Time  6 hours 18 minutes

Coordinates 4663

Uploaded February 20, 2020

Recorded February 2020

-
-
3,110 f
1,652 f
0
3.4
6.8
13.59 mi

Viewed 187 times, downloaded 6 times

near Ardèvol, Catalunya (España)

RECORDA    si et posiciones sobre    " Veure més  "    (de color blau)  que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.


Sortida - arribada: Santuari de la Mare de Déu de Pinós.

Anirem per la carretera que baixa al Poble de Pinós (direcció sud) fins trobar el Cementiri, al costat de la carretera, on deixarem la carretera i agafarem la pista, que en direcció al sud-est puja al Poble de Pinós. El visitarem i retornarem a la cruïlla del Cementiri.
Continuarem per la pista que marxa a Ponent, per la Vall del Barranc del Maçana, fins trobar una cruïlla on deixarem la vall del Maçana, per agafar la pista que ressegueix tot baixant la Vall de Cellers. A l'anada passarem per la Font del Mig i més avall pel Monestir de Cellers, que està dedicat a Sant Celdoni i Sant Ermenter.
Un cop visitat seguirem pista avall, per arribar al poble de Celler, on podrem visitar les restes de l'església de Sant Martí i el seu Castell. Continuarem per la pista asfaltada fins trobar la cruïlla de la casa de Cal Minguell. Aquí deixarem la pista asfaltada i seguirem la que porta a la casa.
Voltarem la granja per la cara nord-est, per la pista, fins trobar una cruïlla amb un camp per la cara nord. En aquest punt ens cal deixar la pista i resseguir per la vora del camp en direcció nord-oest fins trobar novament la pista que ens portarà al Coll de Claret (té uns gran dipòsits d'aigua).
Anirem primer per la pista que marxa a Llevant per pujar al cim del Vèrtex de Claret i retornarem al Coll. Continuarem per la pista que ens portarà al Poble de Claret. Visitarem l'església de Santa Maria i els seu carrers medievals.
Retornarem a la cruïlla de l'entrada del poble, per anar per la pista, que marxa a Llevant, i que tot pujant ens portarà per tota la Serra de Claret. A l'anada tindrem molt bones vistes. Passarem pel davant de la Casa de la Petja i continuarem fins arribar al Puig de Pinós (bones vistes).
Seguirem novament per la pista fins arribar al Santuari de la Mare de Déu de Pinós (recomanat visitar el Monument de la Rosa dels Vents (està ben senyalitzat) ).

Cartografia: Institut Cartogràfic de Catalunya, mapa Topo. 50.000.

View more external

Waypoint

Santuari de la Mare de Déu de Pinós

Waypoint

Cementiri

Waypoint

Sant Vicenç

Waypoint

Pinós

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Grumau

Waypoint

Font del Mig

Waypoint

Vistes

Waypoint

Monestir de Cellers

Waypoint

Vistes

Waypoint

Cementiri

Waypoint

Sant Martí de Cellers

Waypoint

Vistes

Waypoint

Cruïlla Cal Minguet

Waypoint

Cal Minguell

Waypoint

Cruïlla Camp

Waypoint

Pista

Waypoint

Coll de Claret

Waypoint

Claret (vertex)

Waypoint

Santa Maria de Claret

Waypoint

Sarcofacs

Waypoint

Vistes Serra

Waypoint

la Petja

Waypoint

Vistes Monestir

Waypoint

Vistes

Waypoint

Pinós (Vertex)

Waypoint

Rosa dels Vents

Comments

    You can or this trail