Moving time  3 hours 18 minutes

Time  4 hours 42 minutes

Coordinates 2509

Uploaded August 26, 2018

Recorded August 2018

-
-
2,728 f
1,326 f
0
2.3
4.7
9.39 mi

Viewed 254 times, downloaded 15 times

near Ráfol de Salem, Valencia (España)

FONT DE LA BARCELLA - CASA DEL SASTRE - CAVA DEL PALLER - CASTELL I CAVA DE LA BARCELLA - CORRAL DE POLDO - COLLADET D'AIELO - CORRAL DE MONTESÍ - PENYES LLÚCIES - FONT I CASA BARRANCA - CORRAL DE MAYANS - CALVARI

Ruta circular que naix des del Barranc dels Coves de Salem, recorre la Senda dels Nevaters, continuant per la senda SL CV122 i torna pel Colladet d'Aielo al SL CV44, pel Corral de Montesí, passant per les Penyes Llúcies, Casa i Font de Barranc, arribant al Calvari, per a finalitzar la ruta.

La ruta comença en la mateixa CV 705, on deixem el cotxe en un descampat on hi ha un depòsit d'aigua. A uns 300 metres ens desviem a l'esquerra per un camí zigzaguegen-te, on els seus primers 300 metres són de ciment amb fort pendent, que ens porta on està la font de la Barcella. Continuem per una senda, que amb el mateix pendent que portàvem i arribem fins a la caseta del Sastre. Des d'allí seguim la pujada fins al camí del corral de Poldo, on a uns 600 metres ens trobarem amb una desviació a la dreta que ens porta a la Cava del Paller i Mirador de la Foia de Salem. Una vegada contemplem la cava i les precioses vistes, tornarem sobre les nostres xafades per a continuar pel camí del corral de Poldo, on sobre un quilòmetre arribem a la Cava de la Barcella. D'allí mateix ixen dos sengles, una estreta senda per a pujar al Castellet i una altra que porta a la Via Verda del Serpis. Disfrutem de les vistes, i continuem cap al corral de Poldo on hi ha una tanca en el camí, però que es pot passar per la seua esquerra sense cap problema.

Des del corral de Poldo continuem per una estreta senda que travessa la lloma entre les dos valls, completament coberta de vegetació fins més d'un metre, preferiblement no portar pantalons curts, on només queda lliure l'espai just del cos. Arribem al Colladet d'Aielo, on comença el descens a l'altra part de la vall on podem veure el Castellet d'Aielo abans d'arribar al corral de Montesí. Veiem les impressionants Penyes Llúcies,y agarrem un tram de la SL CV44 que va cap a Rugat i passem per la font de Barranca, on no val la pena parar-se, ja que la vegetació existent no la deixa vore. Passem també per casa Barranca, veiem alguns monticles de color blau amb una ceràmica per a indicar alguns llocs interessants com a coves o fonts. Ens desviem per a vore un gran depòsit d'aigua, on han habilitat a l'entrada un xicotet recinte que pot fer de refugi. Continuem per un ampli camí de terra, que de pujada ens portarà a una senda entre pins i arribarem al Calvari, on agarrem la senda de l'esquerra per a arribar a la carretera CV 705 i tornar on hem començat la ruta.

Esta ruta és mitjana/alta.
Waypoint

Inici -Barranc de les Coves

Intersection

Esquerra

fountain

Font de la Barcella

Photo

Vista del Castell de la Barcella

Waypoint

Caseta del Sastre

Intersection

Camí del Corral de Poldo - Esquerra

Intersection

Dreta

Ruins

Cava del Paller

Photo

Mirador de la Foia de Salem

Intersection

Dreta

Intersection

Dreta

Ruins

Cava de la Barcella

Ruins

Castell de la Barcella

Waypoint

Corral de Poldo - Esquerra

Intersection

Cap a la dreta

Mountain pass

Colladet d'Aielo

Photo

Vista de les Penyes Llúcies

Photo

Vista del Castellet d'Aielo

Ruins

Corral de Montesí

Photo

Penyes Llúcies

Intersection

Dreta

Intersection

Encreuament cap a Casa Barranca

Intersection

Dreta

fountain

Font de Barranca

Ruins

Ruinas

Casa Barranca
Intersection

Encreuament

Intersection

Senda de la dreta

Intersection

Dreta

Shelter

Refugi i depósit

Ruins

Corral de Mayans

Intersection

Esquerra

Intersection

Dreta

Photo

El Calvari (Salem)

Comments

    You can or this trail