-
-
855 ft
338 ft
0
0.7
1.5
2.94 mi

Viewed 760 times, downloaded 44 times

near el Guinardó, Catalunya (España)

Caminada pels Tres Turons de Barcelona: turó de la Rovira (261m.), turó del Carmel (265m.) i turó de la Creueta del Coll (245m.).

Sortida des de la plaça del Nen de la Rutlla, situada al peu del parc del Guinardó. Després d'una passejada visitant la font del "Cuento" ens adrecem cap a la font d'en Fargues, situada al cap del passatge que duu el mateix nom.

Des d'aquí tornem al parc del Guinardó on ascendim al turó de la Rovira, mirador molt concorregut d'ençà la seva restauració l'any 2011. Aquest és possiblement el punt amb millors vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona, i en aquest es troben les restes de les bateries antiaèries contruïdes a la Guerra Civil per a la defensa de la ciutat, i les restes de les barraques, sobretot del paviment, que van ocupar aquest espai anys amb posterioritat a la Guerra Civil i fins l'any 1990, on van ser enderrocades les darreres. Degut al seu interès històric trobem aquí una exposició permanent del museu d'història de Barcelona. Trobareu més informació al següent enllaç:
http://ajuntament.barcelona.cat/museuhistoria/es/muhba-turo-de-la-rovira

A continuació baixarem en direcció oest cap al parc del Carmel. Un cop creuem la carretera del Carmel començarem l'ascens al turó del Carmel, per un camí una mica incòmode i amb el terra força descompost. Durant l'ascens passarem per davant de l'ermita de Santa Fàtima i uns metres mes endavant arribarem al turó del Carmel, on tornarem a gaudir d'unes fantàstiques vistes panoràmiques de la ciutat.

Descendirem cap a l'oest fins al mirador de Joan Sales, situat just a sobre del parc Güell. Continuarem cap al turó de la Creueta del Coll, pel camí de can Mora, carrers del Portell, Santuari, Mora, passeig de la Mare de Dèu del Coll, carrer de Lorda i finalment pel carrer del Morató. Uns metres abans del final d'aquest carrer trencarem a l'esquerra per fer l'últim ascens fins a la creu que hi ha al cim del turó de la Creueta del Coll.

4 comments

 • Photo of MauriciCM

  MauriciCM Feb 13, 2020

  I have followed this trail  View more

  De muntanya, poqueta, però és una bona passejada alternativa per la ciutat...

 • Photo of ignasitort

  ignasitort Mar 5, 2020

  És una llàstima que no estigui senyalitzada com una ruta oficial.

 • Photo of ignasitort

  ignasitort Oct 10, 2020

  I have followed this trail  View more

  Bones vistes de Barcelona i arriba pel Parc Güell a Gràcia.

 • Photo of albert.serrano

  albert.serrano Dec 23, 2020

  I have followed this trail  verified  View more

  Molt adient per un mati a BCN

You can or this trail