Coordinates 993

Uploaded June 8, 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,841 f
2,136 f
0
2.0
4.0
8.04 mi

Viewed 2430 times, downloaded 94 times

near Viladrau, Catalunya (España)

Petita caminada circular pel Parc Natural del Montseny, a la part baixa de la localitat de Viladrau, partint de la Solana dels Molins, on pel camí, anirem gaudint de la frondosa vegetació que té anar resseguint i creuant algunes de les rieres que vénen del massís del Matagalls. També podrem veure durant el camí, a la zona de Can Gat, uns magnífics exemplars de castanyers, fins a arribar a l'ermita de la Mare de Déu d'Erola, un lloc amb molta història i molt estimat per la gent de Viladrau. L'itinerari no és senyalitzat amb el qual, a causa de la canti tat de camins, és molt important portar un bon mapa o GPS. Ruta senzilla, però molt agradable de fer.

ITINERARI: LA SOLANA DELS MOLINS - PONT DE CAN PAU MOLINER - SALT DE AIGUA - FONT DE LES AMATISTES - BASSA - CLUB DE POLO SANT ANTONI DE VILADRAU - PONT DE LA NOGUEROLA - ESTABLES DEL CLUB DE POLO - CAMPS ELS VINYALS - PONT DE LA SALA - LA SALA - PONT DE LA SALA - SOT DEL GORG NEGRE - CAMPS DE CAN GAT - ERMITA DE LA MARE DE DÉU D'EROLA - CASTANYERS - RIERA D'EROLA - CAN BOSC - PONT DE CAN GAT - PORTA CAN GAT - PONT DELS MOLINS - LA SOLA DELS MOLINS.

DISTANCIA: 12,70 kms.
DESNIVEL: 318 metres
DURADA: 4,00 hores

LLOCS DE INTERES:

PONT DE CAN PAU MOLINER
Pontarró carreter amb forma d’esquena d’ase i sense proteccions. S’enlaira sobre la Riera Major, davant de la casa d’on pren el nom, on l’antic camí de Viladrau a Vic canvia de vessant per a continuar per la banda esquerra de la riera. Senzill i elegant queda mig amagat per els verns i els avellaners que li fan ombra.

PONT DE LA NOGUEROLA
Pont medieval amb barana baixa com a salva rodes per als carruatges. El pont de la Noguerola travessa la riera de la Sala (riera de Sant Segimon) pocs metres abans que aquesta aflueixi a la Riera Major. Formava part de l’antic camí ral de Viladrau a Vic i Barcelona fins que es va arranjar la nova carretera pels volts de 1910. Rep el nom de la masia propera a ell.

PONT DE LA SALA
Pont amagat abans d'arribar al famos mas de La Sala.

PONT DELS MOLINS

LA SALA

Emmarcada per les imponents carenades del serrat de l’Oriol i de Sant Segimon, sobre un petit pujol excavat per la riera de l’Erola i el torrent de Rentadors, s’aixeca el casal de la Sala de Viladrau. La part més antiga de la casa correspon al segle XIV, moment en que va ser fortificada i transformada en Domus amb una muralla de tanca i una torre de guaita. El cos central cal datar-lo al segle XVII. Tot i que els primers documents sobre el casal daten del 1356, les més antigues noticies i el mateix nom de Sala permeten remuntar el seu origen uns segles abans.
L’any 1594 neix a la Sala de Viladrau en Joan Sala i Ferrer, àlies Serrallonga, el mes gran bandoler de l’historia.

ERMITA MARE DE DÉU D'EROLA

La casa de l’Erola surt documentada des de l’any 1582 i fou construïda com a residència per als ermitans de Sant Segimon, hi vivien des de l’1 de novembre fins a l’1 d’abril quan el fred feia difícil la vida al Santuari. La festa de l’Erola es feia el dia 8 de desembre, festa de la Puríssima. La capella actual fou construïda a partir de l’any 1630 després que un incendi destruís l’anterior. Es va completar durant els anys 1641 i 1659. L’any 1833 fou cremada pels constitucionals, a l’inici de la guerra dels Set Anys. Va ser restaurada l’any 1837, sent administrador l’hereu de Can Bosc. L’any 1936 fou de nou profanada i ja l’any 1942 el poble de Viladrau amb les seves aportacions la va fer restaurar. Una inscripció sobre pedra escrita en llatí situada vora el portal de la capella recorda aquest fet. Les darreres obres de conservació s’han realitzat l’any 1991. En destaca la restauració del rellotge de sol, entre els arcs d’entrada, feta per Joaquim Farrerons amb el tipus de pedra anomenada d’espinzella. La Mare de Déu de l’Erola era invocada per a protegir els nens contra la verola.

View more external

2 comments

 • ricval Mar 12, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Molt maca! Com que ha plogut dies enrrera, és molt maco veure com comencen a sortir les flors (els lliris de la neu...), els ponts molt ben conservats (el pont de la Noguerola, Romànic del SXII), les passeres ben rehabilitades per voluntaris..., i els castanyers centenaris de Can Gat i Can Bosc, son magestuossos. Travessa molt recomanable, fins i tot amb infants de +10 anys.

 • Photo of gabypepi

  gabypepi Mar 13, 2018

  M'alegro que us hagi agradat la ruta, una salutació, ricval

You can or this trail