Time  5 hours 4 minutes

Coordinates 1049

Uploaded February 26, 2016

Recorded February 2016

-
-
431 f
8 f
0
1.7
3.5
6.99 mi

Viewed 703 times, downloaded 5 times

near Monnars, Catalunya (España)

En aquest cas per fer aquest recorregut es requereix d'utilitzar dos vehicles per deixar-ne un en cada punta, o bé, utilitzar el transport públic que surt de Ferran fins la platja de la Rabassada i d'allí fer la pujada a peu cap a l'ermita del Loreto, el que vol dir augmentar el recorregut en una hora aproximadament.
Durant casi tot el recorregut trobarem les marques de sender homologat i gaudirem de grans panoràmiques de la costa, de Altafulla i de Tarragona, així com poder observar la cantera del Médol des de dalt als recentment instal·lats miradors.
Vora el turo de l'ermita s'edificà un fortí, avui només en queda un basament d'una torre.
Es tracta de la carretera d'accés a l'ermita. En aquest tram trobarem pals verticals de senyalització i marques de GR (blanc/vermell) que ens indicaran el camí a seguir.
entrem en una gran explanada creuada per la A7. a la nostra dreta i mig amagada per l'herbam podem apreciar la construcció d'una barraca de pedra seca. Seguim per la ampla pista fins creuar la carretera per un túnel i seguidament pujarem rectes cap el bosc proper.
Barraca pedra seca i control de pas d'en Pere 2011
Mas en ru$nes
Bifurcaci$$ girem a la dreta
Bosc netejat de fa poc
Nosaltres anem de pla i pel sender de la dreta.
Una doble bifurcació amb encreuament de la línia d'aigües d'EMATSA. Hem d'anar cap a la dreta del gran pi i després vorejant el marge del camp d'oliveres de l'esquerra hem d'anar seguint el camí carreter en direcció sud-est.
Bona mostra de que es tracta d'un camí carreter en són les marques deixades per les rodes dels carros i carruatges a les roques del terra anomenades popularment lliseres.
El camí està senyalitzat amb un pal del ajuntament de Tarragona encara que ha dia d'avui hi manquen les banderoles indicadores. a la nostra dreta queda un accés al carrer d'Isaac Albéniz de la urbanització mas de Ponç.
Ja quasi tocant Monnars, a la nostra dreta hi ha una nova bifurcació cap al mas de Ponç, que aquest cop fa cap al carrer Joan Lamote de Grignon.
Ja dins del Monnars, a mitja alçada del carrer Vora Bosc trobarem un sender que surt de l'esquerra cap el bosc, anirem per ell.
Fem cap a un camí més ample, el seguirem cap a l'esquerra en direcció nord-est.
De sobte sortim a un encreuament de pistes amb una gran clariana, nosaltres seguirem recte sense desviar-nos.
Just abans de creuar la AP-7 per un pont, passarem pel davant del mas del Médol que deixarem a la nostra dreta.
poc després de creuar la AP7, fem cap a les restes de la pedrera romana del Médol.
Recentment s'hi ha instal·lat uns sèrie de miradors per poder observar els treballs que van fer els romans en aquesta zona per a tal de extraure les pedres per fer els seus monuments.
En quant el camí dels miradors del Médol comença a baixar, veiem que les marques del GR marxen cap a l'esquerra.
Un incendi que va cremar tot aquesta part de Tarragona va deixar al descobert una sèrie de llocs d'extracció de blocs de pedra desconeguts fins aleshores. Avui s'hi pot passejar i veure la feina a fer per part dels romans per a aconseguir la seva extracció.
De nou creuem un pont sobre l'AP-7, tot seguint els pals de senyalització vertical existents.
Seguim per un tram asfaltat fins fer cap a una glorieta on hi ha un pal de indicació cap a Ferran.
Deixem el camí principal per anant seguint un de marcat amb ratlles grog-carbassa que creuen la autopista per un túnel.
Després de anar una estona vorejant els camps de cultiu de verdures fem cap a la bonica població de Ferran amb el seu castell com a emblema.

1 comment

  • Photo of JaPepo

    JaPepo Mar 1, 2016

    He hecho todo el recorrido, siguiendo las marcas del GR 92, y me gusta.
    Saludos Joan.
    Pepe https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tarragones-de-lermita-del-loreto-tarragona-a-ferran-12392482/photo-7625837

You can or this trail