Time  3 hours 54 minutes

Coordinates 1038

Uploaded December 19, 2016

Recorded October 2016

-
-
3,388 ft
2,134 ft
0
1.5
3.0
6.02 mi

Viewed 1343 times, downloaded 124 times

near Montesquiu, Catalunya (España)

Ruta en sentit antihorari que s´inicia al pàrquing del Parc del Castell de Montesquiu seguint les indicacions cap al Castell de Besora pel SL-C 129 la tornada es fa seguint les marques blanques i verdes per l´obaga del Revell fins al punt d´inici.

Informació de diba.cat
Itinerari molt agradable que ens permetrà descobrir elements singulars del paisatge i el patrimoni. La ruta ens conduirà des del castell de Montesquiu al castell de Besora, tot passant pel pla del Revell i el collet de Mongia. De tornada passarem per l'obaga de la muntanya i retornarem de nou al castell de Montesquiu.
Sortim de l'aparcament del castell de Montesquiu i agafem la carretera asfaltada que passa per davant del castell fins que, just a la font de Castell Xic, ens trobem una bifurcació de camins. Seguim el que va recte amunt. En aquest tram, trobarem més d'una bifurcació, però nosaltres sempre seguirem la pista principal, la més fressada que tira cap amunt. Durant la pujada passarem al costat d'una bassa gran.
La pista ens porta fins al pla del Revell; aquí deixem la pista i seguim pel sender de la dreta que ens porta fins a les restes de la casa del Revell. Passem per davant de la cabanya i continuem caminant seguint les fites fins que trobem de nou el camí ben fressat que baixa a la nostra dreta. El pla del Revell ens ofereix unes vistes espectaculars del Pirineu, al nord, i del Bisaura, al sud. En dies clars també podrem observar el Pedraforca i Montserrat.
Seguint aquest sender, arribem al collet de la Mongia. És un pas de pedra marga que uneix el pla del Revell amb el turó que custodia les restes del castell de Besora. Passem el coll i veiem el camí ben marcat que passa a l'esquerra per la baga de la muntanya. Abans d'arribar a la casa del Pla, a la dreta, s'enfila un sender que ens condueix fins al castell de Besora. Sobre una plataforma a uns 1.025 m d'alçada, trobarem les restes d'aquest castell i de l'església romànica de Santa Maria. La visita és merescuda tant pel seu valor arquitectònic i històric com geogràfic.
Desfem el camí que ens ha pujat dalt el castell fins al pedregar proper a la casa del Pla, i un cop a baix seguim la pista que queda per sota el sender per on hem vingut, per agafar el camí que tornarà per l'obaga i ens portarà just a la bassa que hem passat a l'inici del recorregut. En aquest tram passarem per un bosc mixt de roure i faig on s'hi pot escoltar i observar, si tenim sort, el picot negre (Dryocopus martius).


Ruta en sentido antihorario que se inicia en el parquing del Parc del Castell de Montesquiu siguiendo las indicaciones hacia el Castell de Besora, la vuelta se hace siguiendo las marcas blancas y verdes por la Umbria del Revell hasta el punto de inicio.

Información de diba.cat
Itinerario muy agradable que nos permitirá descubrir elementos singulares del paisaje y el patrimonio. La ruta nos conducirá desde el castillo de Montesquiu al castillo de Besora, pasando por el llano del Revell y el collado de la Mongia. De regreso, pasaremos por la umbría de la montaña y regresaremos de nuevo al castillo de Montesquiu.
Salimos del aparcamiento del castillo de Montesquiu y tomamos la carretera asfaltada que pasa por delante del castillo hasta que, justo en la fuente de Castell Xic (Castillo Pequeño), nos encontramos una bifurcación de caminos. Seguimos el que va recto arriba. En este tramo, encontraremos más de una bifurcación, pero nosotros siempre seguiremos la pista principal, la más transitada que tira hacia arriba. Durante la subida pasaremos junto a una balsa grande. La pista nos conduce hasta el llano del Revell; aquí dejamos la pista y seguimos por el sendero de la derecha que nos lleva hasta los restos de la casa del Revell. Pasamos por delante de la cabaña y continuamos caminando siguiendo los hitos hasta encontrar de nuevo el camino bien marcado que baja a nuestra derecha. El llano del Revell nos ofrece unas vistas espectaculares del Pirineo, al norte, y del Bisaura, al sur. En días claros también podremos observar el Pedraforca y Montserrat. Siguiendo este sendero, llegamos al collado de la Mongia. Es un paso de piedras margas que une el llano del Revell con el cerro que custodia los restos del castillo de Besora. Pasamos el collado y vemos el camino bien marcado que pasa a la izquierda por la umbría de la montaña. Antes de llegar a la casa del Pla (Llano), a la derecha, sube un sendero que nos conduce hasta el castillo de Besora. Sobre una plataforma a unos 1.025 m de altura, encontraremos los restos de este castillo y de la iglesia románica de Santa María. La visita es merecida tanto por su valor arquitectónico e histórico como geográfico. Deshacemos el camino que nos ha subido al castillo hasta el pedregal cercano a la casa del Pla, y una vez abajo, seguimos la pista que queda por debajo del sendero por donde hemos venido, para tomar el camino que volverá por la umbría y nos llevará justo a la balsa que hemos dejado al inicio del recorrido. En este tramo pasaremos por un bosque mixto de roble y haya donde se puede escuchar y observar, si tenemos suerte, el pito negro (Dryocopus martius).
Waypoint

Bassa

Waypoint

Castell de Besora

Waypoint

Castell de Montesquiu

Waypoint

Collet de la Mongia

Waypoint

El Revell

Waypoint

Església de Santa Maria

Waypoint

Font del Castell Xic

Waypoint

Font del Revell

Waypoint

Info

Waypoint

La Casanova del Castell

Waypoint

Mas el Pla de Besora

Casa rural
Waypoint

Masoveria

Waypoint

Obaga del Revell

Waypoint

Parquing

Waypoint

Pla del Revell

1 comment

  • Photo of karonia

    karonia Mar 20, 2018

    Gran ruta per fer amb 3horetes. Es pot fer en qualsevol sentit. Tot molt ben indicat i de gran valor paisatgístic.

You can or this trail