Time  4 hours 14 minutes

Coordinates 1008

Uploaded May 27, 2019

Recorded May 2019

-
-
376 f
-3 f
0
1.3
2.5
5.01 mi

Viewed 138 times, downloaded 4 times

near Ferrán, Catalunya (España)

Recorregut que surt de la plaça de la plaça de les Moreres a Ferran i es dirigeix als miradors de la pedrera romana del Médol, lloc carregat d'història, creua el GR 192, segueix amb una curta encara que força inclinada ascensió al turó de Sant Simplici on encara existeix els fonaments del que va ser una torre de guaita per avisar a les poblacions de l'interior de la presencia dels pirates turcs que van assolir aquestes terres durant els segles XVI i XVII i des d'on avui podem gaudir de extraordinàries panoràmiques en 360 graus entre el mar i la muntanya.

La població d'Altafulla, la urbanització de la Torre de la Mora, el bosc de la marquesa, el far de la punta de la Galera de Torredembarra, el port i la ciutat de Tarragona, el mas Sorder i els seus camps de golf, les antenes de la Mussara, el Puig de Gallicant, el Catllar, I la muntanya del Montmell entre altres son alguns dels llocs que s'albiren des de el turó sobretot si el dia es clar i no afecta la calitja marinera.

He qualificat el recorregut de "fàcil" encara que l'incendi de l'any 2010 que va deixar al descobert noves parts de la pedrera romana també va fer desaparèixer el corriol que unia el tram entre el GR 192 i el sender que puja a Sant Simplici tot creuant un petit barranc on hi ha una torre elèctrica de baixa intensitat a l'altra banda, això s'ha de fer camp a través entre troncs cremats i al terra, pedres i roques i pins i esbarzers que hi han crescut, des de la torre elèctrica un altre corriol més clar fa cap al camí de pujada al turó.

Però hi ha una forma més fàcil i gens perdedora per a qui no vulgui tanta aventura o no tingui massa experiència en l'orientació, ho explico.
Un cop es surt a lo que es el tallafocs del Etilenoducte, cal seguir-lo a l'esquerra (oest) i baixar fins el fons del barranc i un cop allí cal seguin un sender de terra fosca cap a la dreta (nord), aquest camí es una mica més llarg però molt més segur i fàcil de seguir. En aquest cas el recorregut el considero fàcil.

El track d'aquest recorregut s'ha obtingut amb un aparell de GPS marca GARMIN model Oregón 450t i ha estat contrastat sobre el mapa "Camins del Camp" escala 1:25000 de la editorial PIOLET amb primera edició de Juliol de l'any 2014
Parking

APARCAMENT A FERRAN

Al costat de la carretera i també just al entrar a la plaça de les Moreres.
Information

PAL

A la sortida del poble.
Intersection

BIFURCACIÓ

Deixem a la dreta un pal de senyalització i una bifurcació, anem caminan deixant a l'esquerra grans extensions de horta amb els aspersors en funcionament.
Tunnel

PINS I MARCA GROGA

La pista gira un xic a la dreta i entra en un pinar, al poc creuem la A7 per dins d'un túnel, passat aquest fem cap a una nova pista que seguim cap a l'esquerra.
Intersection

ENTRE LA A7 I ELS APARCAMENTS

La pista passa entre la A7 i els aparcaments del Médol, surt a una glorieta on girem a la dreta per creuar el pont de l'autopista AP7; deixem un pal indicador a la dreta.
Bridge

PONT DE LA AUTOPISTA AP7

Creuem el pont seguint per l'esquerra.
Intersection

PAL AL CAMÍ DEL CLOT DEL MÉDOL

Creuem el pont i tot seguit un pal ens indica seguir un camí a l'esquerra vers el Clot del Médol.
Door

PASSEM PORTA GIRATORIA

Entrem a l'àrea del Médol.
Information

APARCAMENT, RETOL I ESCALES

Al final de la pista fem cap a un ampli aparcament i a les escales d'accés al recinte de la pedrera romana del Médol.
Waypoint

ESCALA

Seguint els indicadors explicatius del àrea fem cap a uns graons metàl·lics per pujar a un nou mirador.
Intersection

SEGUIM CAMI CAP EL NORD

Al sortir del mirador seguim cap a la part de muntanya per una pista (nord) i al poc ensopeguem amb el GR 192 que be per l'esquerra i segueix el camí cap el nord.
Risk

ENCREUAMENT AMB ETILENODUCTE, CORRIOL PERDUT.

Ens trobem amb la pista del Etilenoducte de REPSOL i el GR marxa cap a la dreta, Si volem seguir un camí fàcil cal anar cap a l'esquerra tot baixant fort fins el fons del barranc on trobarem el sender que puja fort cap a la dreta (nord) vers el turó. Si en aquest lloc decidim seguir el track la cosa es complica una mica i només es aconsellable per aquell que tingui un esperit aventurer, una forma física i una orientació força bones ja que el track creua el barranc per la dreta baixant camp a través creuant per damunt de troncs cremats degut a la pèrdua d'un antic corriol per efecte del incendi de l'any 2010.
Intersection

SENDER A DRETA I TORRE ELÉCTRICA

Seguim el corriol fitat cap a la dreta i fem cap a la base d'una torre elèctrica, aquí cal girar cap al Nord (esquerra) i entre l'herbam trobar un clar corriol que baixada entre roques, pedres i argelagues sempre seguint unes poques fites orientant-nos cap el turó que veiem a dalt enfront nostre.
Intersection

CRUILLA AMB CAMI FRESAT

S'acaba el patiment al trobar un sender fresat que puja del fons del barranc i que seguirem cap a la dreta per una forta pujada que finalitza al turó.
Summit

TURÓ DE SANT SIMPLICI

Per fi al cim!. La panoràmica que s'albira es excel·lent!. I si encertem un dia clar (p.e.després de la pluja), aleshores passa a ser únic!.
Intersection

BIFURCACIÓ

Seguim la pista fent un gran gir cap a l'esquerra (oest) i en el proper trencall girem cap a la dreta, més tard en deixem un altre a l'esquerra, encara en deixarem un altre a la dreta per seguir cap a l'esquerra en direcció a les Penyes de l'Apotecari.
Intersection

CRUILLA i PAL

Quan tenim al davant les penyes de l'Apotecari (amb pintures rupestres), nova cruïlla amb pal, girem a la dreta entrant al pinar.
Building of interest

EL MAS VELL I DEPURADORA D'AIGUES.

El topònim "mas Vell" no te res a veure amb el seu aspecte ja que està edificat de nou; hi ha uns gossos que no paren de bordar inclòs algún cadell ens pot sortir a la pista a saludar-nos. Ens trobem en una cruïlla de pistes, hem de seguir la del davant deixant el mas a la dreta i en el proper encreuament que serà el camí que bé de El Catllar el seguirem cap a la dreta vers la depuradora d'aigües; en una bifurcació la pista ja es d'asfalt ja que la de la dreta es la que va al Mas Nou.
Intersection

DEIXEM ASFALT

Es molt important de no pasar-nos aquest corriol que roman un xic tapat per l'herba, ja que seguir-lo ens evitarà uns quants cents de metres d'asfalt. El corriol surt cap a l'esquerra i va per sota de una línia eléctrica de baixa tensió fins fer cap a la via de servei de l'autopista.
Intersection

CRUILLA PISTA ASFALTADA

Via de servei de la autopista i etilenoducte de Repsol senyalitzat com a GR; seguim cap a l'esquerra per la pista de terra deixant l'asfaltat a la dreta.
Intersection

MARXA GR 192 PER LA DRETA

El GR surt per la dreta a la pista asfaltada, nosaltres seguim recta i al poc hem de saltar un promontori terrós.
Information

CARTELL RECICLATGE

En un nou encreuament que deixem a la dreta, existeix un gran cartell anunciant una planta de reciclatge. Seguim recta trobant senyalització del Etilenoducte
Sacred architecture

CEMENTIRI DE FERRAN

Deixem el cementiri a l'esquerra i seguim vers la pedrera de Pansó.
Intersection

GR 92 DE NOU

Sortim a l'asfaltat i trobem de nou el GR 192, deixem la pedrera a l'esquerra i el GR també marxa; girem a la dreta i passem sota la AP7 i la N-340 per uns túnels.
Intersection

CRUILLA CARRETERES

Desprès de passar els túnels deixem a la dreta els horts de Ferran i sortim a un encreuament de carreteres, seguim cap a la dreta tot passant pel davant dels castell de Ferran just abans d'entrar al poble.
Information

PAS VIANANTS I PAL

Creuem la carretera pel semàfor i a l'altra costat veiem un pal de senyalització vertical.
Intersection

CARRER DEL CASTELL I ESGLESIA

Ja dins el poble girem a l'esquerra cap el Carrer del Castell on també passem a tocar l'església.
fountain

FINAL I FONT

Per acabar ens trobem de nou a la plaça de les Moreres on hi ha una font.

Comments

    You can or this trail