Coordinates 206

Uploaded December 11, 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
510 f
214 f
0
0.4
0.9
1.71 mi

Viewed 337 times, downloaded 6 times

near Sagunto, Valencia (España)

El SL-CV 42 comença junt amb el Teatre Romà (Monument Nacional des de 1931). Per la esquerra arribam a la carretera d'accés al Castell . Va feia el O per un ample camí al peu de les muralles en lleuger ascens, per a creuar un llenç que baixa perpendicular a elles, on es troba un xicotet portal (499 m) . A l'altra part, avança una senda que ascendix lleugerament en la mateixa direcció sobre l'ermita del Calvari, fins a eixir a un espai obert i pla en l'extrem de Ponent del Castell, sobre el qual s'alça l'últim baluard (694 m). Des d'ací es pot aconseguir, desviant-se del SL, la gran plataforma panoràmica que culmina el farcit de l'enorme pedrera al S del Tossal. Pel SL i passant i ja als vessants de solana, es baixa del pla feia el s'a una xicoteta plataforma als seus peus on va haver-hi algun aprofitament agrícola, trobant una altra senda provinent del O. Llaneando entre alguna garrofera i les cada vegada més presents figueres de pala, creuem un espai al peu de les muralles del Castell on es reunixen en un curt tram alguns elements d'interés, senyalitzats per este SL: restes d'hàbitat iber, muralla també ibera i un aljub.

A partir d'este (1.029 m) , una potent muralla al S impedix el pas horitzontal, per la qual cosa es descendix bruscament (es tracta del tram més "penoso" de trànsit de l'itinerari) per a anar seguint uns relleus escalonats en descens, sempre en direcció dominant al E i ja a distància dels trams de muralla, pels que aconseguim una cornisa horitzontal. Als nostres peus i durant un tram tindrem unes pobres construccions sobre uns espais degradats.

Un xicotet descens més ens posa sobre un vial recentment obert per a la instal·lació de la il·luminació del Castell, girem a l'esquerra abans d'arribar a una replaça oberta, posteriorment per escales pugem a una casa en ruïnes per a vorejar-la i accedir a una roca amb agafadors de cadena. Una vegada superada la mateixa la senda ens conduïx a un portal, al passar-ho arribem seguint la muralla del castell a un mirador. Retornant caminant trobem i baixem per uns escalons, arribant al cementeri jueu, para a continuació per escalons baixar a la carretera d'accés al Castell, a l'extrem E del Teatre. En uns metres ens trobem novament en el panell d'on partim (2.750 m).
Waypoint

inici i final

Information

indicador vertical

panorama

mirador

Waypoint

indicador vertical

Waypoint

roca

Ruins

torre ibèrica

Waypoint

cisterna

Intersection

esquerra

Intersection

esquerra

Ruins

portal

panorama

mirador

panorama

vista

Ruins

cementeri jueul

Waypoint

escala

4 comments

 • Photo of TRIKINEITOR

  TRIKINEITOR Jan 11, 2018

  I have followed this trail  View more

  Bonita y sencilla ruta, sin dificultad ténica ni física, si bien al finalizar y pasar junto a unas casas abandonadas, existen un par de puntos con riesgo de caida en altura.
  Como complemento a la ruta, hicimos posteriormente la visita al Castillo y a la población de Sagunto.
  Gracias por compartirla.

 • Photo of Tyriano

  Tyriano Jan 13, 2018

  Es un placer poder compartirlas TRIKINEITOR.
  Salud y camino.

 • Photo of Key

  Key Feb 1, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Al ver la ruta en wikiloc hay un desfase de la línea GPS guía con la que dibuja mi GPS, lo que hace difícil seguirla en algún momento. Por lo demás, un paseo precioso e interesantísimo.

 • Photo of Tyriano

  Tyriano Feb 2, 2019

  Ha habido actualizaciones posteriores en wikiloc, las rutas las subo manualmente, lo que implica algún desfase como bien indicas. Por lo demás me alegra saber que has disfrutado de la misma.
  ¡Salud y camino Key!

You can or this trail