Download

Distance

4.6 mi

Elevation gain

1,470 ft

Technical difficulty

Difficult

Elevation loss

1,470 ft

Max elevation

1,708 ft

Trailrank

39

Min elevation

193 ft

Trail type

Loop

Time

4 hours 6 minutes

Coordinates

703

Uploaded

August 13, 2020

Recorded

August 2020
Be the first to clap
Share
-
-
1,708 ft
193 ft
4.6 mi

Viewed 110 times, downloaded 1 times

near Åsen, Trøndelag (Norge)

Dette er en av de alternative rutene opp til Skordalsvola. Den starter fra Vuddudalen og går opp Hønkleiva og til toppen. Derfra en annen vei tilbake til returkrysset litt ovenfor Hønkleiva.

Det parkeres på den andre siden av jernbanen vis a vis Lysfabrikken som ligger langs E6 litt nord for Langstein. Den første delen av ruten er noe gjørmete noen hundre meter fram til starten av Hønkleiva. Opp Hønkleiva er det bratt ca 700 meter, med enkelte steiner som kan være glatt, og spesielt på returen må man være svært forsiktig!

Videre opp etter Hønkleiva er det til dels fin sti, dels myr av og til, med jevn stigning opp til toppen.

Returen fra toppen går mot Skihytta (skiltet), og går i slakt terreng og til dels fine stier med mindre myrdrag. Ved stikrysset mot Skihytta tas til venstre mot Hønkleiva. Det skiltmerkede krysset ligger noen meter innen for et elektrisk gjerde, som har trappovergang dersom man vil helt fram til skiltet. Ellers kan man gå til venstre utenfor gjerdet, og følge blåmerkingen mot Hønkleiva.

Til parkeringen: Kjør E6 nordover, og etter Langstein passeres skiltet til Lysfabrikken. Et par hundre meter etter dette tas første til høyre ved rampe og ned til høyre under jernbaneundergang og videre tilbake nordover ca 1 km. Man kommer til skilt mot Hønkleiva på venstre side, og det er parkeringsmuligheter på høyre side av veien.
På Google Maps: 63.578528, 10.99962

Fra www.wikiloc.com kan det lastes ned en app til din mobiltelefon og fra denne kan ruten lastes ned, og man kan følge ruten etter hvert som man går. Fra appen kan man også finne en funksjon som navigerer til parkeringen. Man kan også laste ned ruten til en dedikert GPS enhet.

God tur!

Link til andre turer i Trøndelag:

View more external

Intersection

Stidele returkryss

På veien opp tas til høyre!
Intersection

Stidele mot Skihytta

Ikke nødvendig å gå over gjerde, stien går til venstre langs gjerde.
Summit

Toppen

Fin utsikt fra toppen, både til nærliggende vann og Trondheimsfjorden! Registreringspunkt for Explore Stjørdal. Toppen ligger på kommunegrensa mellom Levanger og Stjørdal.
Parking

Parkering

Avkjøring ved skilt "Vedbua" etter Lysfabrikken. Parkering langs veien. Start sti skiltet Hønkleiva.

Comments

    You can or this trail