Time  5 hours 49 minutes

Coordinates 1342

Uploaded May 17, 2017

Recorded May 2017

-
-
3,136 f
1,027 f
0
2.3
4.5
9.0 mi

Viewed 187 times, downloaded 3 times

near Vilanova de la Sal, Catalunya (España)

Caminada que comença al municipi de Vilanova de la Sal i acaba a la presa de Camarasa. Pel mig hi ha la travessa de la serra del Mont-Roig. Un cop feta, jo diria que la travessa comença realment un cop passada l'Ermita de Montalegre, això es a partir del km. 4,8. A partir d'aquí tenim un seguit de vistes magnífiques de les planes que hi ha als dos costats de la serra del Mont-Roig. Al mig d'aquesta serra hi ha un dels Cent Cims catalans, la Pala Alta però jo diría que a la pràctica tota aquesta serra es un Cent Cims. Les vistes son excepcionals en qualsevol dels punts que triem, ja sigui des de Pala del Pelats , ja sigui des del Coll de Porta, ja sigui des de la Pala del Coll de Porta.
Fa molt de goig veure dibuixats a la distància els corriols que ens porten des dels punts més baixos als punts més alts de la carena que travessa la serra. Fa goig veure els diferents trams del Pantà de Camarasa, tant els que tenim a la nostra dreta com els de la nostra esquerra, que semblen petits llacs no conectats.,tot i que realment ho estàn ja que es tracta d'una superfície d'aigua única i sense cap mena de divisió.
Fan molt de goig les vistes des dels cims de la serra.
Es disfruta fent aquesta ruta, ruta que no té cap gran desnivell ( el positiu està a prop dels 600 metres, mentre que el negatiu està una mica més amunt dels 800 metres). La baixada des de l'Extrem es molt dreta i cal anat en molt de compte de no relliscar i caure.

Quasi no es camina per pistes. Normalment es va per corriols ben fresats i que , en general, no son difícils de fer.

Inconvenients: la calor es un d'ells. En tot moment es va sense cobertura d'arbres o arbustos ; per tant si fa calor, i avui n'ha fet, i no es recomanable fer aquesta ruta.
Es tracta d'un trajecte en forma de travessa, cosa que demana que hi hagi cotxes als dos extrems del recorregut. Nosaltres ho vam resoldre gràcies a que ens movem amb un autocar llogat.

En resum un trajecte molt maco de fer, que no presenta cap mena de dificultat especial
Vam sortir des de la plaça a on hi ha aquesta esglèsia.
Un arbre magnífic. Des d'aquest punt ja es pot veure l'ermita de la Mare de Déu de Montalegre.
Comencem a veure grans perspectives dels paisatges que ens envolten
Des d'aquest punt es veu l'Ermita , que ja ha quedat enrera
Pala alta
Aquest es un dels cims inclosos a la llista dels Cent Cims de la Feec
Vistes mentre baixem cap el Coll de Porta
Arribant al Coll de Porta
Primera foto mostra cap a pn anem Segona foto mostra el perfil de la Serra del Mont-Roig, que hem deixat darrera nostre La tercera fotografia mostra un troç del pantà de Camarasa. Tota la carena de la Serra del Mont-Roig té unes viss fenomenals.
Vistes des de l'Extrem
Aquí gaviem deixat el corriol de baixada per anar, per un altre corriol molt malmés, a veure aquesta balma
En aquest tram la baixada es molt dreta per terreny descompost. S'ha d'anar amb compte de no rellicar i caure
Al punt més allunyat de la fotografia hi ha l'aiguabarteix del Segre i el Noguera Pallaresa

Comments

    You can or this trail