Moving time  one hour 40 minutes

Time  one hour 53 minutes

Coordinates 1565

Uploaded March 22, 2019

Recorded March 2019

-
-
3,055 f
2,650 f
0
1.4
2.8
5.65 mi

Viewed 33 times, downloaded 0 times

near La Chirivilla, Valencia (España)

L'excursió comença a l'avinguda de la Media Luna de Sucaina. Des d'allà, eixim en direcció nord-est i ens endisem en el nucli urbà de la localitat. En un tres i no res fem cap a l'escola pública Santa Anna, situada a la plaça de l'era Alta.

En aquest punt, tot deixant a mà dreta l'església del poble, trenquem cap a l'esquerra pel carrer Aulas i comencem a guanyar altura. Ara anem cap al nord-oest. Passem per diverses pallisses i colomers, algunes ben conservades i altres en ruïnes.

Al remat, deixem enrere les darreres construccions del poble. Fem cap a una cruïlla aleshores. Nosaltres tirem cap a la dreta, pel camí de la casa Nueva. A mà dreta, queden les instal·lacions d'una granja.

Per aquesta via tenim una bona vista de les muntanyes que paren al nord / nord-est de nosaltres. De fet, arribem a albirar, fins i tot, el pic de Penyagolosa.

Després d'uns metres prou planers, el camí de la casa Nueva ens fa guanyar novament altura. És llavors quan, durant aquesta pujada, travessem la granja del Romeral, explotació de grans dimensions.

A la banda de dalt d'aquesta, quan ja ens hem reorientat definitivament cap a l'oest, tot envoltant la muntanya de sant Gregori, ens barren el pas uns quants gossos. Tanmateix, continuem decidits endavant i de seguida ens cedeixen el pas, a pesar que no deixen de lladrar.

A mà dreta, enclotat, portem el barranc del Centenar. Més enllà observem el mas de Francés. Al cap d'uns cinc minuts d'haver ultrapassat la granja del Romeral, a mà esquerra, observem el dipòsit d'aigua del Centenar.

Aquest indret marca el punt culminant de la nostra ascensió ja que, a partir d'ací, comencem a perdre altura per tal d'anar a travessar el barranc del Centenar.

Just després de travessar aquest curs d'aigua, abandonem el camí de la casa Nueva, que se'n va cap a la dreta. Nosaltres seguim recte per una pista que, en aquest tram, remunta el barranc que naix a la font de la Chirivilla.

Estem en un indret bastant solitari. Tanmateix, la presència d'un pastor elèctric a la vora del camí, ens fica en alerta de la possibilitat que hi haja una explotació ramadera a prop. En efecte, al cap d'uns quinze minuts de camí, escoltem esquelles i esquellots, i també com bramula el ramat.

Finalment, eixim a la masia del Pairón, situada al peu de la carretera CV-190, de Sucaina a Cortes. En aquest punt, ens incorporem a la carretera, que fou construïda com a carretera de Castelló a la Puebla de Valverde, cap a la dreta. No tardem massa en fer cap a la masia de la Chirivilla, documentada des de l'edat mitjana i d'origen islàmic.

La nostra intenció en aquest punt era pujar a la muntanya de la Torre, un tossalet proper a la Chirivilla. Tanmateix, dos bous ens isqueren al pas. Amb ben poques ganes de torejar com hi teníem, giràrem cua i tornàrem a la carretera CV-190 ara, però, en direcció de tornada cap a Sucaina.

No veient millor manera de completar l'excursió, continuàrem per aquesta via de tornada cap a Sucaina. Només ens desvíarem per tal de visitar la masia del Cabezo.

Pocs metres abans de tornar a entrar al poble, tombàrem cap a l'esquerra cap a l'heliport. Des d'allà, continuarem fins a la banda de dalt del nucli i hi visitàrem l'ermita de santa Bàrbera, del segle XVIII. Des d'allà, baixàrem novament a l'avinguda Media Luna, on ficàrem el punt i final a l'excursió.
Photo

Sucaina

Photo

Camí de la casa Nueva

Waypoint

Granja del Romeral

Photo

Camí de la casa Nueva

Waypoint

Dipòsit del Centenar

Photo

Camí de la casa Nueva

River

Barranc del Centenar

Photo

Camí

Waypoint

Masia del Pairón

Photo

Carretera de Castelló a la Puebla de Valverde

Waypoint

La Chirivilla

Waypoint

Cases de Chuches

Photo

Camí

Photo

Vista d'una caseta

Photo

Carretera de la Puebla de Valverde a Castelló

Photo

Abeurador

Photo

Carretera de la Puebla de Valverde a Castelló

Photo

Masia del Cabezo

Photo

Carretera de la Puebla de Valverde a Castelló

Photo

Camí

Sacred architecture

Ermita de santa Bàrbera

Waypoint

Sucaina

Comments

    You can or this trail