Time  4 hours 51 minutes

Coordinates 957

Uploaded December 8, 2016

Recorded December 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
841 ft
11 ft
0
1.5
3.1
6.15 mi

Viewed 453 times, downloaded 13 times

near Roda de Barà, Catalunya (España)

Sortint de la Glorieta Indira Gandhi de la urbanització Francaset a Roda de Berà, el recorregut ens du a recorrer la muntanya que separa el Tarragonès del baix Penedés tot seguint una antiga carrerada i giran per la Pedra del 4 termes, les barraques de pedra seca de l'Orgue i deixant a la dreta el barranc de les Fontanilles retornar inevitablement passant per algunes de les nombroses urbanitzacions del municipi fins fer cap de nou al punt de sortida
Parking

FRANCASET

Iniciem l'excursió des de la glorieta de Indira Gandhi de la urbanització Francaset de Roda de Berà on trobarem gran quantitat de llocs per deixar el vehicle i encara que a l'estiu s'omple una mica més, mai deixa d'haver-hi força lloc. De la rotonda seguirem pel carrer Condesa de Pardo Bazán (nord) vers la propera glorieta i d'allí cap el túnel de la RENFE que veurem davant nostre i que un cop passat seguirem per l'avinguda del Sol fins passar per dins el túnel sota la AP 7. Seguirem el carrer Osa Mayor i després el Hércules fins quasi el final on veurem un sender amb un pal que indica Serra Major. Ull!, no hem de seguir aquest sender força marcat, sinó un de mig perdut cap a la dreta sempre en direcció nord i cap a la pujada de la Serra Major.
Tunnel

TUNEL RENFE

Entre C/ Condesa Pardo Bazán i l'Avinguda del Sol, Hem de deixar un ample camí a la dreta abans de passar el túnel, i un altra després de pasar-lo.
Tunnel

TUNEL AP 7

Situat entre l'Avinguda del Sol i el Carrer Osa Mayor
Information point

PAL BARÀ MAR-COMA DEL GALL

La pujada es una mica forta, i a la mitad trobarem una mena de capella feta amb pedres de la zona i dedicada als evangelistes. Seguirem el sender que ha partir d'aquest lloc esta pintat amb marques de color vermell molt perdudes, cal anar en compte de no fer marrades encara que com sempre hem d'anar amunt, no en podem fer masses. Al cap d'amunt trobem un pal de senyalització vertical amb dues sagetes "Roda de Berà per Barà Mar" "Roda de Berà per la Coma del Gall". Es l'encreuament amb el camí de la Serra Llarga que seguirem sempre en direcció nord (esquerra). El sender de la nostra dreta baixa cap a la urbanització Mas Astor.
Panorama

MIRADOR

Entre els pins es divisa la Pedrera d'en Lázaro en el terme de El Vendrell i part de la costa de Sant Salvador i Comarruga.
Information point

PEDRA 4 TERMES

Al final de la Serra Llarga i just a tocar de la tanca de la finca Pedra Grossa. En cada una de les seves cares i figura les inicials del terme que toca "B" Bonastre, "R" Roda de Berà, "A" Albinyana, "SV" San Salvador-Vendrell. Seguirem el sender que s'inicia en aquest lloc en direcció nord-est i que in xic més tard canvia a est.
Monument

BARRAQUES DE L'ORGUE

Queden a la dreta del sender, es tracta d'una barraca de pedra seca doble i d'una cisterna "beu i tanca" amb tot l'espai ven cuidat ideal per fer-hi una paradeta i recuperar forces.
Intersection

CRUILLA A DRETA

La trobarem enmig d'un pinar de pins joves, girarem a la dreta.
Intersection

CRUILLA, SEGUIM A L'ESQUERRA

Ja sortint del bosc en una clariana, girem a l'esquerra he immediatament agafem un corriol cap a l'esquerra que puja la Puig Rodó.
Summit

PUIG RODÓ

de lluny no el distingirem per la poca diferència d'alçada que hi ha per aquesta banda. Un cop ja hàgim pujat, seguirem recta el sender que dúiem sense tornar enrere.
Intersection

TRENCALL A DRETA

Hem d'anar en compte en aquest punt, existeix una serie de grans fites que ens ho indicaran, també hem de comprobar que a la dreta hi ha una gran llisera de roca. Deixem el camí que seguíem i girem 90 graus a la dreta pel damunt de la roca.
Tree

FONDO FONTANILLES

Poc a poc ens anirem apropant cap el barranc sense arribar-hi a baixar. hem d'anar seguint les fites ja que no hi ha marques i que el terreny es força pedregós, l'únic que ens pot guiar una mica es una jove i alterós pi damunt una roca pelada i d'allí anant baixant suaument paral·lels al barranc de les Fontanilles.
Intersection

CARRER PLANETES

Finalment, i després de baixar per un petit talús fem cap al carrer planetes de la urbanització mas Borràs, recentment asfaltat. el seguirem cap a la dreta baixant.
Intersection

CARRER LLUM

Fem cap a una petita glorieta on seguirem el carrer de la Llum sempre recta fins fer cap al encreuament amb el carrer Albada on passarem per dins d'un parc infantil en molt mal estat.
Park

ANTIGA ÀREA D'ESBARJO

Abandonada, a la dreta un petit edifici en males condicions i els jocs de nens totalment destruïts, pins, caques de gos i en un estat molt deplorable. la creuem i seguim el carrer albada cap a la dreta per anar a creuar el pont sobre la AP7.
Bridge

PONT AP7

Pel pont creuem la autopista i seguim recta deixant a la nostra esquerra un mas on des de la tanca podrem veure una cabana de pedra seca sota un enorme garrofer.
Intersection

BARRACA PEDRA SECA EN FINCA

Seguim fins encreuar-nos amb el camí de la Costa Roja, ample, asfaltat, i amb força pas de vehicles. Seguim cap a la dreta fins el proper encreuament.
Intersection

CRUILLA AMB EL CAMÍ DE LES PEDRERES

El camí de l'esquerra, de les Pedreres, du a l'àrea d'esbarjo del Fondo del Mata, també roman asfaltat i amb trànsit. del mateix encreuament entre ambdós carreteres, en surt un corriol que fa cap al bosquet de pins que hi ha al davant (direcció sud oest) el seguim pel mig del bosc.
River

DRETA CAMINS A MAS ASTÓ

El corriol fa cap al fondo de mas Astó, on es recullen aigües de pluja que sovint fan mala olor. Creuem el rierol a gual i girem cap a la esquerra tot pujant fort. Deixem a la dreta alguns camins i senderons que duen a la urbanització.
Tree

BIFURCACIÓ, SEGUIM A L'ESQUERRA.

Abans d'arribar al punt més alt, trobem una bifurcació. Una pista en surt per l'esquerra i la seguirem. És fácil d'identificar ja que si mirem cap el pinar podrem distinguir en primer terme un bonic pi de dues soques.
Waypoint

CRUILLA LINIA AIGUA

La pista que seguim fa cap a la ample via per on passa la línia d'aigua de l'ACA. la seguirem cap a la dreta
Tunnel

VIA DEL TREN I FINAL DEL RECORREGUT

Després de passar una mena de porta de tanca on hi ha un avis d'abelles, el camí es transforma en pista i fa un xic de baixada passant per davant d'un túnel sota les vies, si no hi ha aigua podem passar per ell i un cop a l'altre costat girar a la dreta per seguir paral·lels a la via per l'altre costat; si no es pot passar per l'aigua, podem seguir el nostre camí recta fins arribar al túnel per on creua les vies el carrer Avinguda del Sol que es per on hem començat la caminada i on faríem cap d'haver elegit l'altre opció. A la esquerra les glorietes i els vehicles que hem deixat al inici..
Information point

PAL SERRA LLARGA

PAL SERRA LLARGA

2 comments

 • Photo of rogerpujol

  rogerpujol Aug 21, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Molt bona ressenya d'una zona amb bon desnivell per la zona on ens trobem. Tram una mica perdedor en la baixada del Puig Rodó, tot i que amb bones indicacions però corriols esborrats i mal senyalitzat. Gràcies per compartir la ruta!

 • Photo of Joan_Maria

  Joan_Maria Aug 30, 2018

  Content de que t'agradés. A la baixada del Puig Rodó primer hi ha el bosquet de pi jove i després s'ha de deixar el sender tot passant per una zona molt rocosa, jo cada cop que hi passo procuro posar-hi fites, no se si en has trobat cap perqué hem sembla que a la vora hi ha una mena d'okupa que no vol que es passi per allí.
  Salutacions
  Joan

You can or this trail