les senilleres – Senda Del Porc Senglar.

IBP 83 HKG

Classificació: Difícil
Tipus de sender: Circular
Eixida: Xeresa
Arribada: Xeresa
Comarca: La Safor
Població: Xeresa
Distancia: 16,4 km
Temps: 06:04:21 h (En Moviment 04:37:37)
Desnivell Acumulat: +893/-878
El sender comença a la part alta del poble, al final del carrer Mondúver, on trobem el panell informatiu al costat de l'ermita de la Trinitat. Sortim del poble seguint el viacrucis, paral·lels al barranc de Xeresa, per creuar l'autopista AP-7 per un túnel i passar pel Molí just on acaba l'asfalt. Poc més endavant, creuem la llera seca del barranc i continuem per la pista ara pel seu marge esquerre fins a la unió amb el Barranc del Mondúver amb un senyalitzador a la cruïlla de camins. El sender principal segueix en ascens fins a un nou encreuament a prop de la Font del Mondúver que esta a 5' a l'esquerra. Creuem el barranc i la senda segueix fins a l'esplanada del Picaio. Ascendim per la cresta del Tossal del Mondúver per una senda accidentada i amb trams equipats amb cordes a manera de baranes per arribar al cim del Mondúver. Baixem del Mondúver per la senda antiga a agafar la senda que passa per "els Flarets", formacions rocoses que imiten les restes d'un castell, i el corral de l’Obreret. Una vegada en la pista als poc metres ens desviem per l’esquerre passant per el corral del Foquio i seguint la Ruta Dels Corrals per les Senilleres i la senda del porc Senglar tornem a creuar l’autopista per arribar al llavador de Xeresa i al cotxe.

Mateixa ruta que esta:
Xeresa. Xeresa-Mondúver-Xeresa 23-JUL-16
Pero esta volta desde Xeresa i fent la Senda del Poc Senglar:

El sendero comienza en la parte alta del pueblo, al final de la calle Mondúver, donde encontramos el panel informativo junto a la ermita de la Trinidad. Salimos del pueblo siguiendo el viacrucis, paralelos al barranco de Xeresa, para cruzar la autopista AP-7 por un túnel y pasar por el Molino justo donde termina el asfalto. Poco más adelante, cruzamos el cauce seco del barranco y continuamos por la pista ahora por su margen izquierda hasta la unión con el Barranco del Mondúver con un señalizador en el cruce de caminos. El sendero principal sigue en ascenso hasta un nuevo cruce cerca de la Fuente del Mondúver que esta a 5 'a la izquierda. Cruzamos el barranco y la senda sigue hasta la explanada del Picaio. Ascendemos por la cresta del Tossal del Mondúver por una senda accidentada y con tramos equipados con cuerdas a modo de barandillas para llegar a la cima del Mondúver. Bajamos del Mondúver por la senda antigua a coger la senda que pasa por "Els Flarets", formaciones rocosas que imitan los restos de un castillo, y el corral del Obreret. Una vez en la pista a poco metros nos desviamos por la izquierda pasando por el corral del Foquio y siguiendo la “Ruta Dels Corrals” por “Les Senilleres” y la senda del “Porc Senglar”, volvemos a cruzar la autopista para llegar al lavadero de Xeresa y el coche .
01-Xeresa(Inici_i_Final)
02-Raco_de_La_Ferradura
03-Corral_de_les_Cabres
04-PR-CV_153
05-Font_del_Mondúver
06-Senda_Prcv_153
07-Tram_de_cordes
08-Cim_del_Mondúver
09-Els_Flarets
10-Corral_de_l'Obreret
11-Corral_de_Foquio
12-Ruta_dels_Corrals -Senda de Les Senilleres o Pla de La Vella i baixada per la senda del Porc Senglar

1 comment

 • Photo of AngelaMS

  AngelaMS Jul 9, 2018

  I have followed this trail  View more

  Ruta amb una constant pujada incluint trams que estan previst de cordes per a facilitar la pujada fins arribar al cim. Despres la ruta es prou fácil de fer sense ninguna complicació.

You can or this trail