-
-
3,225 ft
1,339 ft
0
1.3
2.6
5.21 mi

Viewed 1133 times, downloaded 27 times

near Sant Pere Despuig, Catalunya (España)

Via Annia era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de la muntanya i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares per tornar a enllaçar a la Gàl.lia

Aquesta calçada era denominada per alguns estudiosos, Via Annia i era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl.lia, amb l'esmentada via principal. La via Annia és la que ha donat nom a la nostra xarxa de senders.

Tot el tram que fem de la via romana està convenientment senyalitzat amb pals de ferro forjat, la via romana està declarada bé cultural d'interès nacional i per tant s'ha evitat fer un gran nombre de pintades al llarg del camí, ja que el seu seguiment és fàcil. És un recorregut museïtzat i trobarem explicacions al llarg de la via.

Iniciarem la ruta des del pas dels traginers, trobarem l'indicador VB1 passarem pel costat de les cases de Can Bertranet i Can Salvi i molt aprop del Molí del Clot. Seguirem caminant per la pista i passarem pel costat de la casa de la Pineda, abans de travessar de nou la riera i passar per Can Pere Sastre. Seguirem el camí i creuarem la pista de terra per seguir enfilant-nos fins arribar a l'alçada del primer túnel de Capsacosta i a continuació l'oratori de Sant Josep. Continuarem pel camí de terra fins al turonet i just abans de creuar la carretera del Capsacosta, trobarem a la dreta les runes dels Hostalets de Capsacosta.

En aquest punt trobarem l'encreuament, VB3, just sobre la masia del Callís. Prendrem la direcció que indica cap a Sant Pau de Segúries.
La pista comença a guanyar altura i apareixen les primeres lloses de pedra. Aquí ja estem caminant per l'empedrat. Els marges amb grans carreus, els desaigües i els guarda-rodes són alguns dels elements que encara podem veure més de 2000 anys després d'haver-se construït.

Acabem la nostra ruta a Sant Pau Vell, encreuament G169, al poble de Sant Pau de Segúries.


Continguts, il·lustracions i fotografies Ajuntament de la Vall de Bianya

View more external

Comments

    You can or this trail