Time  4 hours 11 minutes

Coordinates 1284

Uploaded February 16, 2013

Recorded February 2013

-
-
1,404 f
401 f
0
2.2
4.4
8.72 mi

Viewed 1684 times, downloaded 13 times

near Santa Pellaya, Catalunya (España)

Avui sortim en Toni, en Miquel i jo, partim de Santa Peillaia per donar un vol per veure alguns masos que no coneixíem, Cal Patró, Can Lledó, Can Poll, Can Roure etc...

Ruta molt distreta amb algunes petites discrepàncies de recorregut, però sempre arribem al lloc.


Acabada la ruta i per no perdre la costum vermutet a casa de la Mari, i fer petar la xarrada.
Avui ens acompanyava en Jaume Teixidó, la seva mare nescuda a Can Merina i va viure a Can Calç.
Ruins

CAL PATRÓ

Ruins

CAN JERONI SERRA

Ruins

CAN LLEDÓ

Ruins

CAN POLL

Ruins

MAS ROURE

Ruins

CARBONERA

Sacred architecture

JOSEP Mª

Summit

PUIG DE LES BRUIXES - PUIG D'EN JERONI

Ruins

CAN CAVA- ROQUES

Ruins

MOLI DE CAN PAU BAULIDA

Ruins

PALLISSA DE CAN POLL

pallissa1 [956; de palla] 1 Lloc destinat a guardar-hi la palla. 2 Construcció destinada a guardar-hi l'herba seca per a alimentar el bestiar quan no pot sortir a pasturar. 3 RAM Estable1 1. HOM: pellissa. pallissa2 [s. XX; der. de pal, en cat. ant. escrit palissa (com palissada), amb sentit ant. de 'tanca', sobretot per a lluites cavalleresques, amb -ll- per influx probable de lliça i vall2, quasisinònims de 'tanca'] 1 Sèrie de cops donats a algú amb la mà, amb un bastó, amb uns assots, etc. 2 fig i pop Derrota contundent. HOM: pellissa.
River

EL DARO

Daró El Daró és un riu de Catalunya de règim fluvial mediterrani que neix al massís de les Gavarres, al vessant occidental del puig d'Arques, dins el terme de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. Actualment és afluent del riu Ter, tot i que antigament desembocava a la Mediterrània nodrint els aiguamolls de Pals. Afluents el Rissec la riera del Vilar la riera de Cantagalls la riera de Pastells o de Can Mercader la riera Grossa de Pals Municipis que travessa Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura la Bisbal d'Empordà Corçà Parlavà Serra de Daró Gualta, al pas pel seu nucli passat l'antic pont es bifurca amb una canalització que el condueix cap al Ter que passa ben a prop. Pals, antigament desguassava les seves aigües directament al Mediterrani prop del Mas Pinell (Torroella de Montgrí) en el que s'ha convertit en el Rec del Molí de Pals. Cota del naixement: 423 msnm Naixement: Can Sitges, terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Massís de les Gavarres Desembocadura: Mar Mediterrània Actualment canalitzat cap al Ter a Gualta Longitud:35 km Cabal mitjà a Serra de Daró : 1,38 m³/s Superfície de la conca : 319,8 km² Territoris de la conca Baix Empordà: Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, la Bisbal, Corçà, Parlavà, Serra, Gualta, Pals.
Lake

POU CAN PAU BAULIDA

Lake

POU DE CAN CAVA-ROQUES

Lake

POU DE CAN POLL

Ruins

REJOLERIA DE CAN ROURE

Ruins

BARRACA D'EN COTORRO

Ruins

RUÏNES DE CAN GARRENY

Sacred architecture

SANTA PELLAIA

Comments

    You can or this trail