Time  6 hours 41 minutes

Coordinates 1171

Uploaded October 19, 2013

Recorded October 2013

-
-
3,047 f
2,090 f
0
3.1
6.3
12.55 mi

Viewed 4134 times, downloaded 91 times

near Su, Catalunya (España)

SOLSONÈS: RUTA AL CENTRE GEOGRÀFIC DE CATALUNYA PEL GR-7 I LA RUTA DE LA SAL
Es tracta d’una ruta fàcil on únicament caldria destacar la longitud. El tram de GR-7 passa per pistes asfaltades o bé per pistes en molt bon estat per la qual cosa es pot fer perfectament en bicicleta i la tornada la fem per la ruta de la sal (en gran part) que passa per antigues pistes en què l’estat és més precari i hi ha força pedra (es podria fer en btt) i algun tramet de corriol.
En gran part la ruta està senyalitzada però el GR-7 està poc senyalitzat i la ruta de la sal està força ben senyalitzada però en el tram final la deixem i tornem per tot un tram sense senyalitzar per la qual cosa recomanem portar el track.
La ruta ens permet conèixer una àmplia zona rural de Catalunya on la solitud està pràcticament garantida. Mirin on mirin els nostres ulls només veurem vegetació i algunes masies dalt dels turons, es tracta d’un territori de masies (http://www.territoridemasies.cat/santuari-de-pinos-i-centre-geografic-de-catalunya/). També podrem admirar gran part de les muntanyes de Catalunya: Port del Compte, Cadí, Serra del Verd, Serra d’Ensija, Pedraforca, Serra de Busa, Rasos de Peguera, Puigmal, Canigó, Montsec, Montserrat, Montseny, Serra del Munt i de l’Obac... I també ens permet arribar al centre geogràfic de Catalunya, al costat del Santuari de Pinós, tota una curiositat!
Comencem l’itinerari en el nucli de població de Su (01). Per arribar-hi hem se sortir de Cardona per la carretera BV-3001 en direcció sud-oest seguint els indicadors de Su i de El Miracle fins arribar a la població on deixem el cotxe aparcat a l’aparcament que hi ha prop de l’església. Pugem per la carretera cap el nord-oest fins que la tallem seguint el traçat de l’antiga carretera ara convertit en un camí. Enllacem amb el GR-7 (02) (marques vermelles i blanques) baixant en direcció sud per una pista sense asfaltar. Passarem per les masies de Cal Marxant (03), ja per pista asfaltada arribem a Casa Cremada (04) i ja cap a sud-oest cap a Cal de Les Planes (05). La pista asfaltada, va pujant de cota fins arribar al Santuari de Pinós (06). Poc abans d’arribar-hi nosaltres ens desviem a la dreta per un camí (si es va en bicicleta continuar per la pista asfaltada) per retornar a la pista asfaltada prop del Santuari. Al costat del Santuari trobem un hostal amb un restaurant molt freqüentat i on es pot aprofitar per dinar-hi o bé fer pic-nic per l’entorn. Just al darrere del Santuari trobem l’edifici dels enginyers d’obres públiques amb el seu vèrtex geodèsic i el recordatori que ens trobem en el centre geogràfic de Catalunya. Just al seu davant tenim un gran mirador amb molt bones vistes. Encara ens enfilem una mica per la pista asfaltada (direcció sud-oest) de la dreta que puja cap a unes antenes i on, una mica amagat, trobem la Rosa dels Vents (07) que es proclama com a Centre Geogràfic de Catalunya. Tornem a baixar cap al Santuari i seguim pel seu darrere seguint la Ruta de la Sal (senyalitzada amb pals de fusta posant aquest títol) pujant cap a una Torre de Guaita (08) i més endavant, de baixada, passem per les masies de Cal El Soler (09) i Santgrau (10). Seguim per una pista que va just per sobre del rierol anomenat Rasa de Santgrau i en un punt ens desviem un xic per baixar a la Font de Mossèn Benet (11). Més endavant trobem les restes, suposem, d’un antic Forn de calç (12) i una mica més endavant, possiblement, les restes d’un antic pou de glaç (13) cobert de sediments, just sota la masia de Fornells que queda damunt nostre, dalt d’un turó. Una mica més endavant, la ruta de la sal va per un corriol (si anem amb btt continuar per la pista de l’esquerra) i després del corriol arribem a una pista. En aquesta cruïlla (14) nosaltres deixem la ruta de la sal i girem cap a l’esquerra i l’anem seguint fins arribar a la cruïlla del Cal Miralles (15) on anem cap a la dreta, de pujada, fins arribar a Cal de la Serra (16) on passem pel mig de les edificacions per anar cap a l’esquerra fins arribar altra vegada a Su tancant l’itinerari.
Waypoint

01 Su

Intersection

02 Enllaç GR-7

Waypoint

03 Cal Marxant

Waypoint

04 Casa Cremada

Waypoint

05 Cal de Les Planes

Sacred architecture

06 Santuari de Pinós

Waypoint

07 Rosa dels Vents

Waypoint

08 Torre de Guaita

Waypoint

09 Cal El Soler

Waypoint

10 Santgrau

fountain

11 Font de Mossèn Benet

Ruins

12 Forn de calç?

Ruins

13 Pou de glaç?

Intersection

14 Cruïlla

Intersection

15 Cruïlla de Cal Miralles

Waypoint

16 Cal de la Serra

Comments

    You can or this trail