• Photo of Sòbol - Mal Pas
  • Photo of Sòbol - Mal Pas
  • Photo of Sòbol - Mal Pas
  • Photo of Sòbol - Mal Pas
  • Photo of Sòbol - Mal Pas
  • Photo of Sòbol - Mal Pas

Time  4 hours 29 minutes

Coordinates 613

Uploaded April 21, 2016

Recorded August 2012

-
-
4,504 ft
3,093 ft
0
1.6
3.1
6.23 mi

Viewed 696 times, downloaded 29 times

near Canalda, Catalunya (España)

Aquesta caminada comença al revolt de Fanarals, al kilòmetre 21'4 de la carretera LV4242 i tresca pel Clot de Vilamala, Una curiosa vall enfonsada sota el "Coll de Jou", a la Vall de Lord, amb grans parets i canals. No sé si algú de vosaltres ha sentit algun cop a parlar d'aquest paratge de roca conglomerada, coneguda a la zona com "Els motllos de Montserrat"
Comencem per un camí de baixada que coincideix amb el GR-7, un sender de gran recorregut de 2699 kilòmetres que travessa la península Ibèrica, des d'Andorra fins a l'estret de Gibraltar i forma part del sender europeu E-4 (Tarifa-Esparta). En arribar a la Serra Llarga el GR gira a la dreta i nosaltres seguim de recte per una pista que enfilada al damunt de la cresta ens porta al pla de Sòbol, envoltat per profundes fondalades, a la seva esquerra, la rasa de Torroella i a la dreta, la de Vilamala i al mig del pla la masia enrunada, un petit estanyol i la prunera de Sòbol, d'una considerable grandària i vellesa.
Una de les llegendes del Clot de Vilamala diu que un vianant, que passava per allà, va demanar acolliment a les masies d'aquell indret. Només una va ser hospitalària, la masia de Sòbol. L'acollit els va comentar que, si durant la nit sentien molt soroll no en fessin cas, que a ells no els passaria res. Aquella nit la gent de Sòbol va sentir un gran terrabastall. L'endemà es van trobar un paisatge completament diferent. Des de llavors es coneix com a clot de Vilamala.
Seguim el camí per un bosc de roures situat a llevant de Sòbol i que ens portarà a peus del grau que baixa pel torrent de les Esglesietes marcat amb fites de pedres apilades, al final del grau trobarem el Mal Pas, un pas d'uns 20 metres de llarg i de poc més d'un metre d'ample al costat del cingle, amb una corda ancorada a la paret que serveix de passamà. Superat el pas el sender segueix pels boscos de pi roig a peus de cinglera fins a la masia enrunada de Torroella amb l'embassament de la Llosa del Cavall a sota seu.
Ara passarem per la part més tancada de la caminada tot resseguint la rasa de Torroella que ens portarà a la pista del Santuari de Lord. Passarem per la font de Sant Isidre i després de 600 metres apareix el Roc Foradat un pas cavat a la roca que travessa la serra de la Creu del Codó.
Just abans del túnel surt un corriol a l'esquerra que puja al coll de la Creu de Canalda on es troba amb el GR-7, que només caldrà seguir per arribar al punt de sortida després de 10 kilòmetres i 4 hores i 30 minuts més tard.
Waypoint

Malpas

Waypoint

Pista del Santuari de Lord

Waypoint

Revolt de Fenarals

Waypoint

Sòbol

Waypoint

Torroella

Comments

    You can or this trail