Time  7 hours 42 minutes

Coordinates 6135

Uploaded January 5, 2019

Recorded December 2018

-
-
2,288 f
1,245 f
0
2.8
5.7
11.35 mi

Viewed 174 times, downloaded 8 times

near Eus, Occitanie (France)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida d'Eus. Arribada al Col des Auzines (Catalunya Nord, estat Francès).
Aquesta Etapa sol acabar al poble de Trilla. Nosaltres varem acabar-la al Col des Auzines per cues-tions logístiques.

Aquesta excursió varen fer-la la Colla dels dissabtes de la Garrotxa, el dia 28-12-18, en fou el coordinador en Kim Agusti.
Visitarem el poble d'Eus ( Catalunya Romànica, vol VII, El Conflent, pàgina 424) tot pujant els carres estrets fins a l'església, visitarem les restes del castell (darrera seu) i anirem al petit aparcament que té al seu darrera, on veurem un camí fressat que puja en direcció al nord-oest (senyals de pintura vermella i groga que ens guiaran fins al priorat de Marcèvol).
Poc després trobarem una bifurcació. Seguirem el camí que marxa a l'est. Aquest camí havia set molt important, encara conserva alguns trossos del seu empedrat. Ens portarà al poble d'Arboussols. Continuarem per la carretera que porta a Marcèvol. Un tros enllà del poble gaudirem d'unes molt bones vistes del Massís del Canigó i d'una part del Pirineu Oriental ( Cambra d'Ase, Torre d'Eina, Pic Gallinas, PicRedoun, Pic de l'Infern, Pic de la dona, Portella de Mentet, Pic dels Tres Estels, la Pomarola, las Esquerdes de Rojà, Massís del Canigó (destacant la Pica del Canigó)).
Seguint la carretera i després de creuar un pont, per la cara sud marxa el camí seguint una pista forestal. Ens portarà a retrobar de nou la carretera a prop de Marcèvol.
La seguirem fins arribar al Priorat de Marcèvol (vegeu Catalunya Romànica, vol. VII, El Conflent, pàgina 306). Aquí ens trobem amb el GR 36 (senyals de pintura vermella i blanca) que seguirem. Continuarem un petit tros per la carretera i visitarem el poble que té l'església de Santa Maria de les Grades (Catalunya Romànica, vol. VII El Conflent, pàgina 305).
Pel costat est i per la cara nord del poble surt el camí que seguirem. El GR en arribar a la collada de la carena que va del Roc del Moro al Roc del Cucut, marxa a l'oest.
En aquest punt continuarem el camí (direcció nord), del Tour de Fenouillèt (senyals de pintura vermella i groga) i baixarem al poble deTarerach. Un cop visitat agafarem el camí que marxa per la cara nord del poble tot seguint una vella pista forestal que ens pujarà a trobar la carretera que va a Sóurnia. La seguirem en direcció nord per anar a trobar el Col des Auzines.

També podeu beure:
Eus-Arboussols-Marcèvol-Tarerach-Trévillach-Montalba le Château (Catalunya Nord-França)

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/eus-arboussols-marcevol-tarerach-trevillach-montalba-le-chateau-catalunya-nord-franca-2573849

Cartografia: I. G. N., mapa 2348 ET, Prades-St. Paul de Fenouillet.

View more external

Waypoint

Eus

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Empedrat

Waypoint

Empedrat

Waypoint

Creuar pista

Waypoint

Seguir pista

Waypoint

Deixar pista

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Arboussols

Waypoint

Església

Waypoint

Deixar carretera

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Carretera

Waypoint

Monestir

Waypoint

Marcèvol

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Deixar GR

Waypoint

Seguir Tour

Waypoint

Esglesia

Waypoint

Carretera

Waypoint

Col des Auzines

Comments

    You can or this trail