-
-
7,970 ft
4,047 ft
0
2.5
5.1
10.11 mi

Viewed 886 times, downloaded 20 times

near Mont, Catalunya (España)

Cim amagat i situat a la cresta que limita al sud la Vall de Varradós situat a la Serra dera Tuta dera Vop.
Per tal de pujar al Tuc dera Coma d'Auran, vem deixar el cotxe al poble de Mont. Nosaltres, vem deixar el cotxe a l'inici de la pista que enfila cap al Bosc deth Paom, però a l'inici de la pista vem deixar el cotxe i vem decidir començar la nostra ruta en aquest punt, sent conscients de que el desnivell augmentava de forma considerable (+/-1200 mts).
Doncs bé, un cop deixat el cotxe, i continuant per dins del poble, vem agafar el carrer que puja per darrera l'esglesia i que enfila direcció N per anar a buscar un camí que s'enfila directament per sobre del poble en diagonal en tendencia al NO fins a trobar la pista, per tornarla a creuar i tornar en pujar en diagonal cap al NO. Un cop tornem a trobar la pista, estarem en el diposit d'aigua de Mont (Recomano arribar fins aquest punt amb cotxe, la pista no presenta cap dificultat).
En aquest punt, continuem altre cop per la pista apte per cotxes per anar a buscar el PR que ens durà fins la Cabana de Prats, la pista es força bona per tal de continuar uns centeneras de metres més amb cotxe fins que arriba un punt que ja deixa de ser practicable pels cotxes i haurem de continua a peu, ja que la pendent comença a ser molt pronunciada i la pista deixa d'estar en bon estat.
Un cop ens hem endinsat a la vall la pista comença a convertir-se en camí i la pendent es torna cada cop més pronunciada per tornar-se en molt pronunciada i guanyar ràpidament alçada seguint el riu de Bords.
Arriba un moment, en que la pista comença a fer ziga-zagues i les marques de PR surten del camí marcat que puja fort cap a la dreta, per continuar recte cap al nord per anar a parar al mateix lloc que si continuessim per la pista (amb la qual cosa, es pot escollir el camí que més us agradi).
Nosaltres bem continuar pel de més abaix, on el camí està molt poc marcat i la intuició será bàsica fins que cap al 1.900 mts el camí gira cap al NE i tornem a trobar fites que haurem de seguir fins a un pla a la Coma d'Auran.
En aquest punt, girem altre cop cap al N per anar a buscar la cabana mig derruida del Coret de Mont.
A la cabana, veurem un camí que s'en va cap a l'Est i un altre que enfila cap al Nord. Haurem de seguir aquest segon, l'altre s'en va cap a la Serra de Somont.
Al cap de poc de dirigir-nos cap al nord, el camí gira cap a l'oest fins al pla a on es troba la Cabana dera Tuta dera Vop, que veurem de lluny però que en cap moment haurem d'apropar-nos, el nostre cim es troba clarament al NE.
Un cop al pla, tornem a girar cap a l'est per fer una marcada diagonal direcció al Coret de Mont, per arribar a una altra cabana de pastors que es troba en millor estat de conservació (per fora, per dins és un autèntica deixalleria, quina llàstima).
En aquest punt, trobem un camí que creua tota la vall apte per 4x4, pero nosaltres ens haurem de dirigir cap al Nord, fins arribar ala base del Tuc dera Coma d'Auran. Un cop just a la base, haurem de girar cap a l'est per anar a buscar el Coret de Mont, ben visible. Abans d'arribar al Coret de Mont, i amb el cim ven visible i quasi a tocar, vem decidir anar a buscar el cordal que separa les dues valls. Un cop al cordal, vem girar cap a l'oest per seguir el cordal d'herba fins al cim.
Just abans del cim, veurem que hi ha un tram rocós... i fins aquí puc llegir.
Un cop al cim, tindrem unes vistes espectaculars de la Vall de Varradós i del Saut deth Pish.
Per tal de no fer el mateix camí, un cop al cim, vem continuar direcció O per seguir cap al cordal fins a una mena de coll. Resulta que baixant per aquest cantó, vem trobar traces de camí més clares, tot i no sortir en el mapa.
Un cop al coll, vem girar cap al S per anar a buscar altre vegada la Cabana deth Coret de Mont, ven visible des d'on som.
Un cop a la cabana, ja es questió de seguir el camí de pujada fins a Mont.

Cim en un paratge molt solitari (encara que nosaltres vem tenir la mala sort, de trobar-nos dos ciclistes i veure un 4x4 quan estavem en el cim.
Es imprescindible una bona dosis d'orientació per tal de fer cim, ja que el PR canvia de direcció moltes vegades, està molt poc marcat en molts trams, i és dificil de seguir. Per aquest motiu el marco com a Moderat.
Cim poc recomanable per gent que no coneix la Val d'Aran, en canvi és molt recomanable si ja estas tip de voltar per la Val.

Comments

    You can or this trail