Moving time  3 hours 54 minutes

Time  4 hours 26 minutes

Coordinates 2883

Uploaded May 29, 2019

Recorded May 2019

-
-
5,337 f
4,031 f
0
2.6
5.2
10.46 mi

Viewed 50 times, downloaded 2 times

near La Virgen de la Vega, Aragón (España)

Puerto San Rafael - Barranco de los Arcos - Fuen de Narices- Cascada de la Hiedra - Pico Olmedilla.
La ruta s'inicia en el Port de Sant Rafael a 1560 m., on arribem per la carretera A-228, després de passar Mora de Rubielos en direcció Alcala de la Selva, un poc abans d'arribar a Verge de la Vega...
La primera part de la ruta discorre pel camí dels Palancars fins que al 1,5 km entrem pel barranc dels Arcs, en descens per senda pel mig del bosc fins que als 3,5 km eixim a una pista que seguirem cap a la dreta uns 600 metres per tornar a entrar al llit del barranc per senda poc evident pero fàcil de seguir.
Als 700 metres ens trobem un espectacular arc de pedra que dona nom al barranc per on anem i que seguint 300 metres més ens porta fins a Fuennarices. Una font amb abundant toll d'aigua.
Des d'ací, per senda vora al barranc que ara porta aigua anem en 500 metres fins a la Cascada de l'Heura (un paratge preciós) ens trobem en el km 5'7.
Seguim el curs del barranc ara amb el nom de Fuendenarices. als 700 m. arribem a uns bancals llaurats i poc mes endavant trobem una camí ample que seguim i passem per davant del Mas de las Lumbrarias km 7
Continuem pel camí un kilòmetre més i el deixem prop d'una curva per una senda que ix a la nostra dreta i remunta cap a Penya Ramiro. La senda va per mig de savines centenàries i és prou perdedora, pero en uns 800 m. apleguem a un nou camí que seguim 900 m. fins arribar a un nou camí més ample per on va el GR-8 nosaltres agafem la pista cap a la dreta.
Després de caminar cap amunt poc més d'un kilòmetre passem una tanca per al ramat i seguim pel camí de la dreta Camino Nava Alta que discorre per baix del pic Olmedilla. Ens desviem un poc del camí per visitar un pi monumental km 11,7 tornat a la pista als pocs metres.
Ara només hem de continuar la pista fins al final que ens porta de nou al Port de Sant Rafael, pero passarem primer al km. 15,5 per un bassal abreurador i el Mas de Ontejas Altas, al cap d'un kilòmetre arribem a la carretera A-228 i seguint-la a la dreta uns 200 metres apleguem al començament de la ruta.
Una magnifica ruta en l'entorn privilegiat que és la Serra de Gudar.
=====================================================================
La ruta se inicia en el Puerto de San Rafael a 1560 m., donde llegamos por la carretera a-228, después de pasar Mora de Rubielos en dirección Alcala de la Selva, un poco antes de llegar a Virgen de la Vega...
La primera parte de la ruta discurre por el camino de los Palancares hasta que al 1,5 km entramos por el barranco de los Arcos, en descenso por senda por el medio del bosque hasta que a los 3,5 km salimos a una pista que seguiremos hacia la derecha unos 600 metros para volver a entrar al lecho del barranco por senda poco evidente pero fácil de seguir.
A los 700 metros nos encontramos un espectacular arco de piedra que da nombre al barranco por donde vayamos y que siguiendo 300 metros más nos lleva hasta *Fuennarices. Una fuente con abundante charco de agua.
Desde aquí, por senda borde al barranco que ahora lleva agua vayamos en 500 metros hasta la Cascada de la Hiedra (un paraje precioso) nos encontramos en el km 5'7.
Seguimos el curso del barranco ahora con el nombre de Fuendenarices. a los 700 m. llegamos a unos bancales labrados y poco mes adelante encontramos una camino ancho que seguimos y pasamos por ante el Mas de *las *Lumbrarias km 7
Continuamos por el camino un kilómetro más y lo dejamos cerca de una *curva por una senda que sale a nuestra derecha y remonta hacia Peña Ramiro. La senda va por medio de sabinas centenarias y es bastante perdedora, pero en unos 800 m. reunimos a un nuevo camino que seguimos 900 m. hasta llegar a un nuevo camino más ancho por donde va lo *GR-8 nosotros cogemos la pista hacia la derecha.
Después de andar hacia arriba poco más de un kilómetro pasamos una valla para la manada y seguimos por el camino de la derecha Ando *Nava Alta que discurre por bajo del pico Olmedilla. Nos desviamos un

Comments

    You can or this trail