Moving time  2 hours 37 minutes

Time  4 hours 7 minutes

Coordinates 1814

Uploaded January 19, 2018

Recorded January 2018

-
-
3,122 f
1,144 f
0
1.8
3.6
7.2 mi

Viewed 81 times, downloaded 1 times

near Finestrat, Valencia (España)

Een rondje om de Puig Campana, een bergje bij Finestrat. We volgden de uitstekend aangegeven route van de PR-CV 289 vanaf de "Font Del Moli" tegen de klok in. Anders om kan natuurlijk ook, maar zo klim je wat steiler en daal je wat geleidelijker.

Net voorbij het startpunt ligt een flink parkeerterrein voorzien van openbare toiletten. Na een klein stukje rechtdoor over de asfaltweg verlaten we die in een bocht naar links door rechtdoor een grintweg op te lopen. Na een bruggetje over het indrukwekkende Canal del Baranquet gaat de route al snel naar rechts en is het verder zaak de borden en verfstrepen te volgen. Eerst richting "Coll de Pouet" en vandaar naar "Font Del Moli".

Een duidelijke kaart en routebeschrijving zijn opgenomen in de brochure "Finestrat a pie/on foot" verkrijgbaar bij de "Tourist Info Finestrat" (wij vonden hem bij de "coffeeshop" in de Leroy Merlin).

Wees gewaarschuwd: we zagen diverse nesten van de "processionario". De haartjes van deze rupsen zijn gevaarlijk voor mens en dier; honden kunnen er aan overlijden.

Het restaurant bij het startpunt is elke dag geopend vanaf 13:00 uur, maar op vrijdag en zaterdag pas vanaf 20:00 uur. Parkeren in het centrum van Finestrat zelf is een uitdaging.

Comments

    You can or this trail