Time  2 hours 35 minutes

Coordinates 367

Uploaded March 12, 2015

Recorded March 2015

-
-
338 f
94 f
0
1.0
2.0
3.99 mi

Viewed 1456 times, downloaded 39 times

near Tarragona, Catalunya (España)CompeGps Land


Traçat i altures corretgides amb arxiu MDT05

de l'ICC (abans de penjar el track):


╞ Temps en mov.: 1h46' || Vel. en mov.: 3,5 km/h

╞ Ascens acum.: 169 m+ || Des. acum.: 167 m-

╞ Pendent màx.: 29% || Pend. mín.: -26%

IBP: 31D - 24D || Resum desnivells

Tarragona | Sant Pere i Sant Pau > corriols de Sescelades (passant pel clot i les coves) > Pont del Diable
:: CAT ::

Amb aquesta excursió volia fer una volta llarga per aquesta garriga restant de la partida de l'antiga parròquia de Sant Pere Sescelades, i la que ara que dóna renom a tot el campus universitari. Puc dir que és una zona replena de corriols que es van unint en molts punts, formant una gran malla, molts d'ells ja molt engolits pels matolls i petits arbustos del terreny rocós, fent que vagis provant trams d'uns i altres per arribar a on vols...Que jo sàpiga, hi han dos indrets interessants a visitar. Per començar em dirigeixo a un clot rectangular semblant a una antiga pedrera, on s'ha anat formant el seu propi entorn, més semblant a una màquia, amb arbustos inmensos que han engolit els camins que condueixen al peu del precipici.Arribat aquí, veig que també creixen esbarzers, però no representen un obstacle ja que algú va deixar 3 palets de fusta aixafant-los, creant així un camí. Després de resseguir uns metres aquesta paret, trobo un tros prou inclinat com per grimpar-lo fins a arribar a dalt...El segon indret són dues coves que es troben juntes, situades en un comellar abandonat, on arribo per corriols molt descuidats després de passar-me el trencall principal per arribar-hi (veure p.i. 11). Tot i així, que el camí m'ho posi complicat, també m'agrada ;).La primera cova és semblant a un abric rocós sepultat de sorra, on es pot entrar ajupit, i a dins agafa uns pocs metres de profunditat amb tota aquesta sorra formant una rampa. Hi he arribat desgrimant per l'extrem de llevant (tal com venia) però també es pot baixar per la costa rocosa de l'esq, tot fent una volta curta fins a la boca.La cova següent es troba molt a prop, arribant per un caminet entre matolls del mateix comellar abandonat i dirigint-me cap a un arbre molt gros que creix al costat de l'entrada (ara no sé dir què és). M'he trobat un cartell just a la boca que l'anomena com la Cova del Pastor (demanant, a més, que es respecti com a patrimoni natural i comú). Aquesta sí que sembla un bon refugi per l'altura i les dimensions de la cavitat...Continuant amb el recorregut i sortint de Sescelades, em dirigeixo al Pont del Diable i els camins del seu parc, per caminar una estona més i sense massa entrabancs, i acabar veient la posta de sol des de dalt de l'aqüeducte.:: ESP ::

Tarragona | San Pere y San Pau > sendas de Sescelades (pasando por el hoyo y las cuevas) > Puente del Diablo
Con esta excursión quería dar una vuelta larga por esta garriga restante de la partida de la antigua parroquia de Sant Pere Sescelades, y la que ahora da renombre a todo el campus universitario. Puedo decir que es una zona repleta de sendas ("corriols", en catalán) que se van uniendo en muchos puntos, formando una gran malla, muchas de ellas ya muy tragadas por los matorrales (o matojos) del terreno rocoso, haciendo que vayas probando tramos de unas a otras para llegar donde quieres...Que yo sepa, hay dos lugares interesantes a visitar. Para empezar me dirijo a un hoyo ("clot") rectangular parecido a una antigua cantera, donde se ha ido formando su propio entorno, más parecido a una maquia, con arbustos inmensos que han engullido los caminos que conducen al pie del precipicio.Llegado aquí, veo que también crecen zarzas, pero no representan un obstáculo ya que alguien dejó 3 palés aplastándolos, creando así un camino. Tras recorrer unos metros esta pared, encuentro un tramo suficientemente inclinado como para treparlo hasta llegar arriba...El segundo lugar son dos cuevas ("coves") que se encuentran juntas, situadas en un vaguada abandonada, donde llego por senderos muy descuidados tras pasarme el desvío principal (ver P.I.-11). Aún así, que el camino me lo ponga complicado, también me gusta. ;)La primera cueva es semejante a un abrigo rocoso sepultado de arena, donde se puede entrar agachado, y dentro coge unos pocos metros de profundidad con toda esta arena formando una rampa. He llegado destrepando por el extremo de levante (tal como venía) pero también se puede bajar por la cuesta rocosa de la izquierda, dando una vuelta corta hasta la boca.La cueva siguiente se encuentra muy cerca, llego por un camino entre matorrales de la misma vaguada abandonada y dirigiéndome hacia un árbol muy grande que crece junto a la entrada (ahora no sé decir qué es). Me he encontrado un cartel justo en la boca que la nombra como la Cova del Pastor (pidiendo, además, que se respete como patrimonio natural y común). Esta sí que parece un buen refugio por la altura y las dimensiones de la cavidad...Continuando con el recorrido y saliendo de Sescelades, me dirijo al Puente del Diablo (o "Pont del Diable") y los caminos de su parque, para andar un ratillo más y sin demasiadas trabas, subiendo después a lo alto del acueducto para ver la puesta de sol desde este punto privilegiado...
Photo

01

Photo

02

Photo

03 cotxe abandonat

Photo

04 saltant marges

Photo

05 clot de Sescelades (entrada)

Photo

06 clot de Sescelades (resseguint precipici i grimpada fins a dalt)

Photo

07 vistes a dalt del clot

Ruins

08 caseta en ruïnes

Photo

09 vistes pel camí

Photo

10 vistes pel camí (II)

Waypoint

11 trencall principal a les coves (me l'he passat)

Waypoint

12 corriols de caçador (molt descuidats)

Photo

13 arribant a les coves

Cave

14 abric (ple de sorra)

Photo

15 extrem de l'abric (per ponent)

Photo

16 camí de tornada a dalt (rocós)

Cave

17 Cova del Pastor

Photo

18 sender rocós

Waypoint

19 corriol d'enllaç (baixant pel desaigüe fins al túnel de la N-240)

Photo

20 túnel per la N-240 (camí al Parc del Pont del Diable)

Photo

21 camins del Parc del Pont del Diable

Photo

22 vistes al Pont del Diable

Archaeological site

23 caminant pel Pont del Diable

Photo

24 camí de l'àrea de servei

Photo

25 túnel de pas per l'AP-7

Photo

26 trialera d'enllaç

Photo

27 vistes a dalt (es fa de nit...)

Waypoint

28 puja-baixa pel Barranc del Diable (pista de la cnyeria d'aigües)

1 comment

  • Photo of cescgo

    cescgo Sep 27, 2017

    Hola Albert, he fet una variant d'aquesta ruta. Molt recomanable per la gran quantitat de corriols. Jo he estalviat la part de l'aqüeducte ja que l'he fet varies vegades i he fet els corriols "Casa del Árbol" (d'accès al Clot) i "Sant Pere" (al costat del col·legi).
    Adjunto l'enllaç d'aquesta variant i recomanació també de la que has fet

    https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19940157

You can or this trail