-
-
138 ft
0 ft
0
2.3
4.7
9.37 mi

Viewed 1205 times, downloaded 7 times

near Kårehogen, Västra Götaland (Ruoŧŧa)

En lagom lång dagsetapp - 5 - 6 timmar- i en mycket varierande bohuslänsk natur.

Turen bygger på att med kollektivtrafik resa till hållplats Morlanda kyrka och därifrån vandra del av Kuststigen mellan Morlanda kyrka och Källviken, där det finns hållplats för kollektivtrafik (buss).

Leden går omväxlande efter asfalterade vägar, mindre vägar och i varierande typer av terräng (en relativt svår passage) över öarna Malön, Flatön och Ängön i Orust kommun. Efter färjetransport mellan Ängön - Dragsmark (Uddevalla kommun) går i leden i lättframkomlig. Märkningen är något gles på öarna, dvs. det går inte att se kommande märkning från den man står vid. Däremot finns tydlig märkning vid platser som leden svänger/viker av. Mellan färjeläge och Källviken är märkningen mycket tät.

Under sommartid går det att fika vid Malöns Camping. Kiosk finns vid färjeläge mellan Ängön och Dragsmark. Det är alltså nödvändigt att ta med egen matsäck och dryck.

Turen hör till en av mina absoluta favoriter! Jag reser med kollektivtrafik från Uddevalla till Morlanda Kyrka via Henån. För återresa från Källviken finns två alternativ; direkt till Uddevalla via Bokenäs kyrka alternativt till Fiskebäckskils Österläget. Därifrån med färja till Lysekil, för vidare resa mot Uddevalla. Omväg? Ja, men det är den värd! Efter vandringen är man plötsligt ute på öppet hav!

Comments

    You can or this trail