Moving time  one hour 37 minutes

Time  one hour 41 minutes

Coordinates 1599

Uploaded April 24, 2019

Recorded April 2019

-
-
834 f
717 f
0
1.4
2.9
5.8 mi

Viewed 11 times, downloaded 0 times

near Torregrosa, Catalunya (España)

La ruta comença al carrer de la ronda Nord de Torregrossa, des d'on eixim en direcció nord pel camí de Bell-lloc. Caminem per la partida del Sagristà. No tardem massa en començar a menar cap al nord-oest. Al cap d'uns dos o tres minuts de camí, passem pel cementeri de la localitat. Enfront queda l'era del Ferrer.

Després de guanyar un poquet d'altura, comencem a baixar cap a una fondalada. És aleshores quan, per la dreta, se'ns fica en paral·lel el canal auxiliar d'Urgell, que dóna aigua a aquesta contrada.

En acabant, ens separem una miqueta del canal i fem cap a un encreuament en forma de ve baixa. Nosaltres hem de continuar l'excursió cap a l'esquerra, que és per on segueix el camí de Torregrossa a Bell-lloc.

De seguida, fem cap a un pontet que ens ajuda a travessar el canal auxiliar d'Urgell. Davant de nosaltres, apareix el tossal de les Arcades. Pugem aquesta muntanyeta de 218 msnm, el cim de la qual ha estat aplanat recentment.

En acabant, ens reincorporem al camí de Torregrossa a Bell-lloc, que ens endinsa en la partida de Los Tossalets. El camí és senzill i solitari.

Al cap d'uns quinze minuts d'haver deixat el tossal de les Arcades, per l'esquerra, reapareix el canal auxiliar d'Urgell. Tanmateix, ens acompanya durant poca estona perquè, quan el canal gira cap a l'esquerra, nosaltres tirem al recte tot continuant el camí de Torregrossa a Bell-lloc.

És en aquest punt quan abandonem el terme de Torregrossa i també el Pla d'Urgell. Entrem en terres de Vencilló, nucli agregat als Alamús que, administrativament, forma part de la comarca del Segrià.

El camí s'ha fet més estret en la partida de la Terra Forta, que és per on anem. Quan ja veiem el poble de Bell-lloc davant de nosaltres, amb el camí de Torregrossa trenquem cap a l'esquerra.

De seguida, aquesta via torna a girar cap a la dreta per a enfilar-se definitivament cap a Bell-lloc. Nosaltres, però, tirem recte en direcció sud-oest, cap a un pantanet ubicat a la vora del canal auxiliar d'Urgell.

En ultrapassar-lo, travessem aquest curs artificial d'aigua i girem immediatament cap a l'esquerra. Després el camí comença a guanyar altura a poc a poc amb algun ziga-zaga. Al remat, veiem aparèixer Vencilló, un nucli format per una gran masia i una ermita dedicada a la Mare de Déu sota l'advocació, precisament, de Vencilló.

Cal anar en compte en aquest punt de la ruta. Un gos de raça perillosa solt ens va fer saber que no érem benvinguts en aquell indret. Vam haver d'eixir d'allà cames ajudeu-me.

Ja més calmats, ens incorporàrem al camí nou de Bell-lloc a Torregrossa, o camí de Bell-lloc a Juneda. Amb ell, i després de mitja hora de camí entre camps de conreu, granges i paisatges infinits, férem cap al pou Bo de Torregrossa.

Després, una vegada dins del poble, ficàrem el punt i final a l'excursió.

Comments

    You can or this trail