Time  5 hours

Coordinates 1651

Uploaded June 14, 2018

Recorded May 2018

-
-
2,389 f
951 f
0
2.1
4.3
8.54 mi

Viewed 306 times, downloaded 13 times

near Tivissa, Catalunya (España)

Ruta per les muntanyes de Tivissa, de 13,8 Km de recorregut i un desnivell positiu acumulat de 850 metres, que es va fer en 5 hores, de les quals en moviment en van ser poc més de 4. El punt més baix de la ruta es troba a la cota 290 i el més alt a la cota 728 de la Serra de Meliques. També arribem a La Tossa, a la cota 719.
Arribem a Tivissa per la C44 i ens desviem per la T304 que enseguida deixarem per entrar al poble. Deixarem els cotxes a la mateixa entrada, on es troba l’oficina de turisme al costat del carrer de Foix.
Comencem a caminar seguint aquest carrer fins quasi al final, on ens desviarem a la dreta quan trobem l’indicador de “Cabells – Fontanilles - Els Borjos “ (WP02). Seguirem aquest corriol fins trobar un altre indicador que seguirem cap a la mateixa direcció (WP03). No deixem el camí fins trobar un indicador on hi posa Inici del sender dels Borjos (WP04) cap a la dreta. Seguim per aquest corriol fins trobar un altre indicador de fusta molt esborrat que ens indica a la dreta el desviament cap a la cova de la Gralla (WP05). La pujada és curta però exigent. Arribem a la cova de la Gralla (WP06) on, si hi anem després de pluges, veurem com cau l’aigua filtrada per la roca. Baixem pel mateix camí.
Ara seguim uns 340 metres el camí, fins al pujador del Blaiet (WP07). Un grau equipat amb alguna grapa i cable de vida, però que no presenta dificultat. Un cop el passem, hem d’agafar un corriol que surt a la nostra dreta (WP08), no seguim recte, tot i que en veurem un altre. Seguim com he dit el corriol de la dreta i pendents d’arribar a una bifurcació que hem d’agafar el de la nostra esquerra (WP09)
Seguim poc menys de 200 metres i arribarem a un punt on no veurem camí (WP10) ara la baixada s’ha de fer una mica intuïtiva, dirigint-nos cap a la part baixa de la vall, per trobar-nos un baixant sec d’aigua i seguint algun tram on si que s’intueix el pas, fins arribar a al Mas del Vicentó (WP11). Passem deixant a la nostra dreta el mas i ens dirigim a la pista que passa pel seu darrera, seguint cap a unes runes (WP12) i poc després, un rètol que indica Tivissa i tot seguit un altre que indica Pujador de l’Enric (WP13). Si seguim la pista recte, arribarem al WP 15 o al 16, però ens les vistes de la Serra de Meliques. Si opteu seguir la nostra ruta, arribareu en un tram de 270 metres i un desnivell de 70, a dalt de la serra (WP14) i després al punt més alt de la ruta (WP15). Allí podrem gaudir d’uns vistes fantàstiques del Delta, del Mont Caro, etc.
Seguim pel corriol fins que veiem un corral on he assenyalat el WP16. Allí també baixarem una mica al dret per pujar deixant aquell corral a la nostra esquerra (WP17). Seguim uns metres més i arribem a La Tossa de Tivissa (WP18), on tindrem unes vistes del poble i de tot el voltant com la Serra d’Almos, de Llaveria, Colldejou, etc.
Baixem seguint el corriol cap a l’Oest i anem pendents del desviament que surt cap a la nostra dreta, (WP19). Anem baixant per un corriol que passa per sota bosc i també per una gravera dues vegades en ziga-zaga, fins arribar a unes runes (WP20) i després a una cruïlla amb un indicador que seguirem cap a “Sant Blai – Tivissa (WP21). Sense desviar-nos del que intuíem el camí principal, arribem a les Fonts de Sant Blai (WP22). Allí podríeu arribar fins a l’ermita. Nosaltres aquest cop, vàrem optar per seguir ja cap al poble, on arribarem després de uns 2 Km.
Waypoint

01 Inici - GR-7

Intersection

02 Esquerra Cabells - Fontanilles - Els Borjos

Intersection

03 Dreta Cabells - Fontanilles - Els Borjos

Intersection

04 Dreta Inici sender dels Borjos

Intersection

05 Desviament Cova de la Gralla

Cave

06 Cova de la Gralla

Waypoint

07 Pujador del Blaiet

Intersection

08 Corriol de la dreta

Intersection

09 Desviament corriol esquerra

Waypoint

10 Baixada cap a la vall

Waypoint

11 Mas de Vicentó

Ruins

12 Runes corral del Severino

Intersection

13 Pujador de l'Enric

Waypoint

14 Final pujador de l'Enric

Mountain pass

15 Serra de Meliques

Waypoint

16 Baixar recte sense corriol

Ruins

17 Corral

Summit

18 La Tossa de Tivissa

Intersection

19 Desviament dreta - corriol

Ruins

20 Runes

Intersection

21 Desviament Sant Blai - Tivissa

Waypoint

22 Font de Sant Blai

Comments

    You can or this trail