Time  3 hours 47 minutes

Coordinates 1874

Uploaded December 6, 2017

Recorded December 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
3,219 f
1,794 f
0
1.4
2.8
5.67 mi

Viewed 1124 times, downloaded 87 times

near Sant Salvador de Bianya, Catalunya (España)

(02-12-2017) Via Romana del Capsacosta

**PRESENTACIÓ DE FOTOS ORDENADES D'INICI A FINAL**

Sortim des de Sant Salvador de Bianya, on hi ha un ampli aparcament i els rètols indicant el camí a seguir cap a la Via Romana, que coincideix amb el camí de la masia del Callís. Una mica abans de la masia agafem el camí de la dreta, marcat amb un rètol i arribem a Cal Ferrer, on connectem amb la Via Romana, hi ha un pal de Itinerànnia i de Cal Ferrer no en queda res, només hi ha un petita placa metàl·lica amb un dibuix de l'època. Plaques d'aquest estil les anirem trobant al llarg de tota la Via Romana.

A sobre mateix de Cal Ferrer passa la crta. la creuem i veiem una columna de la Via Romana amb uns visors per mirar a dins, a l'altre extrem de la Via Romana, del costat de Sant Pau de Segúries trobarem una altra columna com aquesta. Tota la Via Romana es podria seguir amb els ulls tancats, però a més de les marques de pintura d'Itinerànnia i del Camí, també hi ha pals a tots els trencants amb variants.

Arribem a la collada de Capsacosta, el punt mes alt de la Via Romana, comencem a baixar cap a Sant Pau de Segúries i de seguida trobem una cruïlla. Aquí deixem la Via Romana i seguim per la variant que passa per la Font de l'Arç i torna a connectar un tros més avall, una altra vegada amb la Via Romana, que seguirem fins a trobar la columna del costat de Sant Pau de Segúries abans esmentada, on agafarem la pista de la dreta.

Passem per Can Barramba i pugem fins al Coll Pregon, seguim la pista-camí que es fica a la fageda, on de seguida veiem el trencant del Diumal i que deixem a la nostra esquerra, més endavant arribem a dues pistes gairebé paral·leles, nosaltres seguim la de la dreta, hi ha una fita a la dreta d'un arbre, deixem la de l'esquerra de suau baixada i arribem a una cruïlla amb uns rètols als arbres, nosaltres seguim el camí de l'esquerra (Capsacosta-Sant Salvador)

Passem pel Portell de Sant Salvador, el coneixerem per que hi passa una línia elèctrica, nosaltres continuem pel mateix camí, que gira suaument cap a l'esquerra i que ens portarà al Coll de Capsacosta, hi ha un altre camí que baixa des d'aquí, cap a la dreta seguint la línea ,menys fresat i marcat amb cintes vermelles de plàstic i que baixa més directe a Sant Salvador.

Arribem al Coll de Capsacosta (no confondre amb la Collada de Capsacosta, que és per on hem passat abans, el punt més alt de la Via Romana) i busquem el camí que baixa a Sant Salvador, veurem aquest camí al final del revolt de la carretera, indicat amb un rètol clavat en un arbre. Baixarem per aquest camí sense problemes d'orientació, ja que a més de net i fresat, hi ha marques de pintura verda i alguna fita fins a Sant Salvador, on visitarem els voltants de l'església abans d'arribar al cotxe.

Érem la iaia Montse i l'avi Pep
Total temps caminant 2h 42'

4 comments

 • Photo of Manel_49

  Manel_49 Dec 8, 2017

  I have followed this trail  View more

  La Via Rumana molt interessant i ben documentada. La part de Coll de Capsacosta fins a Sant Salvador és un entorn d'Alta Garrotxa. Sortida molt recomenable. Salut i Cames!

 • Photo of avipep

  avipep Dec 8, 2017

  Moltes gràcies Manel_49 pel comentari i la valoració.

 • Photo of licel

  licel Jan 27, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  A dia d'avui 26/01/19, el pas per Can Baramba es prohibit, s'ha de continuar cap el poble i a l'alçada de l'Hostal Dalt girar a la dreta direcció uns prats i un collet per arrivar a una torre d'alta tensió per enllaçar amb el cami.

 • Photo of avipep

  avipep Jan 27, 2019

  Moltes gràcies licel pel comentari de que no es pot passar per Can Barramba i el camí alternatiu que has fet. Gràcies també per la valoració de la ruta.

You can or this trail