Coordinates 1222

Uploaded June 13, 2015

-
-
2,608 f
1,608 f
0
1.8
3.7
7.36 mi

Viewed 1561 times, downloaded 43 times

near Sant Romà de Sau, Catalunya (España)

Petita caminada circular per la Vall de Sau - Collsacabra, un dels espais naturals més rics i atractius, ple de patrimoni i paratges de gran bellesa, en el conjunt que forma l'Espai Natural de les Guilleries Savassona. Nosaltres triem sortir pel Coll Terrades, al costat del Parador, començant pel GR 151 del tram Casserras - Vilanova de Sau, una part molt atractiva amb vistes del Pantà de Sau i el Collsacabra. Després, el deixarem per anar visitant panoràmics miradors al llarg dels cingles, fins a pujar al Puig del Far (832 m.), verdadera atalaia de les Guilleries. També farem una escapada cap a l'ermita de Santa Margarida d'Ardola del segle XI, per veure una mica de patrimoni de l'Espai Natural. La tornada la fem per una pista molt directa que va baixant entre les masies importants de la zona, cap al punt de sortida. Una petita ruta, amb un gran panorama.

ITINERARI: COLL DE TERRADES - MIRADOR DE LA ROCA DEL MIGDIA - ROCA DEL MIGDIA - BASSA DEL PLA - PUIG DEL FAR I CARENA - ERMITA DE SANTA MARIA D'ARGOLA - PUIG CASADEVALL - PLA DE BRUGERES - PLA DE SANTA MARGARIDA - BASSA DE SABATERS - SABATERS - CARRETERA 5213 - FONT DE TERRADES - TERRADES - COLL DE TERRADES.

DISTANCIA: 11,85 kms.
DURACIO: 4,30 hores

FOTOS DE LA RUTA: http://deosona.blogspot.com.es/2015/06/coll-de-terrades-roca-del-migdia-puig.html

ERMITA DE SANTA MARGARIDA D'ARDOLA

L’església de Santa Margarida d’Ardola, es troba a l’antic terme del castell de Savassona, al lloc d’Ardola. El nom d’Ardola sembla que és d’origen ibèric i hom ha llançat la hipòtesi que podria ser el nom de l’antic poblat ibèric situat al voltant de Puigdefar. Sempre fou una capella rural d’aquest indret, però dependent de la parròquia de Santa Maria de Vilanova de Sau. L’església apareix documentada l’any 1064; el 1855 es pretengué elevar-la a la categoria de sufragània i el 1936 fou abandonada, de manera que s’anà degradant progressivament, fins que el 1945 s’ensorrà definitivament. Només resten drets els murs de tramuntana i ponent. La capella era d’una sola nau, amb absis semicircular i obert al cantó de llevant.

EL PANTÀ DE SAU

Al peu de la cinglera de Tavertet sorgeix l'embassament de Sau, que reté el curs del riu Ter. L'any 1962, aprofitant el desnivell de la vall, entre els cingles i les Guilleries, s'inaugurà el pantà de Sau. Aquest embassament és considerat un dels més peculiars de Catalunya amb 17 km de llargada i 3 km d'amplada màxima. La seva obertura ha canviat la fisonomia de la vall de Sau, convertint-la en un punt de gran interès turístic. Sota les aigües descansa el nucli antic de Sant Romà de Sau, un poble submergit del qual només en sobresurt el campanar romànic com a indicador popular del nivell de l'aigua. La gran extensió del pantà, envoltat de boscos i espadats de vertigen, conforma un bell paisatge i atrau els amants dels esports nàutics que, des del Club Nàutic Vic-Sau, poden practicar el piragüisme i l'esquí nàutic. Els concursos de pesca i la travessa de nedadors complementen les activitats esportives aquàtiques. Endinsar-se a la cova de les Grioteres o fer rutes a cavall, en bicicleta o en 4x4 pels voltants del pantà permet descobrir altres racons insòlits com el poble de Vilanova de Sau.

View more external

Comments

    You can or this trail