Time  5 hours one minute

Coordinates 705

Uploaded April 19, 2017

Recorded April 2017

-
-
354 f
11 f
0
1.1
2.3
4.59 mi

Viewed 536 times, downloaded 4 times

near la Riera de Gaià, Catalunya (España)

Recuperació (en part) del antic traçat del GR® 92 entre La Riera de Gaià i Tarragona. Recorregut força planer amb suaus desnivells que permeten una més amplia visió del paisatge (Turó de Sant Simplici) i descobrir una part de l'historia romana (Pedrera romana del Médol).
Actualment (març 2017) per anar del turó de Sant Simplici fins els miradors del Médol s'ha de fer un sifó (forta baixada a un barranc per recuperar l'alçada per la vessant contrària). S'espera que en un futur proper es podrà vorejar el barranc que actualment està malmès per un incendi ocorregut fa alguns anys a la zona.
Parking

APARCAMENT A LA RIERA DE GAIÀ

A La Riera de Gaià existeix un extens i gratuït aparcament vora l'ajuntament i del punt de sortida d'aquesta excursió.
River

RIU GAIA

Creuarem el Gaià per un gual
Intersection

BIFURCACIÓ AMB PAL

Al arribar-hi seguirem per l'esquerra per camí de terra i entre parets.
Intersection

BIFURCACIÓ AMB PAL

A tocar dels terrenys del mas de Damià ens trobem una nova bifurcaciò amb pal, seguim en direcció Sant Simplici (est)
Ruins

BASSA ANTIGA

A ma dreta del camí molt a prop de la caban de pedra seca de Queralt.
Intersection

BIFURCACIÒ

Nova bifurcaciò, seguim cap a l'esquerra. Deixem a la dreta el camí que va a la Xaconera conegut com a camí de Tarragona.
Tree

PI

A l'esquerra del camí destaca un aïllat pi.
Information

CRUILLA PISTES

Poc desprès, fem cap a un encreuament amb un pal, Som al camí de Sant Simplici i anem cap a l'esquerra en la direcció del turó de Sant Simplici.
Information

NOVA CRUILLA DE PISTES

No hem fet gaire trajecte que de nou ens trobem amb un altre encreuament. Seguim cap a Sant Simplici
Intersection

CRUILLA

Surt un ramal cap a la dreta, que per darrera de les penyes del Apotecari fa cpa a la Barraca dels Pebrots, de pedra seca. Nosaltres hem d'anar a l'esquerra encara que per la dreta també farìem cap al turó de Sant Simplici, però fent un llarg tomb per a rodejar les penyes.
Tree

BIFURCACIÒ I GARROFER

Surt un camí cap a l'esquerra, nosaltres seguim recte i passem vora un bonic garrofer.
Building of interest

MAS VELL

Al costat esquerra deixem el mas Vell i els seus gossos que no parem d'alertar al amo de que som massa a prop. Es en aquest punt de on surt un des dibuixat corriol que puja a les Penyes de l'Apotecari on, a les seves balmes es troben diverses pintures d'art rupestre. Curiosament rep el nom de mas vell, quan podem comprovar que es tracte d'un edifici de nova estructura.
panorama

VISTA MAS DE SORDER

Poc més tard albirarem a la nostra dreta i lluny la cúpula de ceràmica del mas Sorder; darrerament si hi estan fent treballs de desforestació.
Summit

TURÓ DE SANT SIMPLICI

Petita elevació de terreny (111 metres sobre el nivell del mar), però amb gran panoràmica de 360 graus on hi existía una torre de guaita de la que avui només queden els basaments.
Dead-end street

SENDER BRUT DIRECTE A LA ESQUERRA DIRECTE AL GR 92

Ja fa uns anys que un incendi provinent d'una cigarreta llançada des de un vehicle a la autopista va provocar un incendi que va cremar tot el bosc des de vora l'àrea del Mèdol fins passat el turó, això a provocat al llarg del temps que alguns senderons i corriols hagin desaparegut, per la qual cosa s'ha de fer una gran volta amb un bon desnivell per arribar des de aquí fins el Mèdol. Esperem que en un breu plaç de temps es pugui tornar a utilitzar l'antic corriol.
Intersection

GR 92

Així que avui dia, per poder anar fins el GR 92 i passar pels miradors de la pedrera Romana del Mèdol cal baixar del turó per un sender pedregós en direcció al mar (est) fins fer cap al fons de la barrancada un parell de balises ens guiaran fins trobar un corriol a mà esquerra que puja fort fins trobar el GR.
Information

CRUÏLLA I PAL

Es passa, tot seguint el GR 92 per algun dels miradors de la Pedrera Romana. Si es disposa de temps val la pena de passar per tots ells o si el temps no es lo important, val la pena de seguir tot el itinerari i més tard retornar a aquest lloc i així conèixer més ve tota la tasca de preparació que feien els romans dels carreus per a les seves construccions (Muralles e Tarragona, Torre dels Escipions, Arc de Berà, Port Romà). Ja feta la visita, el camí baixa cap un encreuament de pistes on trobarem força informació ja que hi ha no un, sinó dos pals de senyalització, un de ells plantat mercès a la tasca duta a terme pel nostre grup, el Grup Excursionista del Camp de Tarragona. Seguirem el nostre camí vers el pont sobre la AP-7 i el mas del Mèdol.
Bridge

FINAL PONT AP7 / MAS DEL MEDOL

Creuem el pont i just a l'altre costat i a la nostra esquerra veurem el mas del Médol, habitat.
panorama

MIRADOR DEL MÉDOL

Ni hi ha quatre o cinc miradors, el GR 92 només passa a tocar-ne un de ells, però paga la pena de visitar-los tots ells ja que de cada un es pot contemplar diferents zonas d'extracció dels carreus pels romans.

Comments

    You can or this trail