Time  7 hours 28 minutes

Coordinates 2557

Uploaded March 27, 2017

Recorded March 2017

-
-
4,022 ft
3,501 ft
0
3.0
5.9
11.89 mi

Viewed 710 times, downloaded 23 times

near Villafranca del Cid, Valencia (España)

Ruta molt variada i distreta del nostre company Josep Forés: amb assagadors, pedra en sec per tot arreu, molins, ponts medievals, vistes magnífiques i, fins i tot, pintures rupestres.
Eixim en direcció al Peiró de Sant Pere i girem en direcció a La Iglesuela, passem per un pou i alguna bassa ramadera fins arribar a una zona en la que podrem veure les enigmàtiques pintures rupestres de la Covatina.
Creuem la carretera del Portell i continuem per assagadors fins que ens trobem en les magnífiques vistes del Mas de Benicàssim o Torre de Nicasio al costat d'uns espectaculars meandres del Riu de les Truites.
Baixem al riu i ens trobem amb el Mas d'En Rius que en la seua part més alta ens mostrarà les restes de la seua bassa, cup i el llarg canal de connexió amb l'Assut de la Gotera.
En eixe punt no tenim més remei que pujar a "burro-barra" fins la carena de la part aragonesa, degut a que el nivell de l'aigua ens impedeix passar per dins del riu.
Anirem en direcció al Mas del Molí de Dolz, que ha esdevingut un complexe de turisme rural de molt de nivell i des d'on es veuen les restes del que va ser el molí i un preciós pontet medieval
Baixem al nivell del riu i ens dirigim a La Pobleta de Sant Miquel o Pobla del Bellestar. amb el seu espectacular pont i alguna construcció de mèrit, incluint-ne la bassa i cup de l'antic molí, la placeta central i l'esglesieta.
La tornada la farem per un altre sender que passa per a part valenciana del riu i que va fent suaus pujades i baixades fins a coincidir a la carretera del Portell, prop de les Covatines, on anirem a buscar, en principi de forma paral.lela a la carretera i després per un assagador diferenciat, l'ermitori del Llosar de Vilafranca, que serà la fi de l'excursió.
Waypoint

ASSUT DE LA GOTERA

Waypoint

BAIX DEL PONT DE LA POBLETA

Waypoint

BASSA POBLETA

Waypoint

BUSCAR SENDER FORA DE LA CARRETERA

Waypoint

CARRETERA PORTELL

Waypoint

CASETA DE PEDRA

Waypoint

COVATINA PINTURES

Waypoint

CRUÏLLA PART CIRCULAR

Waypoint

CUP DEL MOLÍ D'EN RIUS

Waypoint

DESVIAMENT FORÇAT PEL NIVELL DEL RIU

Waypoint

EL LLOSAR

Waypoint

ENTRADOR ZONA COVATINA

Waypoint

LLOC EIXDA CENTRE DE SALUT

Waypoint

MAS DEL MOLI DE DOLZ

Waypoint

PANELL INFORMATIU FAUNA

Waypoint

PEIRÓ DE SANT PERE

Waypoint

POU DE LA VILA

Waypoint

VISTA DEL MAS DE BENICASSIM O TORRE NICASIO

Waypoint

VISTA PONT MOLÍ DE DOLZ

Comments

    You can or this trail