Moving time  one hour 44 minutes

Time  2 hours 15 minutes

Coordinates 1382

Uploaded August 13, 2019

Recorded August 2019

-
-
2,727 f
2,237 f
0
1.3
2.5
5.01 mi

Viewed 37 times, downloaded 0 times

near Solsona, Catalunya (España)

Caminada estiuenca per a un mati frecs, de uns vuit quarts.

Hem sortit per la Carrera per xafardejar con avança l’Alvic (on abans hi havia la Tradema).

Hem pujat per la Canal, i per les escales de pedra per anar a fer el cim del Calvari.

Hem tornat per la font de la Mina, després de passar a veure les roques que van caure, i pel lledoner de la Torre Caïm, davant de la Cavana del Ton.

Hem acabat, on hem començat, a la Plaça Major, on hem pogut gaudir de les parades del mercat del dimarts de Solsona.
Photo

La Carrera

Carrer que coincideix amb l’antiga carrera que sortia del portal de Llobera i anava cap al castell de Llobera i a la zona del Miracle.
Photo

Alvic (Tradema)

Continua la transformació de les naus i de l’entorn. Es un plaer tornar-ho a veure obert i amb gent treballant-hi.
Photo

Formigonera del Llorens

Restes de l’antiga formigonera del Llorens. Per fer una mica d’arqueologia industrial i recordar vells temps Al costat hi ha la xemeneia d’una antiga bòbila.
Photo

La Canal (gronxador Torres)

Passem per la casa de la Canal i ens fixem en el vell gronxador de la xocolata Torres que tant popular havia estar en els parcs infantils de Catalunya.
Photo

Direcció prohibida (cal Jep)

A l’arribar a la torre elèctrica que hi ha al costat de cal Jep (la casa amb tancat i cavalls) ens fa gràcia veure el senyal de direcció prohibida pels cotxes mig tapada per la vegetació. També hi ha una fita entre els municipis d’Olius i Solsona.
Photo

Camí particular pas privat (cal Mastrico)

En la sortida de la carretera cap a cal Mastrico, cal Jep i a la Coloma, hi ha una pedra de camí amb el text “CAMÍ PARTICULAR PAS PRIVAT”. Cal dir que aquesta indicació es molt poc efectiva, no es veu i costa de llegir. Però ens hi hem fixat i en volem deixar constància.
Photo

Escales de pedra

Hem fet el camí qu puja des del trencant de cal Nastrico fins al camí de ronda de la costa del Castellvell, i que acaba amb aquest esplèndida escala de pedra. Un bon punt per descansar després de la dreta pujada, tot gaudint de la bona vista i fer alguna fotografia.
Photo

El Calvari

Hem fet el cim del Calvari, un dels més emblemàtics del voltan de Solsona. La dificultat està més en la baixada que en la pujada. Ho hem fet, entre riures i maniobres de precisió, de manera exitosa i registran imatges pel record de la gesta.
Photo

Piles de pedra en equilibri còsmic

Baixant pel camí a la font de la Mina per l’obaga del Castellvell, em fet parada en el punt on des de fa mesos podem gaudir de les piles de pedres que ressalten l’equilibri còsmic d’aquest indret on la codina aflora entre l’espès bosc.
Photo

Les roques que van caure

Com que hi passàvem pel costat, ens hem desviat uns metres del camí per poder observar i gaudir d’aquest despendiment de roques que ens permet gaudir de la espeleologia a cel obert i que coneixem com “les roques que van caure”.
Photo

Roureda de cal Torroner

Tot el camí de baixada cap a la font de la mina per l’obaga del Castellvell es un regal per la vista i per no passar calor. Avui d’estaquem la roureda que hi ha a la part baixa, a l’alçada de cal Torroner. També ens hem fixat en un ruc que pasturave a cal Muset de Dalt.
Photo

Font de la Mina

Hem passat per la font de la Mina, baixant per les escales de fusta amb barana se tronc de ginegre. La font raja, per poder beure i refrescar-se, però el salt està sec.
Photo

Camí feréstec i selvàtic de la Mina

Ens han dit que estava tancat, però com que no hi havia cam indicació a la vista, l’hem fet. Per l’altre extrem, on arriba a la carretera, si que es presenta com a tallat. L’hem pogut fer bé, només ha calgut esquivar algun esbarzer, com que el terreny està sec no hi ha perill de relliscar.
Photo

Lledoner de Torre Caïm

Hem tornat a Solsona pel camí que passa per cal Robert i la torre Caïm, amb molt bones vistes a la muntanya i al Castellvell. Destaquen com a punt d’interès el lladoner de la Torre Caïm, davant de la Cabana del Ton.
Photo

El dimarts mercat a Solsona

El dimarts és el mercat petit de Solsona, el principal és el divendres, per tant avui hem pogut gaudir de les parades que hi ha al passeig i a la plaça Major.

Comments

    You can or this trail