Moving time  6 hours 48 minutes

Time  8 hours 44 minutes

Coordinates 4962

Uploaded April 1, 2018

Recorded April 2018

-
-
303 f
-19 f
0
4.4
8.7
17.45 mi

Viewed 994 times, downloaded 70 times

near La Savina, Baleares (España)

CAT/ESP

Primera etapa de sa volta a Formentera seguint es recorregut des Formentera All Round Trail (FART) de 2013. No és una etapa difícil però sí que sa llarga distància, sa calor i algunes dificultats en es recorregut la compliquen. Imatges de gran bellesa en molts de trams, sorpreses importants i desconegudes i alguns des llocs més coneguts de Formentera en una sola ruta (portar molta aigua si fa calor).
Sa sortida és des de sa Rosa des Vents del Port de La Savina, es busca s'Estany des Peix, que es voreja, i s'agafa es camí que porta cap a Can Marroig i cap a sa Torre de sa Gavina. Posteriorment, es segueix per litoral fins a Cala Saona, última possibilitat de trobar algun lloc per fer alguna beguda al seu xiringuito (si està obert). Fins aquí es recorregut no té cap dificultat. Sortint de Cala Saona es camí comença a posar-se barda amunt, començant a aparèixer zones amb acantilats espectaculars. En seguida s'arriba a ses immediacions de s'abocador de Cap de Barbaria, ja clausurat. A partir d'aquí es camí passa a ser més complicat, pedregós i trobant successius torrents, sent es més complicats de baixar i sortir es dos primers.
S'arriba en es Far des Cap de Barbaria i a sa Torre, llocs molt representatius de Formentera. Continuant es segueixen travessant torrents, ara ja sí més senzills de passar. Sa dificultat més clara arriba a s'hora de passar es Torrent Fondo, és un descens vertiginós que pot no ser fàcil de veure en un primer moment però no és tan difícil quan s'està passant. Posteriorment, ja s'arriba a zona civilitzada amb el pas per ses rodalies de diverses vivendes fins arribar en es Racó de s'Alga, que se supera per arribar a sa zona des Mal Pas i Migjorn (amb algun moment de risc de remullar-se es peus). Finalment, alternant algun dur tram d'arena i de pasarela es visita sa Torre des Pi des Català i s'acaba a ses immediacions de s'hotel Formentera Playa.

*Volta Formentera Etapa 1 (La Savina-Migjorn):
Volta Formentera 1: La Savina - Estany des Peix - Cala Saona - Cap de Barbaria - Migjorn

*Volta Formentera Etapa 2 (Migjorn-Es Caló):
Volta Formentera 2: Migjorn - Es Arenals - Es Ram - Far de la Mola - Vénda des Monestir - Es Caló de Sant Agustí

*Volta Formentera Etapa 3 (Es Caló-La Savina):
Volta Formentera 3: Es Caló - Cala en Baster - Punta Prima - Es Pujols - Llevant - Es Trucadors - Illetes - La Savina

*Ruta completa:
Volta a Formentera en 3 etapes - Vuelta a Formentera en 3 etapas - Tour of Formentera in 3 stages

++++++++++++
Primera etapa de la vuelta a Formentera siguiendo el recorrido del Formentera All Round Trail (FART) de 2013. No es una etapa difícil pero sí que la larga distancia, el calor y algunas dificultades en el recorrido la complican. Imágenes de gran belleza en muchos tramos, sorpresas importantes y desconocidas y algunos de los lugares más conocidos de Formentera en una sola ruta (llevar mucha agua si hace calor).
La salida es desde la Rosa de los Vientos del Puerto de La Savina, se busca el Estany des Peix, que se bordea, y se toma el camino que lleva hacia Can Marroig y hacia la Torre de sa Gavina. Posteriormente, se sigue por litoral hasta Cala Saona, última posibilidad de encontrar algún lugar para hacer alguna bebida en su chiringuito (si está abierto). Hasta aquí el recorrido no tiene ninguna dificultad. Saliendo de Cala Saona el camino empieza a ponerse cuesta arriba, empezando a aparecer zonas con acantilados espectaculares. Enseguida se llega a las inmediaciones del vertedero de Cap de Barbaria, ya clausurado. A partir de aquí el camino pasa a ser más complicado, pedregoso y encontrando sucesivos torrentes, siendo los más complicados de bajar y salir los dos primeros.
Se llega al Faro del Cap de Barbaria y a su Torre, lugares muy representativos de Formentera. Continuando se siguen atravesando torrentes, ahora ya sí más sencillos de pasar. La dificultad más clara llega a la hora de pasar el Torrent Fondo, es un descenso vertiginoso que puede no ser fácil de ver en un primer momento pero no es tan difícil cuando se está pasando. Posteriormente, ya se llega a zona civilizada con el paso por las cercanías de varias viviendas hasta llegar al Racó de s'Alga, que se supera para llegar a la zona de Mal Pas y Migjorn (con algún momento de riesgo de mojarse los pies). Finalmente, alternando algún duro tramo de arena y de pasarela se visita la Torre des Pi des Catalá y se termina en las inmediaciones del hotel Formentera Playa.

*Volta Formentera Etapa 1 (La Savina-Migjorn):
Volta Formentera 1: La Savina - Estany des Peix - Cala Saona - Cap de Barbaria - Migjorn

*Volta Formentera Etapa 2 (Migjorn-Es Caló):
Volta Formentera 2: Migjorn - Es Arenals - Es Ram - Far de la Mola - Vénda des Monestir - Es Caló de Sant Agustí

*Volta Formentera Etapa 3 (Es Caló-La Savina):
Volta Formentera 3: Es Caló - Cala en Baster - Punta Prima - Es Pujols - Llevant - Es Trucadors - Illetes - La Savina

*Ruta completa:
Volta a Formentera en 3 etapes - Vuelta a Formentera en 3 etapas - Tour of Formentera in 3 stages

2 comments

 • Photo of Joan Arcos

  Joan Arcos Jul 6, 2018

  Hola,
  Voldria fer la volta a l’illa en les tres etapes indicades. Saps si hi ha algun servei de bus o similar per poder tornar cada dia a dormir a Sant Javier?
  Gràcies

 • Photo of ToniBonet73

  ToniBonet73 Apr 1, 2019

  Sí, els tres finals d'etapa (Hotel Formentera Playa de Migjorn, Es Caló i La Savina) tenen parada de bus. Molt important consultar els horaris (hi ha bona freqüència en temporada turística però en hivern baixa molt i inclús la línia de Migjorn podria no estar operativa).

You can or this trail