-
-
3,261 ft
1,808 ft
0
0.8
1.7
3.39 mi

Viewed 1138 times, downloaded 34 times

near Sant Salvador de Bianya, Catalunya (España)

Via Annia era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de la muntanya i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares per tornar a enllaçar a la Gàl.lia

Aquesta calçada era denominada per alguns estudiosos, Via Annia i era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya i després de travessar la plana de Bianya s’enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d’Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl.lia, amb l’esmentada via principal. La via Annia és la que ha donat nom a la nostra xarxa de senders.

Tot el tram que fem de la via romana està convenientment senyalitzat amb pals de ferro forjat, la via romana està declarada bé cultural d’interès nacional i per tant s’ha evitat fer un gran nombre de pintades al llarg del camí, ja que el seu seguiment és fàcil. És un recorregut museïtzat i trobarem explicacions al llarg de la via.

Podem començar la ruta a Sant Salvador de Bianya després de visitar el centre d’interpretació de la Vall de Bianya, trobarem l’indicador VB2 i agafarem el camí que ens portarà fins al camí de la Via Romana.

Trobarem les runes dels Hostalets de Capsacosta, en aquest punt trobarem l’encreuament, VB3, just sobre la masia del Callís. Prendrem la direcció que indica cap a Sant Pau de Segúries.
La pista comença a guanyar altura i apareixen les primeres lloses de pedra. Aquí ja estem caminant per l’empedrat. Els marges amb grans carreus, els desaigües i els guarda-rodes són alguns dels elements que encara podem veure més de 2000 anys després d’haver-se construït.

Acabem la nostra ruta a Sant Pau Vell, encreuament G169, al poble de Sant Pau de Segúries.


Continguts, il·lustracions i fotografies Ajuntament de la Vall de Bianya

View more external

2 comments

 • Photo of lluis.gil

  lluis.gil Jun 29, 2020

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta molt atractiva i ben senyalitzada. Cal tenir en compte que a la tornada s'ha de desfer el camí.

 • Photo of Itinerànnia

  Itinerànnia Jun 29, 2020

  Fantàstic!!

You can or this trail